10. desember 2012 - Litt trening, men mest god jul!

I kveld ble det en treningsøkt oppe på Oslo Østre, samtidig som jeg fikk levert skytterdressen til noen småjusteringer. Tror det blir utrolig bra når jeg får den tilbake igjen. Det er rart med det, nå har jeg hatt en del skytterdressen opp gjennom åra så jeg har en del preferanser. Samtidig koster jo denne investeringen en del, så jeg tenker at det er lov å være litt "picky". Uansett har jeg det ikke travelt med å få den tilbake, for jeg har en del tid til å trene på nyåret :)

Ellers fikk jeg trent litt med den gamle dressen. Planen var å skyte onsdagsserien denne uken og kanskje også samlagsmesterskapet i romjula. Men etter dagens økt har jeg kommet frem til en ting: nå tar jeg ferie! Jeg stod rolig og følte jeg gjorde mye bra. Men disse "rare" skudda jeg hadde Oslo Open-helgen bare fortsatte på treningen i kveld. Jeg tror det er en kombinasjon av dårlige avtrekk og usikkerhet mtp grunnstillingen. Det har vært lite kontinuitet på treningen, og litt for mange stevner.. Motivasjonen har igrunn sunket en del - jeg er nok ingen "landslagsskytter" for å si det sånn. Jeg må ha en naturlig balanse av skytetrening, stevner og ikke minst fysisk trening. Sistnevnte har det blitt lite av og det gjør noe med følelsen i kroppen og ikke minst humøret!


Så nå tar jeg som sagt fri. Jeg har meldt meg av onsdagsserien og samlagsmesterskapet. Litt synd fordi det er innendørsskytingen som ligger mitt hjerte nærmest. Men hvis man ikke er motivert er det ikke noe poeng i å bruke tid og krefter på det. Skyting er fortsatt en hobby, selv om man til tider kanskje glemmer det litt ;)

Jeg er fortsatt glad i å skyte, så det blir ikke stille lenge! Men nå skal jeg nyte jula og komme sterkere tilbake på nyåret - mer motivert og klar for å prestere :)

Legger ved etpar linker til noen blogginnlegg som jeg synes er veldig "so true" og ikke minst inspirerende: 
http://feiltastisk.wordpress.com/2012/04/25/feiltastisk-og-fin/

Dette er et blogginnlegg fra en av mine beste venninner, og jeg kjenner med godt igjen i det hun skriver:
http://ainaens.blogspot.no/2012/12/pa-tide-komme-igang-igjen.html?spref=fb

Ellers vil jeg ønske alle som "stikker innom" en gang i blant for å følge med på min skyting og mine tanker rundt det jeg gjør, en riktig god jul!! Er utrolig hyggelig å høre fra kjente og helt ukjente at de følger med og synes det er interessant! Selv glemmer jeg ofte at alle kan lese det jeg skriver, for dette er så utrolig nyttig for min egen del. Men det er gøy å se at man ikke trenger å være på landslaget eller på kongelaget for å dele sine erfaringer og inspirere andre :) Alle kan ikke være på toppen av pallen samtidig, men alle kan jobbe mot å bli så god som en selv har mulighet til å bli!



God jul og et godt nytt skytterår til alle og enhver!


6. desember 2012 - Ny skytterdress!

Jess, så var den endelig her - min nye skytterdress fra Kustermann/Skytterlinken! Måtte jo selvfølgelig ta turen opp til Oslo Østre for å teste den ut ;)

Det er jo rart å skulle ta på seg en dress som faktisk passer på kroppen igjen. Og så er den jo naturlig nok veldig stiv nå som den er ny. Derfor vil det ta litt tid før jeg får "skutt den inn" ordentlig, men heldigvis har jeg det ikke travelt nå som feltsesongen snart begynner. Før den tid skal jeg justere et-par ting på dressen (litt bredere venstrearm og noe justering av buksebeina) slik at den blir helt 110% perfekt! Og ja, jeg er litt pirkete ;) 

Det som er skikkelig bra på dressen er hoftepartiet med fusion. Den sitter som støpt og følger ryggkurven perfekt. Armene er også geniale siden de har strechmateriale i "skulder/armfestet" som gir ekstra bevegelighet og de føles veldig bra :)




Digger designet/fargene - fusion-delen ser du stikker litt ned fra under jakken. Jess, denne tror jeg blir kjempebra når jeg får skutt den ordentlig inn! Tomler opp! :D

1. desember 2012 - Rælingen Open & Oslo Open

Det ble en litt rar skytedag i dag. Jeg gjorde utrolig mye bra på banen og var ikke veldig nervøs. Allikevel fikk jeg registrert noen litt "rare" skudd, som jeg ikke helt kan gjøre rede for. Men men, sånn er det med skyting - man vet aldri før man får anvist.

Jeg startet dagen med å skyte Rælingen Open i Alfhallen. Jeg liker igrunn godt den banen, og det er litt ekstra artig at man skyter i to etasjer. Skivene står på 50 meter, men det vi skyter på simulert 200-meterskive. Før jeg skulle inn fikk jeg noen tips av John Olav Ågotnes på oppbygging av liggenstillingen. At jeg skulle fordele vekten av børsa ca 50/50 mellom hver arm. Fra før har jeg prøvd å få vekten mer over på venstre side siden høyrearmen alltid er i bruk og kan flytte nullstillingen. Men dette er mer aktuelt for miniatyrskyttere som ligger leng i samme stilling og lader ett og ett skudd. Så da hadde jeg fokus på dette under innskytingen, og startet med 50 og fire sentrum på første serie. Det var gøy!

På stående skrudde jeg to halve knepp ned før jeg begynte å skyte fordi jeg den siste tiden har hatt en del høye serier. Jeg brukte en del tid på å finne nullstillingen før jeg begynte å skyte, men når jeg først var igang skjøt jeg relativt fort og bestemt. Jeg kunne kun se en utdrager, men anvisningen viste en 9.9 og en 9.5, så det ble litt stang ut. 

På kne føltes det ok. Jeg jobbet også der med nullstillingen og avspenningen. Anvinsingen viste en lav 50-serie, så jeg ble litt usikker på om jeg faktisk hadde husket å skru opp de to kneppa på fra forrige ståendeserie..

Jeg valgte å skru opp før grunnlaget, og visste ikke om dette var riktig siden det ikke er prøveskudd innendørs.. Nok en gang var nullstillingen i fokus og da ild ble ropt var jeg raskt ute med å skyte. Jeg var avspent, men passet på at jeg var akkurat nok "PÅ". Jeg jobbet med hodet og det hele så ganske bra ut. Jeg kom meg raskt ned på kne, skrudde to halve knepp ned, men nå var det sykt mye puls. Jeg prøvde å puste meg ned, men av en eller annen grunn går pulsen rett inn i børsa. Jeg trakk av det første skuddet og tenkte at dette går jo ikke. Jeg følte jeg måtte legge om taktikken hvis jeg skulle treffe ok. Så da strammet jeg musklene litt og var tøff. Det funka heller ikke - og etterhvert måtte jeg bare trekke av det tredje skuddet. Dritkjipt at det skal være sånn når jeg har dårlig tid! Sammenlignet med det forrige grunnlaget jeg skjøt på onsdag, hadde jeg litt bedre tid på liggende nå. Men det var fortsatt vanskelig å skyte med så høy puls. 25 sekunder er uansett ikke mye tid på fire skudd med kal.22!

Jeg var ikke spesielt fornøyd med kne- og liggendeskytingen min på grunnlaget. Anvisningen viste tre høye tiere på stående, så det var bra. Så kom en tier på kne. Neste skudd så jeg ikke med det samme, men jeg fant fort ut at den satt helt ute i 7eren! Snakk om å velge feil strategi - spesielt siden det neste skuddet satt i innertieren!! Jeg trodde kanskje at liggende kom til å sitte ok, men alt satt høyt og det ble hele tre niere. Absolutt kjipt, men samlingsmessig var det ikke så gæli! Og en sjuer er ikke hverdagskost - og jeg har nå lært at jeg skal stole på holdeområdet mitt og ta et godt avtrekk når det hopper som mest inni siktet!

Omgangen gjenstod og nok en gang er det ingen prøveskudd før den smelles i gang. Jeg la med ned med 50/50 vektfordeling av børsa på armene som utgangspunkt og var nøye med å finne nullstillingen. Jeg brukte en del tid før jeg skjøt det første skuddet slik at jeg var sikker på at jeg var i riktig stilling og var rolig. Deretter fløt det utrolig bra - god rytme, passe med puls og gode avtrekk! Da var det også ekstra stas å få anvist 100 poeng med syv sentrum - med fire *8 :D

Ikke helt strålende fornøyd med poengsummen, men veldig fornøyd med gjennomføringen på flesteparten av skudda. I tillegg lærte jeg noe i alle stillingene: liggende - 50/50 vektfordeling på armene, kne: stol på holdeområdet og ta et godt avtrekk når det er mye puls i børsa, stå: nullstillingskontroll, litt avspent hode, avspent høyreskulder og vær litt PÅ i kroppen!
148 - 242 - 342
Nå var det å ta med seg disse erfaringene videre til Oslo Open. Jeg skulle ikke skyte før klokken 1630, så jeg rakk noen ærender før den tid. Jeg valgte også å sitte og vente nede i skytehallen en god stund i forveien for å ikke ha noe stress. I tillegg var det innmari koslig å snakke med skyttere som jeg kjente :)

Jeg var igjen ikke overnervøs det jeg stod på standplass. Jeg fokuserte blant annet på det som var positivt - at jeg visste hva jeg skulle gjøre i hver stilling og at jeg hadde så god støyskjermning i øra at jeg ikke hørte noe av lyden fra alle folka bak den hvite plastikken. Prøveskudda på kne var sinnsykt bra. Jeg har vel aldri hatt så bra prøveskudd noen gang, men jeg vet det er fordi jeg var flink til å finne nullstillingen og ikke minst balansen i kroppen på kne. Jeg ble fikk litt ekstra puls i kroppen da første kneserien skulle skytes, men følte samtidig at jeg klarte å kontrollere det bra. Og det ble en fin samling, 50 poeng.

På stående var jeg selvfølgelig spent, men jeg hadde bestemt meg for å gjøre det jeg hadde som plan. Jeg skrudde to halve knepp ned som på Ræligen. Nullstilling og kontroll mellom hvert skudd, avspenning og være litt tøff og PÅ. Det første skuddet gikk litt høyt, ellers jobbet jeg veldig bra. Anvisningen startet med en høy 10.2 og så en 10.4.. Så stod det plutselig en 8.7 på skjermen - før jeg avsluttet med 10.4 og 10.0.. Jeg skjønte ikke så veldig mye av denne åtteren for å si det sånn, men tenkte at "alle kan gjøre feil man ikke ser - og 48 poeng er jo ikke så gæli.."

Jeg satte meg ned på kne og gjorde det samme som på den første serien. Jeg var igjen veldig nøye med nullstillingen og justerte hele veien. Det så ok ut - kanskje et litt rufsete førsteskudd, men ingen krise altså! Derimot føltes som om haka mi deiset i bakken da jeg fikk anvist det første skuddet som en 8.9 til høyre! Og nå trodde jeg resten kom til å sitte der også. Men da det viste seg at alle de andre satt i en samling litt til venstre skjønte jeg ikke så mye.. Jeg måtte spørre standplasskommandøren om det hadde vært noe "uvanlig aktivitet" på skiva mi. Det kunne han ikke se, men kunne jo sjekke gummien etterpå.. Nei, dette skjønte jeg ikke så mye av. Jeg så sjueren tydelig på det forrige stevnet, men dette kom som lyn fra klar himmel!

Det var ikke annet å gjøre enn å riste det av seg og kjøre på. Nå var dessuten skuldrene enda lavere enn før og dette skulle jeg utnytte. Jeg kjørte "same procedure" som på forrige ståendeserie. Denne gangen skrudde jeg ikke ned fordi jeg var såpass avspent og dermed tenkte jeg ville treffe "som vanlig". Nok en gang trakk jeg av det første skuddet noe høyt, men resten så veldig veldig bra ut i siktet! Den siste kneserien derimot slet jeg veldig med. Jeg fant ikke nullstillingen og pulsen var høyere enn vanlig. Selv godt inni serien ville det ikke roe seg ned, og til slutt måtte jeg bare skyte effektivt. Jeg tenkte på erfaringen fra Rælingen og stolte på nullstillingen og holdeområdet mitt, samtidig som jeg tok gode avtrekk. Men jeg var veldig skeptisk..

Nå var det klart for anvisningen. Jeg var oppriktig fornøyd med at jeg hadde gikk alt! jeg hadde gjort de tinga jeg hadde bestemt meg for og mer kunne jeg ikke gjort. Jeg startet med en høy 9.7 og tenkte at det var greit siden jeg faktisk hadde sett det. Men da det kom en 9.8 på samme sted, etterfulgt av dagens tredje (!!!) åtter i samme retning, skjønte jeg at dette ikke var dagen! Jeg avsluttet heldigvis med to tiere, men gud hvor sur denne serien var!! For samlingen var fin, men alt satt jo oppe til venstre.. skulle visstnok ha skrudd de to kneppa ned.. ser ut som om det er og blir fasiten fremover (akkurat som utendørs). Jeg var mildt sagt skeptisk til kneserien som jeg ikke hadde like god kontroll på som jeg pleier. Men nå datt det inn innertiere - faktisk fire innertiere og en 10.4.. Joa, det lønner seg tydeligvis å stole på holdeområdet sitt og ta gode avtrekk gitt!!
146 - 242 poeng
Som jeg sa innledningsvis så har dette vært en rar skytedag. Tre åttere i løpet av en 25-skudd, og så ende opp med 242 er vel intet annet enn imponerende i seg selv. Og jeg er fortsatt litt skeptisk til to av de - men det får jeg aldri vite noe mer om siden gummien ikke ble sjekket (det ble glemt i det jeg fikk anvist 10-skudden). Men jeg klarer ikke å være skuffet over dagens skyting. Jeg har lært og gjort så utrolig mye bra! Kjempefine samlinger har jeg hatt, jobbet veldig godt mentalt og truffet mange fine folk!  Jeg er også litt lettet over at det største stevnetrykket er over. Det blir for mye av det gode over en kort periode og jeg har slitt litt med motivasjonen den siste uken. Allikevel har jeg ikke gitt opp, men stått på og gjort mitt beste. 

Nå ser jeg allerede fremover! Det ryktes nemlig at min nye skytterdress er like rundt hjørnet og dette kommer definitivt til å "rydde opp" i klesutfordringene jeg har hatt de siste fire månedene. Jeg har jo hele veien kjent at dressen ikke har vært optimal, men prøvd å gjøre det beste ut av det. Nå håper jeg at jeg endelig kan få litt mer støtte rundt hoftene. 

Det jeg og gleder meg til fremover er å få trent litt ordenlig fysisk igjen. Jeg har ikke hatt tid til styrketrening, og det har vært veldig kjipt. Men førstkommende torsdag blir det igjen Core Boot Camp, og det skal bli skikkelig bra!! Imorgen (søndag) blir den en mølleøkt, og så tenker jeg det blir litt skyting på tirsdag ;)



Dette er vår nye julestjerne som jeg fikk tak i på Plantasjen mellom skytestevnene.
Har ikke vært så opptatt av å pynte til jul, men i år har jeg lyst på
litt ekstra julestemning i hjemmet! :)
God førjulstid til alle og enhver!


30. november 2012 - Hjemmetrening

Det ble til slutt en liten økt med Scatten i kveld. Hadde planer om å starte litt tidligere enn 2045, men jeg tok bl.a turen opp til Oslo Østre først for å kjøpe 450 gram med blyinnlegg til å ha baki børsa. Jeg har nemlig det på Saueren utendørs, men siden 15-meterstokken er min brors, har jeg ikke lagt i noe. Men ikveld synes jeg det var på tide - og Skytterlinken hadde selvfølgelig det jeg trengte.

Økten i seg selv ble ikke like bra som jeg hadde ønsket. Det ble igjen mye puls i våpenet selv om jeg ikke var nervøs. Synes heller ikke børsa sitter spesielt godt i armkroken heller. Jobbet med balansen, slappe av i hodet/nakken, og triggerne. Det var ikke ille - men det var ikke så bra som jeg hadde ønsket! Man vil jo gjerne at ting skal være "perfekt" når man skal skyte store stevner.

Jeg jobbet effektivt i 45 minutter, og det var tungt. Men så er det jo sånn at jeg faktisk er forkjøla, hadde ikke spist middag enda og hatt en lang dag med jobb og mange andre ærender. Så da er det kanskje ikke så rart at man ikke er helt på topp energimessig..?

Da klokka bikket halv ti denne fredagskvelden, følte jeg at det var nok trening. Jeg pakket sammen og starta med middagen. Mens jeg stod det og stekte karbonadedeigen kjente jeg litt på kroppen i ståendestillingen. Hvordan ledda henger sammen, hva skjer hvis jeg gjør sånn og sånn.. kjente på det.. fortsatte videre.. hvis jeg slapper av i hodet/nakken? Hmm jo, da trekker hodet seg bakover og det samme gjør overkroppen. Noe som igjen gjør at tyngden og går mer over på høyrebeinet og det blir anspent.. hmm.. Det stemmer overens med at jeg har hatt en del irriterende spenningen i høyreleggen! SÅ da er konklusjonen foran morgendagen: ha fokus på å slappe av godt i høyreskulderen istedetfor hodet/nakken. Bruk alle triggerne og kontrollér nullstillingen - for det er du for slapp med!! Kontrollér gjerne før hvert skudd på stående - ta det som en del av avspenningen :D 

Og ps - prøv å ha det litt gøy og..!

28. november 2012 - 15-meterstevne Oslo Østre

I kveld var det nok en gang tid for skyting. Jepp, er igrunn litt lei nå så jeg var usikker på om jeg skulle ta turen eller ei. Men siden jeg fikk flyttet Oslo Open-påmeldingen min fra fredag til lørdag, tenkte jeg at det kunne være greit med en stevnegjennomkjøring. Og så kunne jeg heller trene med Scatten på fredag :) Det den eneste ripa i lakken var at rett før jeg skulle skyte så fikk jeg vite at det var satt opp 35-skudds utendørsprogram.. Dumt tenkte jeg, siden det tross alt var 25-skudden jeg ville trene på i forbindelse med Oslo Open - ikke 35-skudd og liggendeskyting! Men jeg var allerede påmeldt og i full mundur så da fikk jeg heller bare skyte programmet.

Liggende har jeg absolutt ikke hatt noe fokus på overhodet, så det blir til mens jeg ligger der. Sleit også med det under banesesongen, og det kom tydelig frem i kveld. Men det som var overraskende ålreit var faktisk stå og kne! På stående har jeg hatt en liten "down-periode", og ikke helt skjønt hva det kan være. Men plutselig i kveld "traff" venstre albue hofta på en veldig fin måte og det føltes som før. Det ble kun et poengtap på stående, og det samme gjaldt kne. Å skyte fort på kne er en utfordring for meg, og nettopp derfor ville jeg teste megselv på det litt ekstra i kveld. Og jeg hadde en liten plan; pust deg godt ned før det første skuddet, og så "gønner" du på videre med gode avtrekk selv om det ikke er helt rolig. Så tenkt, så gjort og det synes jeg funka ganske bra. Ikke at jeg alltid skal kjøre på sånn, men det er kjekt å ha en slagplan hvis tiden er knapp (noe den er på grunnlaget!). Det kan også være greit å merke med tommhylser (e.l.) hvor jeg har venstrebeinet på kne, slik at jeg finner stillingen ekstra raskt på grunnlaget. Det hjalp i hvert fall i kveld. Kombinert med at jeg var litt mer påpasselig med likevekten/balansen i stillingen.

Ja, som jeg så fint påpekte det - det gikk veldig bra på kne og stående. Men liggende, der var det mye rart. Hovedutfordringen er at jeg ikke får et naturlig grep rundt pistolgrepet og får tatt et bra avtrekk. Det passer liksom ikke. Så det snek seg ut en høy nier på den første serien. På grunnlaget hadde jeg dårlig tid, men egentlig ikke værre enn jeg har opplevd ute. Men det er bare det at det føles så rart og skulle skyte fort inne med kaliber 22. Du må liksom roe deg ned før du trekker av, og det har man ikke tid til på et grunnlag - ei heller en omgang. Så med et rufsete avtrekk kombinert med dårlig tid, gikk det som det gikk - en nier og en åtter (!) av alle ting på grunnlaget, og tre niere på omgangen. Tilsammen syv poeng tapt på liggende. Men veit du hva - etter å ha brukt max ett minutt på å irritere meg over den sure omgangen, så var det virkelig ikke viktig. Jeg var igrunn bare storfornøyd med å ha fått tilbake en del av gløden på kne og stående! Dett var faktisk gøy!

Kom også til å tenke på hvordan jeg reagerte på grunnlaget på stående. Jeg var ikke klar, selv om jeg hadde ropt "nei" allerede en gang. Ville finne nullstillingen, men fikk det liksom ikke til.. Så ble det ropt ild og jeg måtte bare skyte. Da bestemte jeg meg bare for å slappe av i skuldra og være tøff - og det funka. Det så faktisk bra ut og jeg var effektiv! Og sånt er skikkelig gøy - det tar jeg med meg videre! :D

244 - 341 poeng