16. juli 2014 - Trening i Alfhallen

Etter hjemkomsten tirsdag, aklimatisering og en snarvisitt til Askim, tok jeg turen til Alfhallen for å trene litt. Rett og slett litt vedlikehold av skytestillinger og godfølelsen før jeg dagen derpå skulle dra videre til Grødalen og hytta til svigers. Det er mye logistikk som skal gå opp når HJ har ferie samtidig som meg, men vi har fått det til!

Det var varmt i været på utsiden av hallen, så jeg var glad for at jeg skulle trene innendørs. Det skulle imidlertid vise seg å bli en het affære. Det ække så kjølig som man skulle tro inne i en stor hall, og med null sirkulasjon ble det en tung økt.

Jeg valgte imidlertid å se på det som en fin trening for å skyte utendørs i 25 plussgrader - da må man manne seg opp og gjøre en innsats selv om svetten drypper fra pannen.

Planen for skytingen var å starte på 50-meter internasjonal skive og skyte et 3x20-program. Da blir jeg ekstra skjerpet og må gjøre alt 100% prosent, ellers blir det bare tull. Jeg hadde etpar skudd som gikk av for meg under skytingen - men der har Vebjørn alltid sagt at det er bedre at skudd går av fordi man er for hard på avtrekkeren enn at man blir passiv. Ellers holdt jeg meg som vanlig der jeg pleier og endte vel på 574 på grunn av sjueren og åtteren som gikk av for meg.. ;)

Nå var tenningen og fokuset riktig. Etter en liten pause kjørte jeg på videre med det jeg synes er dritkjipt å trene på: grunnlaget. Fire grunnlag på rappen og skjerpings. Generelt for alle grunnlagene var at de ble skutt veldig raskt. Men fokuset lå der det pleier: god balanse under beina på stående, riktig skive og hardt avtrekk!

Dagens aller beste grunnlagt var mitt tredje. Bortsett fra det tredje kneskuddet følte jeg at gjennomføringen og timingen var knallbra. Intet midre. Det var derfor helt greit å se at det skuddet gikk opp til høyre der jeg hadde sett det, mens resten satt i en flott samling. Jeg skjøt riktignok en 100-serie før denne, men da var ikke gjennomføringen like god - bare litt flaks. Det jeg er fornøyd med på alle grunnlagene er at jeg ser alltid hvor skudda går. I tillegg var det som sagt veldig varmt, og det vanskelig å holde fokuset oppe - spesielt når jeg trener på noe som ikke er en favoritt hos meg. Men det må til det også, hvis man skal bli bedre på grunnlagsskyting.


Grunnlag x 4 på simulert 200-meterskive på 50 meter.

Etter en liten pause og mer vann tok jeg fatt på innspurten - en 35-skudd på tid. Kjapt fortalt så var jeg veldig sliten på grunn av en lang dag og varme, men jeg er fortsatte og å gjøre en god innsats. Jeg hadde god kontroll og jeg så igjen hvor alle skudda gikk. Omgangen var jeg imidlertid ikke helt fornøyd med, for den synes jeg ble for rufsete og ujevn, men det er greit sånn på tampen av dagen. Fasiten ble slik:


Ligg: 50 - Stå: 49 - Kne: 49 - Grunnlag: 99 - Omgang: 100

Neste uke blir en “skyteuke”. Trening både i Alfhallen og hjemme i Degernes før jeg tar turen oppover til Dokka for å skyte seks stevner. Det skal bli bra å få skutt noen stevner nå før LS braker løs om ikke så altfor lenge..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar