1. oktober 2013 - Det smeller igjen!

Skal si det har vært lite skriverier her. Kanskje ikke så rart siden dette i utgangspunktet er en blogg om skyting, noe som igjen tilsier at man skal skrive om skyting. Noe som igjen blir vanskelig hvis man faktisk ikke har skutt siden LS!

Joa, jeg liker også å skrive litt om fysisk trening, men det er kanskje ikke så unaturlig det heller siden skyting og fysisk trening går hånd i hånd. Men jeg kan jo legge til at jeg faktisk har vært innom standplass - dog ikke som skytter, men som instruktør hos Degernes skytterlag. En veldig artig og krevende dag både for instruktøren og skytterne. Men de hadde masse pågangsmot og meget lærevillige! Og det var mye forbedring å skimte på slutten av dagen :)

Men så var det meg da. Som overskriften tilsier så har jeg faktisk også avfyrt noen skudd selv! Etter litt frem og tilbake bestemte jeg meg for å ta turen ute til Alfhallen igjen og på Team Kisen-trening. Og her ble jeg kastet rett ut i lufttrening med det samme. Hvordan skulle dette gå?

Først og fremst kan jeg si såpass at jeg har vært på ferie. Og jeg har ikke hatt på meg skytterdressen siden LS. Sannheten kommer brutalt frem - jeg fikk nesten ikke igjen glidelåsen på skytterbuksa. Ja, den har alltid sitti godt rundt livet, men nå var det rå makt som skulle til for å få den igjen. Ikkje bra, men men, sånn er det nå å ha en skreddersydd dress i canvas og skinn - den lyver ikke for å si det sånn. Heldigvis vet jeg at det vil hjepe å ha en litt sunnere periode fremover, så passer den fint igjen.

Så var det selve skytingen da. Jaha, så vi skal skyte luft? Interessant..en stund siden sist (midlt sagt).. Bort å hente seg en lånebørse. Tilbake igjen til skapet for å hente en annen børse siden den første var links..bra start. Så prøve etter beste evne å stille den inn i både "hue og rævva" slik at den passer sånn tåli. Ble sånn tåli. Så få tak i noen skudd siden jeg ikke har med min egen boks med luftpatroner.. Endelig klar for å skyte.Skyter et skudd - høyt. Det er greit for jeg vet hvordan jeg skal skru opp og ned på den børsa. Etterhvert ligger jeg til høyre.. fillern - hvilken vei jeg må skru for å komme til venstre, det husker jeg aldri.. dumme tyskspråk-merking.. får bare skyte litt til..

Så er det klart for en liten samling med Vebjørn hvor vi går gjennom dagens trening. Hva skal vi trene, hvor lenge, fokus, teknikk osv. Først luft for å få inn god ståendetrening som avsluttes med en konkurranse, så opp på 50-meteren for videre trening. Noen spørsmål? "Ehm, hvilken vei skrur man for å komme seg til venstre..?" ;)

Venstre = fremover. Etterhvert fikk jeg også skrudd meg inn sideveis. Småjusterte også innstillingene på kolben og kinnstøtta, men litt usikker på om det ble optimalt. Uansett hadde jeg fokus på triggerorda mine og å gjennomføre disse på riktig måte. Noen gangen bare "falt de ut", og da gikk også skytingen dårligere. Men når jeg etterhvert klarte å stole på nullstillingen og jobbe godt med triggerne så gikk det merkbart bedre. Denne gangen var det også mye trening på selve avtrekket. På luftbørser er jo dette superlett ift saueren, og skuddet kan lett gå av før man aner det. Jeg har ikke skutt mye luft, men utfordringen min har hovedsakelig ligget i avtrekket. At jeg er redd for at det skal pluselig gå av. Men denne gangen hadde jeg mye mer kontroll enn før.

Jeg og min lånte Feinwerkbau :)

Til slutt skulle vi ha en konkurranse. Jentene mot guttene. Alle skyter ett og ett skudd og det beste skuddet vinner. Dvs at hvis en jente har det beste skuddet av alle som skjøt, så får jentene ett poeng - og motsatt. Første lag til 5 poeng vinner.

Her følte jeg vel at jeg ikke hadde så mye å komme med i forhold til de andre skytterne. De er jo supergode! Jeg blir jo alltid nervøs når det er konkurranser - uansett form. Også nå kjente jeg litt ekstra spenning og puls. Det hjelper jo heller ikke at skudda er meget lettpåvirkelige av bevegelse i våpenet fordi man må være veldig nøye med etterholdingen også. Men jeg heiv meg med og prøvde å holde fokuset på triggerne mine og å være tøff på avtrekkeren. 

For hvert skudd ble det hele veien ropt opp hvor mye hver skytter hadde skutt og hvordan stillingen var. Veldig spennende, utfordrende og også gøy. God stemning i folket. For å gjøre en lang historie litt kortere, så endte det med at guttene stakk av med seieren med 5-4 til de. Selv klarte jeg aldri å gi jentene et poeng, MEN dæven døtte så bra jeg skjøt. Unnskyld selvskrytet, men dette må ha vært noe av det beste jeg har skutt med luftbørsa - og jeg har aldri vært i nærheten av noe slikt da vi har hatt konkurranseskytinger før. Veeeldig stor stas i og med at jeg faktisk også hadde puls og jobbet bra. Og det gjorde jo ikke at jeg fikk mindre lyst på mitt eget luftvåpen..!


Vi skjøt ni skudd under konkurransen, og så tok jeg et ekstra skudd for "syns skyld" etterpå. 98 poeng synes jeg virkelig er verdt å skryte litt av mtp at binken er på størrelse med et knappenålshode - morro morro morro!

Etter fellestreningen med luft, gikk så godt som alle opp på 50-meteren. Frem med Saueren og ned på liggende. Her merket jeg at jeg hadde glemt stillingen jeg hadde prøvd å trene inn i løpet av sommeren. Kanskje ikke så rart siden jeg ikke akkrat har vært overtrent på noe som helst tidspunkt i løpet av banesesongen.. Men etter litt innskyting og justeringer her og der, så satt det ganske bra. Ikke det at jeg følte at stillingen var gull, men litt mer kontrollert i hvert fall.


De siste 10 skudda på liggende. Bra til å være 50-meter og en god stund siden sist.

Deretter bar det opp i knestående stilling. Også her var jeg litt ute på tur og det var mye puls i børsa. Jeg prøvde å slappe godt av, finne nullstillingen og ta gode avtrekk. Men pulsen var veldig tilstede i siktet og etterhvert ble skudda mer spredt. Det var ikke ille, men et stykke fra det jeg har fått til før. Her er det kun trening som skal til. Det er ikke vanskelig å forstå.

Jeg rakk ikke mer enn ca 70 skudd før økten var over. Og det var like greit siden klokken var 2115.

Det var litt rart å være tilbake igjen på standplass, men veldig veldig hyggelig å treffe alle folka i Team Kisen. Hadde det ikke vært for de, så tror jeg nok det hadde blitt en god stund til jeg hadde tatt i et våpen igjen. De er virkelig en inspirerende gjeng!

Jeg merker at jeg ikke har skutt siden Landsskytterstevnet 7. august - det er nesten to måneder siden. Kroppen er ikke vant til å stå og skyte så lenge, hånden er ikke vant til remma og skytterbuksa er trang. Dette er utgangspunktet per 1. oktober 2013. Alt blir bedre med trening. Og etter kveldens tur i Alfhallen har jeg fått svar på det jeg har lurt på: har jeg lyst til å skyte denne høsten? Svaret er ja. Og i tillegg har jeg muligens fått ordnet meg en ekstra styrkeøkt på mandager i tillegg til torsdagene hos Core Fitness Lab. Så da er timeplanen ganske spikret:
mandag: styrke CFL, tirsdag: skytetrening i Alfhallen, onsdag: jogging, torsdag: styrke CFL, fredag-søndag: få tid til en til to joggeturer. Rett og slett veldig fornøyd og så optimalt som det kan bli!

Så da blire også litt mer skriblerier om skyting på bloggen i tiden fremover..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar