12. februar 2013 - Trening i Alfhallen

Ahh, for en treningskveld det ble! Jeg dro hjemmefra ca 1730 og var hjemme igjen litt før 2300! Men jeg følte meg allikevel ladet med energi. Kanskje ikke så rart når man avslutter treningsøkten med noen oppvarmingsrunder i hallen og så styrketrening :) Kan ikke si annet enn at det er så utrolig gøy og inspirerende å trene sammen med Team Kisen-gjengen!

Jeg startet treningen med å hoppe inn i den nye Kustermann-dressen min fra Skytterlinken, som nå mildt sagt sitter som et skudd! Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves heter det. Og i dette tilfellet passer ordtaket ekstra godt! Dette kommer sikkert til å høres ut som betalt reklame fra min side, men jeg må bare understreke hvordan og hvorfor dressen føles så bra på kroppen. Først og fremst har den noe som kalles "fusion" i hoftepartiet. Det er et stivt, men samtidig litt mykt stoff som visstnok er gummiert canvas. Den former seg derfor mye bedre rundt hoftepartiet og over rumpa enn den tradisjonelle canvasen. Noe som igjen gjør at du låser deg raskt inn i ståendestillingen. Det føles ikke stramt, men heller naturlig og komfortabelt. 


På jakka har jeg nå fått en litt bredere venstrearm, slik at jeg får godt feste på hofta på stående, samtidig som det ikke blir trangt over bicepsen. Ryggen føles veldig rett og stiv - jeg får god støtte. 

Til tross for at jeg har en kropp med veldig tydelige kurver, så har de klart å sy dressen slik at den følger kroppen perfekt. Det er ikke noe stoff til overs på skuldrene slik det kan bli hos oss damer. Jeg fikk også semsket/snudd skinn i skulderpartiet istedetfor det klassiske "top grip-materialet", noe som gjør at børsa sitter skikkelig godt i skuldra. Ellers kan jeg legge til at det blir en fin "knekk" på midten av jakka på stående, og da er det ikke vanskelig å få børsa til å hvile på hofta.

Ny dress og skyter luft for 3. gang i min skytterkarriere ;)
Jepp - så dette var altså dagens reklame - riktignok ubetalt, men så mange skytterklær som jeg har testet opp gjennom åra – ABS-jakke, to stk. ABS X-ACT-dresser, Dagfinrud-bukse, Sauer-dress, Kurt Thune X3-dress – så føler jeg at jeg har litt å basere erfaringen min på. Og som jeg nevnte det så har jeg en kropp med kurver som kan være utfordrende for enhver skytterdress-syerske, så det er ikke rart jeg blir litt begeistret når ting virkelig passer bra! :) 

Så nå gleder jeg meg til å bruke Kustermann-dressen fremover!


Slik så de fire 10-skuddene ut, med desimaler. Åtteren som kom på det
9. skuddet skjedde pga behov for en stillingsjustering ;)

Når det gjelder selve skytetreningen så startet jeg med luft. Jeg er fortsatt skikkelig nybegynner, og jeg vet fortsatt ikke helt hvordan jeg bør stille inn børsa for at det skal være 100%. Men det er noe jeg må lære etterhvert. Jeg husker ikke helt hvor mange prøveskudd jeg tok, men jeg endte opp med å skyte et 40-skudds program. Dette var tredje gangen jeg skjøt luft og jeg merket stor fremgang fra sist. Selv om jeg nå styra litt med spenninger i kroppen, noen uroligheter og justeringer av våpen så ble det i hvert fall ny pers - 390 poeng :D Veldig veldig gøy altså!

390 poeng, 40 skudd, 10 meter luft.

Etter luftøkten tok jeg turen opp i andre etasje for å skyte 50-meter med Saueren. Jeg var litt spent på hvordan jeg ville reagere på avtrekksforskjellen på 1,5kg vs. noen 100 gram. Men det var ikke noe problem. Og da jeg etterhvert skjønte at jeg burde være nøye med å plassere kolben litt høyere opp i skuldra, ble stillingen mye bedre. Faktisk litt mer rettere som på luftskytinga og dermed bedre balanse. Etterhvert fløt det rett og slett ekstremt godt på stående, og jeg tror det er det beste jeg har skutt på veldig lenge uansett gren! Den følelsen der er i hvert fall helt fantastisk digg - man føler seg på en måte litt overlegen. Man har rett og slett selvtilliten og troen på topp og er ikke redd for å skyte.


15 skudd, 50 meter ISSF-skive, Sauer.
Etter treningen på 50-meteren gikk jeg ned igjen og skjøt ca 45 skudd til med luftbørsa. Denne gangen merket jeg at jeg var sliten mentalt og fysisk. Det var mye bevegelse i børsa og det var vanskelig å få til timingen og roen til å trekke av. Men men, fikk i hvert fall trent litt mer :) 

10 meter luft.
Som jeg nevte innledningsvis, avsluttet Team Kisen-gjengen treningen med en styrkeøkt. For oss skyttere er det utrolig viktig at ryggen og magen er sterk slik at vi unngår å få plager. Selv har jeg slitt litt med korsryggen i ett år. Heldigvis var det noen turer til kiropraktoren som skulle til og ikke minst videre styrketrening og skikkelig tøying av setemuskelen. Derfor synes jeg dette er et topp tiltak. Desverre er det altfor mange som ikke ser på skyting som en fysisk utfordrende sport og som ikke ser de helt store fordelene ved det å være i god fysisk form. Selv har jeg definitivt erfaring med begge deler - både som overvektig i dårlig form og som normalvektig i normal form. Her kan jeg lett rope ut og si at det lønner seg definitivt å være i normal/god form!! Før klarte jeg nesten ikke å skyte mer enn 20 skudd på stående før jeg var utslitt i ryggen, mistet følelsen i begge beina og var mentalt helt ute på tur. Nå kan jeg stå på samme sted og jobbe i over en time på stående! Det har tatt tid og mye trening både skytemessig og fysisk, men fy flate så mye mer gøy det er å skyte nå :D

Det ble som sagt en lang tirsdagskveld på meg, men dette var storveis. Klart, man rekker kanskje ikke dette hver eneste uke, men innimellom er slike økter veldig forfriskende og motiverende! Nå må jeg bare trene på, skal jeg bli relativt klar til NM i midten av mars hvor jeg skal skyte 2 x 15-meter og luft.. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar