9. september 2012 - De tre siste banestevnene

Banesesongens tre siste stevner ble absolutt ikke den avlsutningen jeg hadde håpet på. Dette er litt av grunnen til at jeg ikke har skrevet noe på bloggen før nå. Det har også vært nok av andre ting å fylle hverdagen med. 

Jeg var skikkelig skikkelig skikkelig forbanna etter siste stevnet var skutt på Sarpsborg-banen. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor jeg nå plutselig skulle flytte treffpunktet på kne i tillegg til at det heller ikke var noen samling. På tross av at jeg følte jeg hadde jobbet veldig bra. Ståendestillingen nådde sitt "høydepunkt" på Råde.. men heldigvis, rett før grunnlaget fant jeg ut at jeg plutselig hadde begynte å stå med mesteparten av kroppsveken bakpå høyrebeinet. Tjohei - hvorfor hadde jeg begynt med det? En teori jeg har kommet frem til er at jeg ofte får vondt på hofta pga sømmen etter quick-fix innsyingen av buksa.. så litt etter litt har jeg lagt mindre av vekten på hofta..

Som sagt var det ikke mye som stemte denne dagen, og jeg velger derfor heller å gjøre med ferdig med banesesongen ved å poste skytelappene - så kan jeg avslutte dette kapittelet ved å se fremover til det jeg virkelig venter på: innendørssesongen!

Fine samlinger, men litt skjev og stang ut. Men en grei start.
 
Ganske bra skyting - bortsett fra ståendeserien hvor jeg
"plutselig" skulle ha vekten veldig bakpå høyrebeinet!


Ståendeserien var grei nok - kjente åtteren.
Kneserien derimot, skjønte jeg absolutt ingenting av.
Da var det nok skyting utendørs for i år!


Jeg må også legge til at jeg til tross for denne avslutningen har hatt en ganske bra sesong. De helt store poengsummene uteble, (bortsett fra 246 poeng på Torsnes-stevnet). MEN mesterskapsskytingen min har definitivt forbedret seg ti hakk i forhold til de foregående årene. Mental trenings-cden "iMaxFoxus" har vært en utrolig god hjelp, og det tror jeg den defintivt kommer til å være videre!

Matte er ikke mitt favorittfag, men statestikk er jo litt artig. Jeg har rett og slett regnet ut gjennomsnittet i alle skytestillingene for banesesongen:
Liggende: 49,27 poeng

Stå: 46,75 poeng
Kne: 48,27 poeng
Grunnlag: 96,6 poeng
Omgang: 97,8
25-skudd: 240,93 poeng

Det som har vært gjennomgående denne sesongen er at jeg har hatt veldig fine samlinger, men litt mye skjevt. I tillegg har jeg hatt noen få skikkelig dårlige serier som drar ned snittet veldig (som feks. 40 poeng på stående på Viken II ;) - MEN flesteparten av seriene har vært veldig bra! Uansett er det sikkert og visst at det er forbedringspotensiale. Og det skal jeg definitivt jobbe videre med når innendørssesongen begynner for fullt! :)

DIY skytterskjerm med strikk!

Får man ikke kjøpt akkurat det man vil ha, så får man lage det selv!

Min fine gamle skytterskjerm er ikke lenger like ren og pen som den en gang var. Så derfor var planen å gå til innkjøp av en ny - helst identisk - på landsskytterstevnet. Fordelen med å handle på LS er det at man kan gå rundt å se og prøve det de forskjellige leverandørene har å tilby. Men i år kunne jeg ikke finne en eneste skytterskjerm med strikk bak. Ja, jeg vet at mange klager over at strikken tøyer seg over tid - men det er så enkelt som å slå en knute etterhvert. Tror min har holdt i sikkert over 10 år nå, så det er ikkeno problem. Men den er som sagt i overkant skitten.

Hvert år kan man se at leverandørene har "hengt seg på" en trend. I år var det mange "NSF-skjermer" ute å gikk - som de så fint kaller det selv: elastisk skytterskjerm i polyurethan. Problemet med denne er at den ikke er spesielt god når det kommer til solskjerming. I tillegg har den klassiske skjermen en klaff på hver side - noe som er genialt hvis man trenger litt ro fra sidemannen ;) Men altså, i år kunne jeg bare finne den klassiske skjermen med borrelås bak. Not a big fan.. synes ikke det føles like bra, og noen har også opplevd å borrelåsen plutselig har blitt så dårlig at den har spretti opp under serien.. Ikkje bra.

Så summasummarum. Jeg vil ha strikk, og hva gjør man da? Jo, man kjøper en stk. vanlig skjerm med borrelås og sort strikk på Panduro.




Så klipper man av en del av "båndet" på skjermen og så syr på strikken i en passende lengde!



Vips så har man en skjerm med strikk - sånn som det skal være!


Dette var dagens husmortips fra meg ;)

6. september 2012 - Trening hos Oslo Østre

Det er ikke vanskelig å se at høsten virkelig har begynt å vise seg. I dag var det regntungt på kvelden her i Oslo, noe som påvirker sikten når klokka begynner å nærme seg 1830.. Jeg måtte derfor være effektiv og trene på det jeg måtte. På tross av at det også var litt kaldt i været, ble det raskt mirage. Men for min del var teknikken/gjennomføringen det viktigste for meg - ikke nødvendigvis sikten. Omgangsskyting/liggendestillingen var definitivt et hovedfokus for meg i kveld, og det synes jeg at jeg fikk mye ut av :)

Ligg (spesielt omgangsskyting):
- kolbekappa i 0-posisjon bak (ikke hevet som før), fikk bedre skulderkontakt
- HARD på avtrekkeren!!
- nullstilling!!
- husk å alltid sjekke skivenummeret for hvert skudd!!

Kne:
- ordentlig avspent i hele kroppen
- bare la det skje - ikke spenn noe når du skal avlevere skuddet!!
- nullstilling!!

Stå:
- skyt litt raskere - ikke finsik for mye - da blir du usikker og passiv!
- RO heller godt ned "lenge" og så bruk liten tid på TØFF-stadiet!
- må gjennomføre litt som på grunnlaget - være PÅ!
- nullstilling!!

5 skudd kne (100m)


Min tredje omgang for kvelden - da satt den med riktig
plassering av kolbekappa og ordentlig tøff på avtrekkeren!

Avsluttet kvelden med et grunnlag. Det andre liggendeskuddet var fryktelig trangt
i løpet, så der brukte jeg mye krefter og litt mye tid, så derfor ble det litt rufs på
slutten, men ellers veldig fint!

Du vet det er på tide å runde av
treningen når det er mer lys på standplass
enn på skivene... ;)

Til søndag skal jeg skyte sesongens tre siste stevner for min del. Målet er å ta ut de siste skytekreftene jeg har igjen, og gjennomføre så bra som jeg overhodet klarer. Jeg skal ikke gi meg før siste skuddet sitter i min skive! Så kan jeg ta en liten velfortjent ferie.. ;)

3. september 2012 - 1 års bryllupsdag!

I dag er det ett år siden jeg og Hans Jørgen giftet oss! Det var en fantastik flott dag og minnene vil vi definitivt ha med oss så lenge vi lever. 

Hele gjengen samlet - meg og HJ, pluss alle forloverne våre!

Året har rast avgårde, og opplevelsene har vært mange og fine. Så tusen takk Hans Jørgen for at du er der for meg i tykt og tynt. Og at du holder ut med meg selv om jeg kan være litt vel opptatt av skyting til tider ;) Elsker deg over alt på jord!!

Dagen i dag feiret vi med å løpe opp Grefsenkollen.. Kanskje ikke en "standardfeiring", men det er godt å bevege kroppen og jeg ville gjerne teste hvor mye jeg evntuelt hadde forbedret meg fra forrige gang jeg jogget opp. Mye har skjedd siden sist kan man jo si - har blitt en del lettere og kommet i bedre form ved hjelp av intervalltrening i motbakke. Men at jeg skulle perse med over fem minutter, det hadde jeg nesten ikke trodd!! Jeg klokket inn på 29:20 - forrige gang hadde jeg tiden 34:46. Det har gått akkurat tre måneder imellom - det er bra fremgang vil jeg si :D HER ligger GPS-trackingen.


Jeg fikk en nydelig rød rose av min kjære og et kort med fine ord.. Røde roser hadde vi i bryllupet vårt :D Sonny (bildet) og Diesel synes også rosen var kjempefin, så til slutt lå både blomsten, vasen og alt vannet utover gulvet.. ;)

Vi avsluttet kvelden med nacho-middag og tv-titting! Resten av feiringen tar vi i syden om en måned, hihi :) Gotta love married life!

2. september 2012 - Klubbmesterskap bane

Så var det klart for klubbmesterskap for klasse 3-5 på Blytjernbanen. Oppmøtet kunne dog vært bedre, men jeg synes det er topp at det ble arrangert i helgen slik at jeg da hadde anledning til å bli med :)

Jeg merker godt at banesesongen snart er over for jeg har begynt å gå tom for motivasjon. Det ble ingen trening denne uka, men istedet gjorde jeg noen justeringer på våpenet i går og testet det raskt ut med noen klikk i stillingene. I tillegg satte på det nye store glasset på skytebrillene mine - og det var jaggu digg å se gjennom et så stort glass - ingen ring i veien hverken på stående eller kne!

Gjennomføringen av klubbmesterskapet:
Liggende: fem gode skudd med bra avtrekk - 50 med 4 sentrum
Stå: Nok en gang sleit jeg med å tørre og trekke av! Jeg ble skikkelig passiv på de to første skudda og rykket innimellom til i kroppen. Ble hengende etter på timingen. Skjerpet meg på de tre siste og "spilte" tøff, men det var ikke helt rund blink når jeg trakk av - ikke kult! 46 med fire niere.. bajs - men jeg fortjente heller ikke bedre etter den jobben jeg hadde gjort.
Kne: Hodet var litt påvirket av ståendeskytingen, men etterhvert roet jeg meg bra ned og fant en god stilling. Jeg klarte å bare la skudda gå avgårde samtidig som jeg tok gode avtrekk. På det fjerde skuddet ble jeg dog litt anspent, og trakk av i feil øyeblikk. 49, med en nier på det fjerde skuddet.

Jeg tok som vanlig alle prøveskudda på stående før grunnlaget. Nå var jeg mye mer PÅ og trakk av uten å blunke.. fire tiere og en nier - lønner seg å være TØFF ja! Jeg hadde ikke satt meg så mange mål før jeg startet på grunnlaget, men jeg skulle i hvertfall være tøffere på stående uansett. Gjennomføringen ble også en av de bedre jeg har hatt i år. Jeg nølte ikke på stående og var kjapt ute med de tre skudda. På kne brukte jeg god tid og klikket før jeg begynte. Nok en gang klarte jeg å slippe meg løs og bare la det skje. Jeg hadde greit med tid igjen på liggende og ville ikke stresse. Det fløt bra på de tre første skudda, mens på det siste brukte jeg litt for mye tid på å puste meg inn i skiva så jeg måtte bare skyte når stans ble ropt. Jeg synes det så ut som om det gikk ut til høyre.. Anvisningen viste *.9, *.6 og 10.4 på ståendeskudda - GØY - en markant forbedring siden 15-skudden! Så fortsatte jeg med *.7, *.5 og 10.2 på kne - wow, dette var jo veldig bra! Så kom liggendeskudda.. der er jeg alltid skeptisk siden jeg har slitt en del i den stillingen i år.. Det første skuddet satt høyt i 10.0 - så fulgte en høy 10.2 og nok en høy 10.1... rart jeg skulle sitte så høyt, men igjen så har liggende vært et problem.. Nå var det store spørsmålet hvor det siste skuddet satt som jeg så gikk ut til høyre.. Det ble en høy 9.8 - akkurat utenfor a gitt! So close, men 99 var ikke noe å deppe over. Det siste skuddet hadde jeg tross alt ikke gjennomført optimalt, så det var helt fair! Sluttsummen ble 244 poeng og det var jeg definitivt godt fornøyd med. 

145 - 244 poeng

 Omgangen gjenstod, og jeg tenkte at jeg skulle ønske jeg kunne skyte et grunnlag til istedetfor omgang.. Det har ikke akkurat gått strålende på det området i år, men jeg skulle gjøre mitt beste. Målet var å være enda mer nøye med å trekke av på rund blink. Gjennomføringen var som alle andre omgangene.. sliter med at børsa ikke vil sitte i skuldra, og har heller ikke særlig tid til å justere det underveis. Dette resulterer i at jeg blir anspent og det hele flyter dårlig. Da jeg var ferdig var jeg ikke superfornøyd med omgangen, men det var ikke særlig verre enn før.. Tydligvis skulle dette bli årets desidert dårligste omgang - til og med dårligere enn på Norheimsund-stevnet! Jeg begynte kjempebra med tre fine innertiere før plutselig alle de resterende skudda flytta seg opp til venstre.. nier på nier på nier på nier på nier.. og ikke nok med det - jeg hadde også klart å skyte på feil skive oppi det hele! Ved nærmere ettertanke hadde jeg jo ikke hatt skivenummeret mitt som en "arbeidsoppgave" i dag. Det viktigste for meg under omgangen hadde vært å skyte når blinken var "rund" - samme hvilken skive det var! Tjohei hvor det går sier nå jeg! Kunne ikke annet enn å le av hele greia. Som jeg har sagt før - når det først skal gå ille gæli, så ere likesågreit at alt skjer på en gang!! Klubbmestertittelen beholdt jeg på tross av denne omgangen, så det hadde jo ikke så mye å si.. Men hadde jo lyst til å gå ut med et "schmell"!

Jeg måtte pent børste av meg den lille skuffelsen og stramme meg opp for å skyte fem skudd til. Vi pleier å kombinere dugleiksmerkeskyting med klubbmesterskapet, og da føier vi til fem skudd på kne helt til slutt. Jeg fortsatte med den gode gjennomføringen og det begynner å bli gøy å skyte kne! Serien var dog litt skjev (oppe til venstre), og det snek seg ut en 9.9 - men 49 poeng vakke så gæli det :)

Om en uke skal jeg skyte de tre siste banestevnene for sesongen. Det skal bli godt med litt "ferie" nå. Men jeg skal avslutte sesongen med å skvise ut den aller siste motivasjonen, så jeg kommer til å ta en treningsøkt til uka hvor jeg fokuserer på det å være PÅ (spesielt på stående) og omgangsskyting! Intet skudd skal gå ut av børsa uten en god gjennomføring på disse stevnene - regner med jeg kommer til å være rimelig sliten på søndagskvelden.. :)


PS!
I dag fikk jeg også den gyldte medaljen fra 15-meterstevnet i Spydeberg i februar. Da vant jeg med 346 poeng - og programmet var utendørs 35-skudd. Måtte legge ved et bilde av den fordi jeg synes det var så fin! Liker at Spydeberg har laget sin egen medalje, og i tillegg "turte" å ha egne farger istedetfor de vanlige norske flaggfargene. Tung var den også! En fin ting å ta med seg nå som innendørssesongen virkelig begynner å nærme seg med stormskritt! *gleder seg masse*!!! :D


25. august 2012 - Samlagsmesterskap bane

I dag var det klart for samlagsmesterskap i Eidsberg. Været bestod av skiftende skyer/sol, med så godt som null vind. Jeg er alltid spent før stevner, og spesielt før mesterskap. For å roe ned kroppen og hodet lyttet jeg som alltid til iMaxFocus før jeg skulle inn på standplass. Skudda hadde jeg kjørt gjennom børsa kvelden før slik at jeg skulle unngå trege patroner, så det skulle ikke være noe problem.

Jeg merket allerede under prøveskudda at jeg hadde dårlig skulderkontakt på liggende fordi jeg under torsdagens trening hadde fjernet et innlegg bakpå børsa. Kanskje ikke det smarteste jeg hadde gjort, men jeg hadde ikke mulighet til å fikse på dette nå så jeg måtte gjøre det beste ut av det. Jeg endte med å stramme remma litt slik at jeg kom høyrer i stillingen, fikk hodet litt lenger bak fra siktet og børsa litt bedre i skuldra. Men det var definitivt ikke optimalt.

Gjennomføringen av første liggendeserien var ikke så værst. Jeg hadde fokus på å slappe godt av og ta gode avtrekk på "rund blink". Det betalte seg også godt med 50 med fire sentrum. På stående merket jeg at jeg var spent. Også her merket jeg effekten av at jeg manglet et ekstra innlegg bak - det var akkurat som om jeg ikke fikk like god/riktig kinnkontakt og hodeplasseringen føltes litt rar.. Jeg prøvde som best jeg kunne å finne nullstillingen, men skudda ville liksom bare gå opp til venstre selv om jeg justerte for hvert skudd. Jeg tror at en av grunnene til at jeg slet med å finne nullstillingen var at jeg nå skulle prøve å ikke få skudd nede til høyre slik som på LS.. I tillegg ble jeg litt passiv på avtrekket og var på etterskudd.. Det siste skuddet dro jeg ut til høyre, og jeg kunne egentlig se for meg hvordan anvisningen kom til å bli.. Tre niere i en klase oppe til venstre - en 7.9 (!) oppe til venstre og en 10.1 til høyre.. Haff! Dette var ikke akkurat slik jeg hadde sett for meg at samlagsmesterskapet for i år skulle gå! Veldig skuffende og irriterende at jeg ikke var mer nøye med nullpunktet og var mer tøff på avtrekka - hva skjedde liksom! Men men, jeg fortjener ikke å få bedre når jeg ikke gjør en bedre jobb - sånn er det bare!

Lufta gikk jo litt ut av kroppen, men jeg var fortsatt spent og ville jobbe for å få til en god kneserie (selv om den har vært litt ekstra trøblete den siste tiden). Jeg gjorde som jeg pleier - fant nullstillingen, brukte triggerne og lot skuddet gå. Det så ikke så gæli ut, derfor ble jeg ekstra glad da jeg så 50 poeng på skjermen - endelig!

Med 144 poeng som utgangpunkt før grunnlaget var allikevel ikke alt tapt. Jeg var på en måte tilbake i "gamet". Nå var det alfaomega for meg å finne nullstillingen på stående, for jeg hadde ikke lyst på enda en skjev serie! Jeg brukte derfor god tid på å bygge opp stillingen, og kom litt seint igang med prøveskudda. Derfor ble det noen skudd litt her og der, men mot slutten klarte jeg å finne tilbake til litt av roen og tøffheten igjen. Den følelsen tok jeg med meg videre til grunnlagsskytingen og jeg var fast bestemt på å ikke la noen skudd bare gå avgårde uten at jeg hadde jobbet for det! Og det synes jeg at jeg fikk til også. Nå fungerte det mye bedre i alle stillingene - en fin kombinasjon av ro og tøffhet. Jeg brukte tiden min smart og klarte å holde stressnivået relativt lavt. Det hoppet som alltid god i siktet på kne, men nå synes jeg at jeg kjempet hakket bedre enn før. Uansett - jeg kunne gi meg selv en klapp på skuldra etter at grunnlaget var gjennomført fordi jeg gjorde en veldig god jobb. Det var jo også ekstra stas å se at det gode arbeidet faktisk betalte seg denne gangen, med kun en 9.9 på stående og en 9.8 på kne kunne jeg se det stå 242 poeng på skjermen! Det som startet med en skikkelig rævva og skuffende ståendeserie, endte opp med å ikke bli så gæli til syvende og sist. Jeg var rett og slett veldig fornøyd med at jeg hadde fått til en slik snuoperasjon!

144 - 242 poeng

Neste post på programmet var lagskytingen. I år var det jeg, Vanja Ramstad og Bjørn Vidar Gjerstad som skulle skyte for Degernes. Jeg synes alltid det er stas med lagskyting - god stemning og mange folk! Vi har vel ikke det største presset på oss, men selvsagt har man veldig lyst til å gjøre det bra når man først står der og skyter. Jeg var andre skytter ut og ble ekstra glad da jeg fikk høre at vi hadde 4 minutter på grunnlaget! Nå skulle jeg i hvert fall ikke stresse!

Prøveskudda ble litt spesielle.. Det vil si, det ble ikke så mange av dem.. Først prøvde jeg ut liggendestillingen, men fant ut at jeg ikke skulle bruke opp tid på prøveskudd der fordi jeg måtte sjekke knestillingen siden pølla måtte på plass. Da ble det heller ingen prøveskudd.. Så måtte jeg finne ståendestillingen - og nok en gang være nøye med bååååde skivenummeret og nullstillingen! Dette tok mye tid, og jeg tror jeg endte opp med 4-5 halvgode prøveskudd. Så begynte jeg plutselig å tenke på at det ikke var sikkert at skive nummer 5 var likt kalibrert som skive 1.. Isj, dette ble til slutt ikke helt den oppladningen jeg hadde tenkt, men shitt-la-gå - jeg må bare kjempe på og gjøre mitt beste lell!

Ild ble ropt og grunnlaget var igang. Jeg var visst litt spent i kroppen og klarte ikke helt å slappe av og stole på nullstillingen. Jeg brukte derfor altfor lang tid (rundt 35-40 sekunder) på det aller første skuddet, og til slutt måtte det ut! Det var ikke så veldig bra, men nå hadde jeg i hvert fall kommet igang og det føltes litt bedre. På grunn av den ekstra tiden tok jeg også å klikket et skudd på kne før jeg begynte. Nok en gang klarte jeg å roe ned bevegelsene i siktet ganske mye, og hadde gode avtrekk. Jeg brukte tiden innmari godt, og da jeg la meg ned for å skyte liggendeskudda hadde jeg omtrent like  mye tid som jeg pleier å ha igjen på det vanlige 3-minuttersgrunnlaget. Men jeg lot meg ikke stresse - var heller "kald", brukte tiden godt og roet ned børsa så mye jeg klarte før det smalt på "rund blink" i siktet..

Var jeg fornøyd. Sånn passe, er svaret. Det var litt kjipt at jeg nølte og brukte så mye ekstra tid på stående. Men prøveskudda (eller mangelen på de) var nok mye årsaken til at jeg ikke var mer trygg. Men ellers så det greit ut på kne og ligg. Anvisningen gjenstod og jeg startet med en 9.7 på det første ståendeskuddet. Ikke uventet, men det somvar kult var at de resterende skudda satt i tieren! 99 poeng på grunnlaget med tre sentrum var skikkelig gøy å se!

99 poeng på lagskytingen

Degernes hadde ikke sjangs til å vinne da ankeretappen gjenstod. Men det var allikevel gøy å se at Bjørn Vidar også fikk 99 poeng på sitt grunnlag. Og til syvende og sist endte vi to opp med å dele tredjeplassen for dagens beste grunnlag - begge med 99 poeng og 3 sentrum. Så da ble det en stjerne i premie på begge to :D

Stjerne for det 3. beste individuelle grunnlaget :)

Dagens siste skyting var omgangen. Jeg hadde skive nummer 7 i finalen, og i teorien ingen sjangs til å avansere så veldig. Målet var å igrunn "bare" å skyte på riktig skive og skyte en så bra omgang som mulig. Skulderkontakten var nok en gang et problem under prøveskudda og det var ikke lett å skyte seg inn. Jeg var litt skeptisk til at jeg måtte skru noen knepp til venstre for jeg hadde ligget ganske bra i midten under de andre skytingene. Ikke hadde det blitt noe mer vind heller.. Gjennomføringen av selve omgangen var ikke så ille. Jeg hadde jo trent på det etpar ganger under torsdagens trening. Men det er denne skulderkontakten som gang på gang ikke er bra. Da klarer jeg ikke å slappe av likt fra skudd til skudd og det blir rett og slett litt rotete/lurvete. Men jeg synes det allikevel var bedre flyt og tidsbruk enn på mange andre omganger jeg har skutt denne sesongen. Uansett var det ikke noe mer å få gjort enn å følge med på anvisningen.. Jeg startet med en 9.7 ut til høyre.. hmm, var det disse kneppa jeg hadde skrudd til høyre som nå skulle "ta meg"..? Jeg levde farlig på de neste fire skudda - alle ut til høyre, men heldigvis i tieren.. Så var det magasinbyttet og det første skuddet var jeg ikke fornøyd med. Det ble en X.2 til venstre, altså en utdrager.. Skudd nummer åtte ble en sur 9.9 og det ble til slutt 98 poeng på omgangen. Hadde jeg ikke skrudd på prøveskudda før omgangen, hadde det blitt 99 og mesterskapsstjerne på meg. Men men, 340 poeng er uansett en forbedring fra i fjor hvor jeg endte på 338 - og en forbedring fra fylkesmesterskapet i år hvor jeg også endte på 338! Det går fremover/oppover med andre ord!

98 poeng på omgagen og tilsammen 340 poeng

Kort oppsummert må jeg si meg ganske fornøyd med dagens skytinger. Jeg ser at jeg før lagskytingen burde lagt på den kolbeforlengeren jeg tok av på forrige trening siden jeg kjente det ikke funket helt under den innledende skytingen. Ellers synes jeg det var gøy at jeg klarte å hente meg inn såpass fra den dårlige ståendeserien og "kline til" på de resterende seriene! I tillegg var været strålende og det var veldig trivelig å treffe på skytterfolk igjen - go "Team Østfold"! ;)

23. august 2012 - Trening hos Oslo Østre

I dag var jeg en tur oppom Årvoll-banen for å trene litt etter LS. Det ble 100-meteren i dag pga cupskyting for seniorene.

Merket fort at jeg allerede var litt rusten etter en drøy uke uten skyting. Jeg tok også litt "for lett" på det og gjorde ikke arbeidsoppgavene mine bra nok. Så det var lurt å få en økt slik at jeg fikk pisket meg selv litt igang igjen. Jeg må fortsatt jobbe med hvert eneste skudd - ellers er det jo ikke noen vits i å ligge der å skyte!

Noen stikkord:
- fjernet ett kolbeinnlegg og byttet ut et med en på 250 gram. 

Kne:
- vekt på venstre side, slippe opp i venstrearmen og høyre skulder!!
- RO + TØFF
- unngå å strekke hodet
- remfestet litt foran merket pga et ferre kolbeinnlegg
- la skuddet gå!

Ligg:
- lade litt "sideveis" under omgangen/grunnlag, istedetfor å bli spent/usikker
- pass på skulderkontakten når tempoet øker!

HUSK! Du må kjempe for hvert skudd!

Noen utvalgte treningsskudd i skiva på 100-meteren..

Bilde 1: 5 skudd stå, 5 skudd kne, 5 skudd ligg
Bilde 2: 10 skudds grunnlag
Bilde 3: 5 skudd kne

Bilde 1: 10 skudds omgang
Bilde 2: 5 skudd stående