29. juni 2012 - Hjemmetrening med Scatten

Kom treningslyst og treng deg på - her skal du motstand finne! 

Den siste tiden har jeg ikke hatt spesielt lyst til å skyte. Første del av banesesongen er alltid den mest hektiske, samtidig som jeg har hatt mange andre ting gående. Det blir litt vel mye rett og slett. Og i morgen er det Fylkesmesterskap i Råde. 

Siden mandagens treningsøkt ble så kort, måtte jeg få til trening i dag. Men en skulle tro at Scatten veide 150 kg, for det tok sin tid å få den frem.. 

Fokuset i dag lå på alle stillingene - en stillingssjekk om du vil. Og gjennomføringen av triggerne. Liggende tok jeg til sist og igjen måtte jeg passe på å ikke bli for lav - da treffer ikke hodet kinnstøtta riktig. Kontrollerer jeg dette, så funker det mye bedre.

KNE:
- finn nullstillingen (merker spesielt på triggeren "ro" om den er riktig eller ikke - og det må den være!!!)
- vær nøy på å separere de tre triggerne! (ro brukes kun til avspenning/lave skuldre, tøff brukes kun til å være tøff på avtrekket - lettere å ha kontroll, samtidig som man lar det skje!)

STÅ:
- igjen, separer de tre triggerne! (grep-her og nå, ro-avspenning/lave skuldre, tøff-avtrekk)
- OG SÅ - EUREKA! - slapp av og hvil hodet ordentlig på kinnstøtta, og slapp av i hofta under triggeren RO - da funker det som pokker! :D

10 skud stående med "tungt" hode på kinnstøtta og avspent
hofte under triggeren "RO" og så "TØFF" på avtrekkeren!
Må legge til at det vanskeligste jeg gjør er å skyte med Scatten,
fordi den avslører hver minste lille feil du gjør - så 99 poeng på
stående er veldig veldig veldig bra for min del :D

På tross av ingen treningslyst endte jeg allikevel med å få en skikkelig bra økt som jeg nok en gang lærte noe av! I tillegg fikk jeg justert inn knappene i jakka, og nok en gang sydd litt på glidelåsen.. litt irriterende det siste der for det virker som om den ikke tåler mye bruk. Men men, godt for alt en kan fikse selv!

25. juni 2012 - Litt trening

I kveld skjøt jeg en kjapp økt på 15-meterbanen til Oslo Østre. Kunne ønske jeg kunne trent lenger, men når man er avhengig av at noen låser så blir det nå en gang slik. Er bare glad jeg får trent!

Fokuset var på liggendestillingen. Prøve, justere, kjenne og forstå. Det gikk litt opp og ned - men det er godt at jeg vet at jeg må forholde meg til hvordan børsa og jeg ligger UTEN rem - og så prøve å få til dette med remma. Det er der utfordringen ligger - å få det til å stemme perfekt. Plasseringen av kjakan på kinnstøtta er også en god pekepinn. Og det viktig at jeg ikke dette for lang ned for da funker ingenting. Synes jeg begynner å få det til ganske så bra. Det eneste er at jeg burde nok ha kjøpt meg ny rem - den gamle lærreima mi består mer av gaffa-teip enn lær kan det virke som. Men jeg har ingen anelse for hva jeg bør gå for.. Jeg testet en syntetisk Sauer-rem for noen år tilbake, men den synes jeg ble vond å bruke - følte den var så tynn at sidene skjærte inn i hånda. Men mye har jo skjedd siden den gang. Mange anbefaler også bruk av selvstrammende rem. Dette er jeg og litt usikker på siden jeg synes den alltid vrir seg.. Men kanskje det er på tide å prøve igjen.. som sagt - litt i villrede akkurat nå.

Blir vel til at jeg venter til LS med å ta en runde på alle bodene..

Det ble som sagt mye liggendeskyting i kveld, men også fokus på kne. Jeg fylte på litt ekstra i pølla for at den skal passe bedre til de nye Corami-skoa. Ble litt for mye først, men etter nok en justering var det veldig bra. 

Jeg rakk såvidt en femskuddserie på stående før jeg måtte gi meg. Følte at jeg akkurat hadde kommet igang med treningen.. Men avtrekket er også noe jeg må fortsette å terpe på i alle stillingene. Derfor tenker jeg det blir en økt med Scatten enten på torsdag eller fredag. Lørdag er det tid for Fylkesmesterskap i regi av Råde.

I går (søndag) testet pappa børsa i benk med rekruttpatronen som han fikk tak i for etpar uker siden. Jeg prøvde de selv på Båstad-stevnet, men var litt usikker. I tillegg merket jeg ikke forskjell på rekylen, derfor skulle vi prøve å lade med litt mindre krutt. Men det viktigste er jo at den går bra i S&L-løpet mitt. Dette var de to beste samlingene han fikk til på 200-meter i skytebenken vår som er skrudd fast i betongen:

6,5g kule, 39grain krutt - gj.snitt: 840m

8,4 grams kule, 39 grain krutt - gj.snitt: 790m

For meg var valget klart - vi fortsetter med det vi har brukt til nå med 39 gr. NC-96, Norma 8,4 Diamond Line siden denne blir litt mindre påvirket av vind enn de lette rekruttkulene på 6,5 gram - (også merket jeg jo ingen forskjell på rekylen, så det er ingen vits). Men det er godt å se at løpet går bra. Faktisk har vi aldri klart å få til slike samlinger på de forrige løpa (Sauer-løp) jeg har hatt de siste 10 åra jeg har vært klasseskytter - så det er stas!

I tillegg til å skyte børsa i benk, fikk den seg også en overhaling med messigbørsten, så nå skal alt være i skjønneste orden. Tusen takk for topp sørvis fattern!

23. juni 2012 - Eidsberg, Trøgstad og Båstad

I dag har jeg skutt meg gjennom tre stevner. Det er virkelig en utfordring å holde fokuset oppe på så mange skudd, men jeg synes jeg gjennomførte på en god måte og er egentlig veldig fornøyd.

Siden jeg ikke hadde bilen i dag, ble det tog til Mysen og transport videre. Jeg liker jo egentlig best å kjøre selv siden det er mest tidsbesparende. Men jeg brukte togturen til å spise en god frokost og høre på iMaxFocus-cden. Nok en gang må jeg si at denne funker veldig godt! En super måte å spenne av på samtidig som man får fokuset på det man skal gjøre og det man er god på! 

Jeg startet skytingen på Eidsberg-banen. Jeg er igrunn veldig glad i denne banen fordi det er så god plass på standplass. En bokstavelig talt liten utfordring var myggen som svirret rundt - jeg kjente det stakk litt i ny og ne, men jeg lot meg ikke stresse. Roen var absolutt tilstede i dag - eller - jeg var jo spent - men det var en positiv spenning. Jeg hadde lyst til å skyte - lyst til å vise hva jeg kan og utfordre meg selv. Det er en fin følelse. Og effekten av den så jeg på 15-skudden - 148 poeng med to 9.9 på stående.. Klart jeg var litt mer spent på grunnlaget, og jeg så at jeg trakk av for tidlig på det tredje ståendeskuddet. Så glemte jeg en litt viktig detalj - å bytte magasin før jeg startet kneserien. Dermed var det tomt i magasinet etter to skudd.. Da mistet jeg en del tid, og i det det første liggendeskuddet smalt hadde jeg vel 15 sekunder igjen.. Ikke ideelt siden jeg bruker litt ekstra tid på å finne liggendestillingen nå for tiden. 

Fasiten ble rufsete serie, som i tillegg hadde en venstretendens - 94 poeng og årets dårligste grunnlag dessverre. Men men, det var min egen feil, så det tok jeg meg fatning, og 242 poeng var jo ikke så gæli. Jeg skjøt selvfølgelig også omgangen. Det fløt ok, og det var kult å se at det ble 100 poeng - 7 innertiere og to 10.0, gode som gull - 342 poeng.

148 - 242 - 342 poeng.

Neste stopp var Trøgstad. Også en bane jeg synes er ok å skyte på, selv om det er bittelitt trangt på førsteskiven. Også her fløt 15-skudden utrolig bra. Jeg hadde fire gode ståendeskudd og en utdrager og det fikk jeg også anvist. Hele 149 poeng ble det på 15-skudden, og denne gangen skulle jeg ikke klundre det til på grunnlaget!

På ståendeskudda fløt det ikke like godt som på 15-skudden. Jeg merket at jeg begynte å bli veldig passiv på avtrekkeren, og prøvde å skjerpe meg hele veien. Det så bedre ut enn det gjorde på forrige stevne, og jeg håpet at marginene skulle være på min side. Anvisningen viste to niere på stående, en på kne og TO sure niere på liggende. Isj - en litt lav/skjev serie nå igjen - den var sur! Men 244 poeng er ingen poengsum å deppe over. Dessuten gjenstod omgangen, så det var bare å nullstille seg.

Denne gangen synes jeg at jeg lå veldig bra og at flyten og tøffheten var på plass. Det eneste skuddet jeg var usikker på var det sjette - etter omladning. Samlingen var veldig fin - en liten høyretendens, men i innertieren. Så kom skudd nummer seks - 9.9 - æsj, akkurat stang ut! 99 poeng tilsammen med 7 innertiere - close, but no cigar. Tilsammen 343 poeng.
149 - 244 - 343 poeng.

Etter to stevner begynner hodet og kroppen å merke det. Men Båstad gjenstod og her skulle jeg også teste ut en ny type skudd. Dvs med en rekruttkule som skal gi mindre rekyl. Vinden var ikke noe å snakke om, så forholdene var gode. Første skuddet smalt med det nye ammoen, og jeg ble veldig overrasket - jeg merket ikke forskjell på rekylen på disse og de andre Diamond Line-kulene.. Vet ikke om dette satt meg litt ut, men jeg merket at jeg ble mer og mer passiv på avtrekket. Spesielt på stående var det ikke godt. Heldigvis var holdingen min og roen i kroppen bra slik at det reddet meg veldig. Det ble 49 på liggende, 49 på stående og 48 på kne med en venstresamling. 

Naturlig nok var jeg litt mer rolig nå med 146 som utgangspunkt foran grunnlaget, og nå skulle jeg i hvert fall få til det! Jeg plundret ikke noe nevneverdig på grunnlaget, og var veldig bra på avtrekket på stående! Allikevel synes jeg ikke det så helt rundt ut når jeg trakk av i de tre stillingene. Men jeg var spesielt nøy på liggende, for jeg var veldig lei de nierne jeg hadde fått på de andre to grunnlaga..

Det ble en litt vel spennende anvisning - tendensen var definitivt til venstre! En litt lav nier kom på det tredje ståendeskuddet, og jeg fortsatte med en 9.9 til venstre på det første kneskuddet.. skudd etter skudd satt til venstre, og jeg var overbevist om at jeg kom til å få niere på liggende også. Heldigvis var det stang inn denne gangen - to 10.0 på liggende! Derfor var jeg igrunn veldig fornøyd med 98 poeng på grunnlaget, og tilsammen 244. 

Nå hadde jeg ekstremt lyst til å skyte en god omgang. Prøveskudda slet jeg dog en del med. Vanligvis tar jeg fem skudd, men nå ble de ti - og litt her og der.. Det var litt rart fordi jeg følte jeg lå godt og tok gode avtrekk - men de gikk litt her og der. Men det var bare å nullstille seg foran omgangen. Børsa var tross alt varm, og miragen var på plass. Da er det kun nullstillingen, avspenning og gode avtrekk som gjelder. Og det følte jeg at jeg klarte å gjøre også - spesielt på de fem første skudda. Etter magasinbyttet fikk jeg litt dårlig tid, men det fløt jo godt, så det burde egentlig ikke ha noe å si. Summasummarum ble en litt uryddig omgang med en høy og en lav nier. Det var ikke så kult nei. Jeg hadde så lyst til å ha en stigning på dagens skyting, og nå var jeg umiddelbart skuffa. Jeg kastet ørepropphylsteret hardt ned i kassa. Det hjalp litt.

146 - 244 - 342 poeng

Ute i bilen var jeg allerede på mye bedre tanker. Det var bra skutt uansett! Det er utfordrende med tre stevner på en dag - samtidig som jeg hadde testet ut nye skudd. Og liggendestillingen er et "work in progress". Det var mye bra gjennomføringsmessig og det var en bra sum etter en lang dag :)

I tillegg har jeg nå sendt med børsa hjem til Degernes slik at pappa kan skyte børsa i benk for ordentlig teste rekkruttkula, men med lavere kruttinnhold. De skudda jeg skjøt med i dag på Båstad var like hardt lada som Diamond Line-kulene og det forklarer nok det at de hadde samme rekylfølelse. Så det skal bli spennende å se om løpet liker kulene eller ei. I tillegg skal løpet også få seg en skikkelig godpuss med messigbørsten.

Siden jeg da ikke har 6.5en her inne i Oslo denne uken, så blir det trening med .22en. Men det tror jeg kan være nyttig, siden det er fokus på avtrekk, avtrekk og avtrekk fremover (og liggende ++). På lørdag er det igjen klart for et nytt mesterskap, nemlig Fylkesmesterskapet. Så da er det bare å kjøre på :)

21. juni 2012 - Trening på Jordbru

I kveld tok jeg turen ut til 50-meterbanen på Jordbru for å jobbe litt med liggendestillingen. Det er en utfordring å forandre på en stilling man har hatt i over 20 år, men det er nødvendig for at jeg skal gjøre det riktig. Som jeg har fortalt før så har jeg skutt med lik støtte fra både venstre og høyre arm, med børsa i midten. Da er jeg veldig sårbar for små serieforflytninger og spenningsforskjeller i kroppen. Målet er å få vekten av børsa helt over på venstre arm. Det er ikke så vanskelig uten rem, men med rem så krever det en del justeringer og trening før jeg kan stole helt og holdent på stillingen.

Vindstille og perfekte forhold for kaliber 22 i kveld!

Etter en del hint og vink satt jeg igjen med to ting jeg skal tenke på - plasseringen av kjaken min på kinnstøtten (midt på) og avtrekket. Sistnevnte merket jeg godt til i dag - det blir fryktelig tung å trekke av fordi jeg spenner meg i høyrearmen/skuldra hver gang jeg skal trekke av. Men når jeg ble obs på at det faktisk går an å spenne av i armen/skuldra mens jeg trekker av så føltes det utrolig mye bedre. Den siste 10-skudden jeg skjøt gikk egentlig ganske så bra, for 50-meterskyting er IKKE lett :)

10 skudd liggende, Sauer + Norma 2-patroner

Jeg følte jeg fikk med meg enda flere tips og ikke minst ble jeg veldig bevisst på at avtrekket er en viktig faktor på veien til blinken. Jeg gleder meg til å jobbe videre med liggendestillingen og ikke minst avtrekket, i alle stillinger!

PS - hvis noen lurer på hvordan 600 poeng med 52 sentrum på 60 skudd liggende, 50-meter ser ut, så er det bare å ta en titt på bildet under. Harald Stenvaag skjøt dette ikveld - helt vilt bra!

Harald Stenvaag, 60 skudd liggende, 50 meter.
600 poeng og 52 sentrum!! Helt fantastisk!

18. juni 2012 - Trening hos Oslo Østre

I kveld hadde jeg en skikkelig morsom og givende trening! Og hvorfor - jo, fordi jeg skjøt på 15-meteren :D Jeg hadde rett og slett glemt hvor utrolig gøy det er å skyte innendørs. Er lenge siden sist jeg tok frem kaliber 22, og det så jeg på skiva også. Det gikk over stokk og stein på kne - virkelig ingenting å skryte av.. Spesielt avtrekket var dårlig, for jeg følte at det aldri skulle smelle uansett hvor mye jeg klemte. Da er det jo igrunn ikke så rart at det har vært litt varierende utendørs også.. Det ble en del terping av triggere og skudd. Og for hver serie krympet samlingen gradvis.. Til slutt ble det riktig så bra!

Tett og fin samling på fem skudd kne - det hjelper å trene .22!

På stående tok jeg med meg det jeg hadde erfart på Viken II og knetreningen - hard på avtrekkeren! Jeg hadde jo også på meg de nye Corami-skoa mine i dag, og jeg merket stor forskjell. Mye mer stive rundt ankelen og den flate sålen var genial for balansen. Var redd for at de skulle bli for stive på kne, men der støttet de også opp kjempebra. To tomler opp!

Tilbake til ståendetreningen. Jeg jobbet med rutinen og triggerne. Jeg var rolig og fin, men avtrekket merket jeg var rufsete. Jeg trenger nok en del trening med Scatten fremover for å finpusse det i kombinasjon med lave skuldre/ro i kroppen. Men samlingene var fine - jeg hadde to serier på 50 poeng og ingen serier under 48 poeng - det er bra!

En av de to 50-seriene på stående i kveld ;)

Tilsammen ble det 85 skudd på kveldens trening, og det er jeg fornøyd med. Stort flere skudd enn det er ikke hjernen min mottakelig for etter litt lite søvn og en lang arbeidsdag. Men igjen må jeg understreke hvor fantastisk gøy og inspirerende det var å trene innendørs i dag! Nå får jeg bare enda mer lyst til å prøve meg på luftskyting til høsten - hvis jeg får lånt meg en børse.. ;)

Til torsdag skal jeg jobbe litt mer med liggendestillingen min på Jordbru skytebane - imellomtiden blir det fysisk trening på Core Boot Camp *gru/gledermeg* :D

17. juni 2012 - Samlagsskyting Viken II - Team Girl Power!!!

Juhuuu! Andrelaget til Østfold - og det eneste rene jentelaget - gikk av med seieren i Samlagsskytingen kl. 3-5 på Viken II!!! Hurra for oss!!! :D

GIRL POWER! Marianne Berger, Giske Bach, meg og Martine Minge :D

Jeg synes at lagskyting er ekstra morro å være med på - det er god stemning mellom folk, og for en gangs skyld vil andre skyttere at nettopp du skal lykkes med skytingen, hehe ;) Jeg har også et mer avslappet forhold til det enn når jeg selv skal prestere på egenhånd. Vet ikke helt hvorfor, men jeg tenker som oftest at det ikke bare er meg som skal prestere og ha dagen, og derfor stresser jeg ikke. Som regel pleier man også å prate en del sammen på forhånd og bygge hverandre opp mentalt.

Denne gangen skulle jeg ut på den tredje etappen. Det er en stund siden sist jeg har skutt så "seint", så når jeg fikk vite at vi ledet etter at Giske hadde skutt 98, og 97 poeng på Martine steg pulsen litt inni jakka. På forhånd hadde følelsen vært spent, men veldig god - så jeg valgte å støtte meg på det. Prøveskudda gikk greit - fem skudd ligg, og så stående. Pulsen var tydelig tilstede, men nå var jeg veldig opptatt av at jeg skulle være hard på avtrekkeren - være i nuet og ha lave skuldre. Jeg jobbet meg gjennom skudd for skudd, og stresset aldri. Da jeg var ferdig var jeg veldig fornøyd med gjennomføringen min. Litt ekstra spenning i kroppen selvsagt, men det var kontrollert.

Anvisningen begynte og første ståendeskuddet ble en nier ut til venstre.. så en nier til i samme hull, så en nier litt høyere opp og til venstre.. hjelp, tenkte jeg - ligger alt der..? Det første kneskuddet satt til høyre, 9.9.. Ingen drømmestart akkurat.. Heldigvis kom det bare tierne etter det og jeg kunne puste litt lettet ut da 96 poeng stod på skjermen. Litt synd at ikke ståendeskudda lå i midten, men med tanke på hvor de satt tyder det på at jeg var rolig og kontrollert - og det lover veldig godt!

Ståendeskudda til venstre - 96 poeng

Vi ledet fortsatt etter min skyting. Marianne Berger var siste kvinne ut, og det var mildt sagt spennende å følge med på anvisningen en og en skive nedover.. Østfolds førstelag lå to poeng bak oss på skive to. Både Pål Øyvind og Marianne synes det hadde gått skikkelig dårlig - men man vet jo aldri før siste skuddet er anvist! Summasummarum ble 95 poeng med en veldig uvanlig 6´er på Ørmen, mens Marianne skjøt veldig godkjente 96 poeng og jentejubelen stod i taket! :D 

Det var bare så utrolig digg å vinne sammen med disse fantastiske jentene - takk for en topp opplevelse - dere er best!!

Førstkommende uke skal jeg prøve å få til en økt hos Oslo Østre for å teste de nye skoa og øreproppene mine - det skal bli stas :)

16. juni 2012 - Viken II

Dagen i dag har vært en liten berg- og dalbane, men sånn jeg ser det så har jeg lært mye. Poengsummessig gikk det ikke veien i år heller, og det var jo litt skuffende. Men jeg er veldig fornøyd med oppladningen/forberedelsene jeg gjorde før jeg skulle inn på standplass. Jeg fulgte planen min med å tørrtrene litt før jeg skulle til oppropsteltet og i selve teltet hørte jeg på iMaxFocus - for å bli avspent og for å få fokus på en positiv indre dialog. Og det funket veldig bra - egentlig litt for bra.. For etter 50 poeng på liggende, var det tid for ståendeserien. Jeg var rolig i kroppen og hadde kontroll. Sånn i ettertid var jeg redd for å miste denne roen i kroppen, noe som gjorde at jeg rett og slett ikke turte å være hard på avtrekkeren. Ingenting i kroppen skulle spennes, ei heller avtrekksfingeren og høyrehånden.. Så da ble jeg altfor passiv og på skudd nummer to bare trakk jeg av uten at jeg var klar over det engang.. Anvisningen var mildt sagt ikke hyggelig med to åttere, en nier og en femmer. 10 poeng borte bare der, og jeg lurte veldig på hva som hadde skjedd. Først trodde jeg at dette skjedde fordi jeg allikevel var litt anspent i kroppen. Derfor var jeg fortsatt veldig opptatt av dette på kne. Mot slutten av serien ante jeg at det kanskje heller var avtrekket som var problemet. Men allerede hadde jeg da tapt tre poeng til på en merkerlig kneserie.

Triggeren min for avtrekket er tøff - men det hjelper ikke stort hvis jeg ikke faktisk gjør det! Men nå som jeg hadde lokalisert problemet jobbet jeg med dette på prøveskudda, og med en gang kunne jeg se at ting var mye bedre. Da var det "bare" å kjøre på med grunnlaget og la rutinen styre det hele. Nå føltes det veldig mye bedre - også på kne så alt mer kontrollert ut. Fasiten viste 99 poeng med en 9.5 på det tredje ståendeskuddet, og jeg hadde fått svar på hva som faktisk skjedde på ståendeserien og også delvis på kne.

236 poeng - bra liggendeserie og bra grunnlag!

Jeg trodde jeg hadde lært det meste når det gjaldt mesterskapsutfordringer, men det at jeg faktisk kan bli for avslappa - den var ny. For morro skyld leste jeg blogginnlegget mitt fra Viken II i fjor hvor det heller ikke gikk så bra. Men den gangen hadde pipen en annen tone. Da lurte jeg på om det i det hele tatt var verdt å skyte når man skulle gå å grue seg en uke i forveien for så å bli så skuffa etterpå.. Den følelsen hadde jeg ikke i dag, og jeg har heller ikke gått og gruet meg. Så ja, det er faktisk fremgang - og jeg føler faktisk selv at jeg virkelig er inne på en god løsning. Jeg har i hvert fall ikke tenkt til å gi meg nå!

Etter skytingen hadde jeg etpar ting på lista mi siden det alltid er salgsboder tilstede på Viken - få meg støpte ørepropper, og muligens nye skytesko!

Tok et bilde mens jeg satt og ventet på at proppene skulle "stivne"..
Det ble signalrød farge på meg!

Støpte ørepropper er noe jeg har tenkt på å skaffe meg en stund, men visste ikke helt hvor jeg skulle få tak i det. Men så fikk jeg noen tips og så viste det seg at hun som gjør det, Inger Murr, skulle stå og fikse slikt på Viken II! I den anledning fikk jeg også skiftet piercingen min slik at det ikke skulle være en kule i veien i øreinngangen. Skulle egentlig gjort det for mange år siden, men har aldri tenkt så langt.. Uansett var nå piercingen ikke noe problem :) Utrolig merkelig følelse å få stappet inn detta greiene i ørene - man hører ikke stort - og bra er det! I morgen kan jeg allerede hente de ferdige proppene, og jeg gleder meg til å teste de ut :)

Så gikk turen videre til Dagfinrud-teltet for å prøve disse beryktede Corami-skoa. Jeg har såvidt hoppa oppi et par før, men da synes jeg de virket litt brede over foten. Jeg har jo litt store bein, og mitt forrige par var i størrelse 42. Men nå måtte jeg ned i 41. Og da jeg fikk snøret de godt igjen merket jeg med en gang at de støttet meget godt opp rundt anklene. I tillegg har jeg slitt med at jeg føler at jeg tipper fremover i de skoa jeg har. Det er fordi de er bygd opp bak i hælen - det er ikke Corami-skoa. Det følger også med tre forskjellige såler slik at man kan bygge opp skoen akkurat som man vil. Så etter den prøvingen kunne jeg bare ikke la være å kjøpet et par.. Ikke billig, men dette tror jeg er en veldig bra investering i og med at støtten rundt foten har mye å si både på stående og på kne!

Måtte jo ha røde sånn at de matcha dressen og
resten av utstyret mitt - fint skal det værra!

I morgen blir det naturlig nok ingen finale på meg, men jeg må ta turen lell for å skyte samlagsskytingen. Det skal bli spennende - heia Østfold-jentene! :)

14. juni 2012 - Hjemmetrening

Etter skytingen torsdag, fredag og lørdag forrige uke var jeg rett og slett mett. Først i dag tok jeg fram børsa og tok en time med tørrtrening. På forhånd tok jeg med meg de erfaringene jeg gjorde på Sarpsborg-banen - justerte remma og brukte de visuelle inntrykkene når jeg trente. I tillegg lå fokuset på terping av triggerne og positiv indre dialog.

Notater:
- spenne skuldrene og så slippe opp - kjenne ordentlig på følelsen av en avspent kropp
- ett og ett skudd
- grep - du er tilstede HER og NÅ
- lave skuldre/avspenning/ro
- tøff!
- loddrett snor gjennom setrum av kroppen
- liggende: eget triks/sjekkpunkt for å komme nok over på venstrearmen

Plan for lørdag:
- tørrtrene før skyting
- positiv indre dialog
- gjennomføre arbeidsoppgavene
- skyte ca. 2 prøveskudd på stående
- stille remma riktig, skyter i oppoverbakke

Ellers pussa jeg børsa og rengjorde/smurte sluttstykket - så da skal det ikke stå på det ;)

Jeg har også blitt tatt ut til å skyte på Østfolds 2. lag under samlagsskytingen på søndag. Vi blir et skikkelig "girl power"-team med meg, Marianne Berger, Giske Bach og Martine Minge, så det skal bli artig!  :)

I tillegg var jeg ute en tur og jogga i går. Tanken var å ta en runde rundt Østensjøvannet. Men da jeg hadde tatt en runde følte jeg at jeg hadde mye mer å gå på, så da tok jeg likesågodt en runde til. Og når jeg hadde løpt 9 km, så var det jo greit å i hvert fall nå 1 mil før jeg gav meg. Og ja, det ble en mil!

Nå i det siste har formen virkelig begynt å løsne, så det hjelper å være litt lettere i kroppen :) Gleder meg til mange flere løpeturer denne sommeren!

Meg og to ender + Østensjøvannet.

10. juni 2012 - Årets første sykkeltur

Selv om det var skytefri i dag, så kan man ikke ligge helt på latsiden. Årets første sykkeltur ble gjennomført, og det til gangs: 3,5 mil opp, opp, litt bortover, opp, opp, trillesti gjennom skogen, opp, litt bortover og så kontrollert ned.. SLITEN, men veldig fornøyd! Turen ble tracket på Endomondo som vanlig - det gikk ikke superfort, for det var tungt.


Første stopp etter 1,5 mil - Kikutstua!
Nydelig utsikt bak Kikutstua :D
Andre stopp: Kobberhaugshytta. HJ studerer kartet, mens jeg aller
helst skulle lagt meg litt nedpå inne på Kobberhaugens hvilebu.. ;)


9. juni 2012 - Organisasjonsmedaljen

I dag skjøt jeg i Sarpsborg om "Organisasjonsmedlajen/Jens Kjelsås minnemedalje". Jeg hadde nervene sånn passe under kontroll og var klar da jeg kom inn på standplass.. men sånn i ettertid har jeg innsett at jeg ikke hadde forberedt meg godt nok.. Jeg trodde feks vi skulle skyte liggende først - men det var kne. Hadde jeg visst det, så hadde jeg først tatt prøveskudd på liggende, og så på kne.. I tillegg trodde jeg vi hadde vanlig tid, men det var hele 3 minutter på hver serie og jeg kunne jo da ha brukt mye mer tid på å roe meg ned før det første skuddet.

Dette ble til slutt den store "stang ut-dagen"! Jeg prøvde virkelig å kjøre på med arbeidsoppgavene mine, men kroppen var liksom ikke helt der i stillingene fordi det var uvant at skivene stod høyere opp enn selve banen.. det ble litt vinglete rett og slett.. Og når man kombinerer dette med 4 x 9.9, så skjønner man at dette ikke helt var dagen.


Det var selvfølgelig ekstra surt å ikke komme til finalen, når formen har vært så bra på de to foregående stevnene og siden jeg vant samme stevnet i fjor. Men jeg velger heller å tenke på dette som en viktig gjennomkjøring før Viken II i Sarpsborg om en uke. Nå vet jeg hvilke utfordringer som venter meg på den banen, og kan lettere jobbe mentalt og teknisk mot dette. Det er en stor fordel!

I morgen er det heldigvis helt fri og det skal bli skikkelig godt! Og i kveld skal jeg og HJ kose oss med deilig mat på Lofoten Fiskerestaurant på Aker Brygge :D

8. juni 2012 - Stevne hos Oslo Østre

Stevne nummer 2 av 3 er herved gjennomført på Oslo Østre. Om jeg ikke var sliten nok i går, så nådde jeg en ny "low" i dag. Begynnelsen på hodevondt og tvers gjennom sliten i kroppen. Det var nesten så jeg trodde jeg skulle gå i dørken der jeg stod på banen og forberedte meg. Heldigvis gikk det bedre etterhvert som jeg kom inn i prøveskudda. Forholdene var rett og slett perfekte på banen - når skuddet traff vollen gikk støvskyen rett opp, og lyset var akkurat passe. 

Jeg merket godt at kroppen var sliten, og en ekstra utfordring var at vi måtte bruke egen klokke for å ta tiden. Man er jo så bortskjemt for tiden med klokke på skjermen, så spesielt på stående syne jeg det var en utfordring å få roen i kroppen etter å ha lagt fra seg klokka. Men sånn er det - likt for alle. Liggendeserien ble litt skjev, men det var min egen feil fordi jeg kjente at jeg hadde en litt annen stilling fra prøveskudda. Derfor snek det seg ut en nier. På stående så det ikke helt bra ut - jeg brukte triggerne og jeg jobbet med den positive indre dialogen. Men følelsen i kroppen var litt lurvete, så jeg var usikker på hvor skudda kom til å sitte. Avtrekka var bra da! Det ble 48 poeng med en 9.9 og en 9.8, så jeg sa meg fornøyd med det.

På kne var målet å følge arbeidsoppgavene - og etterholde. Det så faktisk ganske så bra ut, men det måtte snike seg ut en 9.9..

Jeg var ikke helt fornøyd med gjennomføringen av 15-skudden og bestemte meg derfor for å skyte et skikkelig godt grunnlag. Prøveskudda på stående gikk greit. Jeg var litt spent og spenningen økte i det ild ble sagt. Allikevel var jeg nøye på å følge arbeidsoppgavene og tenke ett og ett skudd! De tre første skudda så bra ut. Jeg fant kenstillingen raskt, og tok derfor et klikkskudd først. Deretter var det på. Første skuddet så rent ut, det andre reagerte jeg litt på og dro ned, mens det tredje så bra ut. Jeg var ferdig før ett minutt gjenstod og kjørte på med et klikkskudd på liggende for å roe ned. Deretter hadde jeg god tid og stresset ikke. Jeg var veldig fornøyd med gjennomføringen og var veldig spent på anvisnigen! Det hele statet med tre, litt høye tidere på stående - jess. Så fortsatte det med en tier, og en lav nier som jeg hadde sett klart og tydelig, og så en tier igjen - joa, akkurat som jeg hadde sett.. liggende startet med innertier og fortsatte med innertier, tier... og... innertier! DA kom det et jess høyt ut fra meg! Dette var akkurat slik jeg hadde sett det, og akk så fortjent det var!! En god gjennomføring = godt betalt! :D

Nå hadde jeg selvfølgelig lyst til å gjøre det bra på omgangen også. Gårsdagens følte jeg gikk dårlig, men fikk allikevel fullt hus. Derfor tenkte jeg også at jeg hadde bra sjangse i dag også. Nå var det tipp topp forhold og fokuset skulle være enda bedre! På prøveskudda lå jeg litt høyt - jeg var litt usikker, men skurdde et halvt knepp ned. Kanskje jeg kunne tatt et til, men var redd for stillingsforandring siden jeg lå litt lavt på grunnlaget. 

Gjennomføringen av selve grunnlaget ble nok en gang lurvete. Jeg merket på det første skuddet at det føltes som om jeg lå litt lavt med stillingen og ble derfor usikker. Det så litt mer ut som "rund blink" etter magasinskiftet, og det aller siste skuddet brukte jeg to sekunder ekstra på.. men det så ut som det gikk bittelitt høyt. 

Nok en gang hadde jeg ikke spesielt lyst til å se anvisningen av omgangen, og spesielt første del.. Tendensen var litt høy, men da jeg kom til magasinskiftet så det ut til å stabilisere seg mer i blinken.. ni blinker hadde jeg og det gjenstod et skudd...9.9 - NEI, sa jeg høyt! Akkurat stang ut. I går var det stang inn - og i dag var det den store 9.9-dagen.. Der og da var det innmari surt, men etter 10 minutter så kom jeg jo frem til at det selvfølgelig var min egen skyld. Jeg hadde jo sett at skuddet gikk høyt. Dessuten var jeg veldig fornøyd med å ha skutt 345 poeng på 25-skudden når jeg var litt molefonken og urolig i hodet og kroppen. Det viser nok en gang at hvis man har arbeidsoppgavene og jobber godt med de, så kan man få til det utroligste :D
245 - 344 poeng! :D

Stående funker veldig godt nå, og kne begynner virkelig å komme seg. Liggende må jeg som sagt finne frem til, men alt-i-alt så skjer det mye bra for tiden og det kan jeg takke de gode tankene/fokuset for! 

7. juni 2012 - Stevne på Løvenskioldbanen

Da var det stevnetid igjen - nummer 1 av 3 denne uken. Jeg var egentlig kjempesliten i kroppen og hodet etter en lang og hektisk dag på jobb, inkludert en time fysisk hardkjør med Aktive Boot Camp. I tillegg er jeg ikke så kjent med veien til Løvenskiold - og den lå ikke inne på GPSen, så jeg hadde litt høye skuldre på veien til banen. Jeg var derfor veldig spent om jeg ville klare å holde fokuset oppe gjennom hele skytingen, men målet var uansett å ha en positiv indre dialog og jobbe bra med triggerne.

Vindforholdene var perfekt, men utfordringen da var motsolen. Det var mange skyttere på standplass, så da alle begynte å skyte ble komboen kruttrøyk + motsol + ingen vind at det mildt sagt var vanskelig å se skiva. I tillegg er de 40 skiver, og de står tett så det å finne skiva mi fikk øverste prioritet!

Gjennomføringen min på 15-skudden var kjempebra. Jeg hadde et skudd i hver stilling som ble levert da det ikke var rund blink. Men den indre dialogen og triggerne ble virkelig flittig brukt. Blant annet minnet jeg meg selv på ett-og-ett skudd, null problem, lave skuldre osv. Det ble 50 poeng på liggende, 49 poeng med en 9.9 på stående (nieren var ikke det skuddet jeg så gikk ut til høyre). På kne jobbet jeg mye med etterholdingen, og der ble det også 49 poeng med en tydlig nier nede til venstre (dette var heller ikke lurveskuddet jeg hadde sett, men men). Uansett var gjennomføringen veldig bra, og 148 poeng på 15-skudden var jeg kjempefornøyd med.

Nå var jeg enda mer sliten enn før jeg begynte. Det var tydelig at jeg hadde jobbet hardt mentalt på 15-skudden. Men grunnlaget gjenstod og jeg sa til meg selv - dette kan du - det er dette som er gøy - null stress - null problem. Jeg kjente jeg var litt nervøs på prøveskudda, men tok da det som en fin trening og jeg fortsatte den gode ståendeskytingen med 50 poeng..

På grunnlaget jobbet jeg veldig bra på stående - det banket litt ekstra, men følte jeg klarte å takle det. På kne derimot, hoppet det sinnsykt mye inni siktet. Jeg roet meg ned som best jeg klarte, men satset på at et godt avtrekk ville gjøre susen. Jeg klarte ikke helt å etterholde selv om jeg sa det til meg selv. På liggende banket det også godt, og turte ikke klikke det første skuddet pga tiden. Men jeg hadde relativt god tid, så det angret jeg litt på i ettertid.

Jeg var ok fornøyd med gjennomføringen av grunnlaget - det var tross alt en del ekstra puls - og det raknet ikke fullstendig. Som sagt var jeg veldig fornøyd med ståendeskytingen. Anvisningen viste tier, en høy nier og en tier på stående - deretter fortsatte jeg med to niere i til venstre og en "utdrager" som jeg dro inn i tieren.. På liggende startet jeg med en nier ut til venstre, og da ble jeg virkelig bekymret for om resten satt der og - men heldigvis holdt resten inn. Det ble tilsammen 96 poeng med en fin samling - dog litt til venstre - tilsammen 244 poeng. Det at det faktisk var en relativt fin samling på serien gir meg god trygghet videre for det viser at jeg kan holde meg rolig selv om det banker litt ekstra i kroppen!

Liggendestillingen er ikke akkurat tipp topp for tiden, så jeg tok mange klikkskudd i løpet av de tre minunttene med prøveskudd. Nullstillingen måtte være på plass på grunn av motlyset - og det å finne skive 22 var superviktig. Gjennomføringen av omgangen var jeg absolutt ikke fornøyd med. Stakkato skyting, halvgode avtrekk og ikke rund blink. Ikke kunne jeg skylde på motlyset heller, for idet det bla telt ned til ild på omgangen forsvant solen bak noen skyer.. Triggerorda blandet seg og det gikk over stokk og stein.. Jeg hadde ikke spesielt lyst til å se på anvisningen, men fulgte jo med.. Regnet med at det ville komme en nier eller to, men da siste skuddet satt i 10.0 stod det 100 poeng på skjermen. Joa, jeg var glad for det - men egentlig var jeg mer irritert over at jeg ikke hadde gjennomført en god omgang. Men men, jeg brukte hele skiva og tier er tier - og poengsummer 344 er jeg veldig fornøyd med! Ikke minst med tanke på at jeg faktisk var såpass sliten, men allikevel klarte å jobbe meg gjennom 25-skudden på en veldig god måte. Dessuten er ikke liggendestillingen min på plass enda - men snart.. Og om jeg ikke var sliten nok før, så var jeg i hvert fall det nå etter en sånn mental arbeidsøkt!

244 - 344 poeng :)

5. juni 2012 - Siste kurskveld...

I kveld var det aller siste kurskveld med "Trent for å prestere - under press". Synes det var litt vemodig, for nå har de fleste begynte å kjenne hverandre og utveklse erfaringer og utfordringer. 

Vi startet også denne kvelden med skyting nede på banen. Nå skulle vi skrive ned hva vi skulle trene på og gjennomføre en økt ut i fra punkter som vi fikk på et ark. For min del valgte jeg heller å fokusere på liggendestillingen min og da få litt mer hjelp til å bygge den opp riktig. 

Jeg begynte med å tørrtrene mot skivene og fikk tips om justeringer. Men jo mer jeg justerte jo lenger bort fra en god stilling synes jeg at jeg kom. Jeg skjøt etterhvert skarpt og med de patronene jeg hadde tilgjengelig i kofferten - det var de med mest rekyl. I tillegg begynte jeg å nærme meg siktet og tommelen, slik at tommelen til slutt traff nesa mi for hvert skudd.. så da var anspentheten og usikkerheten på plass. Ikke bra.

Men det å skulle skifte ut en stilling man har jobbet seg frem til i løpet av 21 år er ikke akkurat gjort i en fei. Jeg hadde uansett planer om å treffe Anne Grethe på tomannshånd igjen snart, så da ble vi enige om å gjøre det. Og sånn i ettertid angret jeg litt på at jeg istedetfor trente stående og fikk brukt de oppgavene som stod oppført for dagens trening, slik at jeg var mer klar for stevnene som kommer på torsdag, fredag og lørdag. Jeg rekker nemlig ingen trening før den tid, så det stresser meg bittelitt.. Men jeg får bare gjøre det beste ut av situasjonen og heller jobbe med det mentale og tenke positive tanker og ha fokus på triggerne når jeg skal skyte.

Ellers noterte jeg ned noen punkter som vi gikk gjennom etter skytingen:

Å trene på triggere:
- visualisere 3-5 ganger per uke
- tørrtrene på triggere (hver gang)
- trene triggere på hver skyteøkt (hver gang)

Når det tekniske ved skytestillingen er på plass:
- viktig å sette seg mål for skytingen - noe å jobbe mot!
- jobbe med avspenningen (spenn musklaturen og slapp av - da blir man mer avslappa, og mer bevisst på hvordan det føles å når man er avspent)
- hele tiden ha en positiv indre dialog
- visualisering - se for seg at man står på banen, har det gøy, har kontroll, skyter tier etter tier etter tier

Andre punkter:
- fokus på gjennomføring - ikke poengsummen/prestasjonen
- få deg selv til å gi slipp på kontrollen i forhold til hvor man skal ende opp (poengsum/toppen av pallen osv)
- jobbe med det samme i FLERE MÅNEDER - ting tar tid!
- jobbe mer med sideveis stabilitet og nullpunkt

 Så da var altså kursperioden over for denne gang. Tilbakemeldingen fra alle var veldig positiv, det eneste som folk ønsket seg var mere tid. Tid til mer stillingsgjennomgang, tid til mer trening og gjennomføring av oppgaver og mer tid til å gå enda mer i dybden på det mentale. Men det sier seg selv, med nesten 20 deltakere og tre timer x fire kvelder er i minste laget og det var nok de fleste klare over. Allikevel sitter vi igjen med masse ny inspirasjon og en ny forståelse for hvor fokuset bør ligge og hva som kreves for å bli en så god skytter som man kan bli. Og så skal man ikke glemme å ha det gøy på veien! ;)

For min egen del har jeg også fått veldig oversikt over hvor mitt fokus skal ligge fremover - helt klare oppgaver som skal trenes på og gjennomføres på stevner. Virkelig kjempenyttig for min del. Og det beste er jo at jeg faktisk ikke trenger å skyte skarpe skudd for å trene på de! Så nå er motivasjonen veldig bra og hodet er på vei til et veldig riktig sted! :D

3. juni 2012 - Grefsenkollen opp

Jeg startet dagen uthvilt etter en god natts søvn og med en god og sunn frokost! I utgangspunktet var jeg ikke så lysten på å gå ned på treningsstudioet - er litt kjedelig å alltid stå der og trimme nå på sommeren. Istedet fant jeg ut at jeg heller hadde lyst til å jogge Grefsenkollen opp. Eller i hvert fall prøve å jogge hele veien opp. Dette har alltid vært noe jeg har ønsket å få til, fordi bakker er ikke min greie. Men formen har steget sakte, men sikkert de siste åra og nå var det på tide med en ny utfordring!

Dette skulle jo være proffe saker så jeg måtte jo ha en "følgebil" og motivator.. eller rettere sagt, det er greit å sitte på ned igjen etter en sånn joggetur - så takk til HJ ;)

Utstyrt med pulsklokke og gps bar det avsted. Jeg fikk ikke varmet opp før jeg begynte, så jeg ble litt bekymret da jeg på førsten kjente at jeg begynte å bli litt sur i beina. Men da den virkelige stigningen begynte gikk det egentlig riktig så bra - så ja - jeg jogget hele veien opp! Det gikk ikke kjempefort, men jeg er seig så jeg gav meg ikke. Er veldig fornøyd med at jeg disponerte kreftene bra. For selv om jeg kanskje startet oppløpet litt tidlig, følte jeg at jeg hadde mye mer å gå på etterpå. Og nå er jeg glad for at enda et mål er nådd - løpsmessig :D

Klikk her HER og kan du se joggeturen minutt for minutt, høydemeter for høydemeter, pulsslag for pulsslag..


Sååå fornøyd ;)
PS - da jeg nådde toppen fant jeg fort ut at løpet "Grefsenkollen Opp" hadde nettopp blitt arrangert! Arrangørene drev og pakket sammen for dagen, men det var jo et artig sammentreff (og jeg var glad for at jeg ikke havnet oppi alt det der) ;)

2. juni 2012 - Stevne på hjemmebanen

I dag var jeg i Degernes for å hjelpe til med stevnet vårt og for å skyte litt. Det ble en lang dag i påmeldingen fra klokken åtte om morgenen til det siste laget (hvor jeg skjøt) ca klokka 1545. Men det er jo litt trivelig å treffe folk, samtidig som jeg også fikk jobbet litt med et logooppdrag.

Selvfølgelig er det jo litt trist at jeg ikke får deltatt på Norgescup-stevnene denne helgen. Det hadde vært skikkelig stas, men sånn er det - kan ikke få med seg alt, alltid! Trøster meg meg med at etter det jeg har hørt så er det er ganske så kaldt og blåser godt der oppe..


Blytjernbanen, bildet ble tatt i april i år.

Det var mye vind i dag, så jeg bestemte meg ganske så tidlig for å skyte med de raskeste skudda jeg har som er er kjøpaskudda fra Raufoss - Black King med 9,3 grams kule. Mer rekyl, men bedre i vinden.

På forhånd hadde jeg jobbet litt med den indre dialogen - holdt den relativt positiv - og var ikke overnervøs når jeg skulle skyte. Målet for selve skytingen var å følge triggerne (grep-ro-tøff) på hvert eneste skudd - ingen unntak! 

På prøveskudda tok jeg først tre skudd stående for å få følelsen der. Lå veldig høyt i skiva, men fant raskt ut at det var på grunn av skudda som er ladet hardere.. Liggendestillingen min slet jeg litt med å finne, så det ble litt stress med innskytingen. Men det siste skuddet satt i inneblinken. Selve serien synes jeg var litt rufsete, og spesielt det siste skuddet synes jeg gikk litt feil. Fokuset var uansett på triggerne, og det følte jeg at jeg klarte. Anvisningen viste fire innertiere og så en nier rett ut til høyre. Det var jeg litt overrasket over siden jeg trodde det var skudd nr. 4 som var på tur, men men.

Ståendeserien forløp igrunn ganske bra. Jeg merket at det dunket ekstra i børsa, men fokuset lå kun på triggerne og at det skulle gjennomføres helhjertet. Da jeg var ferdig var jeg veldig fornøyd fordi jeg følte jeg hadde fått til det som jeg hadde besemt meg for. Jeg var spent på anvisningen, også spesielt fordi jeg ikke hadde skrudd 3 knepp til høyre og 2 knepp ned som jeg pleier. Tendensen den siste tiden har jo vært at jeg ikke trenger å gjøre det.. Summen på ståendeserien ble 47 poeng - litt mer spredning enn det jeg hadde håpet på, men siden jeg hadde vært så flink med triggerne så var ikke summen så viktig :)

På kne satt jeg slik jeg hadde trent på i går - rett over ankelen og det var mer ro i børsa enn før. Jeg merket litt at rekylen var hardere på det første skuddet og at kanskje ikke nullstillingen var helt optimal. Jeg justerte litt, og så kom jeg "plutselig" på at jeg også måtte prøve å etterholde på de fire gjenstående skudda. Triggerne først, så etterholding. Og det gjorde jeg på hvert eneste skudd. Da merket jeg også at jeg ble enda mer avspent i kroppen på grunn av etterholdingen. Det fløt mye bedre, og det var mye lettere å trekke av. Det både så og føltes veldig bra! Anvisningen viste en fin samling - dog til høyre - så da snek det seg ut to niere til. Litt skuffa, men igjen så glei det fort over i å være fornøyd siden teknikken og følelsen hadde vært så god. Snart sitter samlingen i midten og da er det ikkenoe problem!

Prøveskudda før grunnlaget tok jeg som vanlig på stående. Det så veldig bra ut. På grunnlaget var jeg også veldig opptatt av å bruke triggerne effektivt. Både på stående og kne så det veldig bra ut. På liggende hadde jeg en del puls i børsa og fant ikke helt stillingen, men brukte ordet "tøff" slik at jeg skulle få et bra avtrekk. Fasiten ble som følger: en 9.4 nede til venstre, en 9.8 og en 10.0 i samling til venstre på stående - litt skjev igjen med andre ord. *10.7, 10.1, *10.5 til venstre på kne - veldig fornøyd med den! *10.7, 10.2, 10.0 og 9.8 litt her og der på liggende - egentlig sånn det så ut i siktet så da kan man vel ikke forvente mer heller. Det ble altså 97 poeng på grunnlaget, og tilsammen 241. En helt grei sum, men jeg var kjempefornøyd med selve gjennomføringen!

På prøveskudda før omgangen slet jeg veldig med å finne stillingen og skyte meg inn. Miragen fra børsa var veldig vanskelig og skudda gikk litt i hytt og pine. Jeg klikka litt innimellom for å få feelingen på flyten, og akkurat før stans skjøt jeg det siste prøveskuddet som satt i innertieren. Kunne egentlig ikke gjøre annet enn å stole på det og gjorde meg klar med fem + fem skudd. 

Starten på omgangen var veldig stakkato og treg. Jeg så på klokka da jeg byttet magasin og det gjenstod 35 sekunder og fem skudd. Da skrudde jeg opptempoet og det fløt kjempebra. Jeg roet det litt ned da jeg hadde igjen to skudd og ble ferdig 6 sekunder før tiden. Jeg var definitivt mest nervøs for å se hvor de første skudda gikk - men ble overrasket da de satt ganske bra. Så da jeg nærmet meg slutten følte jeg at det kunne holde helt inn på tross av at jeg satt bittelitt til venstre. Skudd nummer ni derimot tok turen akkurat på utsiden av blinken - 9.9... Så moralen er - ikke ro deg ned mot slutten av omgangen din hvis du har god flyt - bare kjør på istedet ;) Men 99 poeng var ikke så ille det. Og nok en gang hadde jeg fulgt planen som var å klikke det første skuddet/sjekke nullpunktet, bruke triggerne ro og spesielt tøff. Så summa summarum, jeg stod på standplass etter endt skyting med en skikkelig fornøyd og lettet følelse. Jeg hadde gjort jobben min! Og jeg har en sterk tro på at hvis jeg fortsetter med det på hvert eneste skudd, så vil poengsummen til slutt også stige :D

241 - 340 poeng.
Jeg fargekoordinerte grunnlaget fordi det er interessant
å se hvor treffpunktet til de forskjellige stillingene var i
forhold til hverandre.

Til neste gang noterer jeg meg at jeg skal fortsette å jobbe intenst med triggerne mine "grep-ro-tøff" og ikke minst ETTERHOLDE :) Jeg skal også trene mer liggende siden den nye stillingen ikke sitter helt enda. Og jeg skal ikke stresse - kun skyte det jeg har lyst til å skyte :)