29. januar 2013 - Uttaksskyting

Vanligvis pleier jeg å trene på mandager siden dette passer best bilmessig. Men med langhelg på Sjusjøen og uttaksskyting til Akerhusserien i kveld passet det bra å ta turen på en tirsdag.

Jeg var egentlig ganske rolig i dag for jeg var igrunn overbevist om at jeg ikke hadde så mye sjangse til å bli tatt ut på laget for det var storskytterne på plass ikveld. Før vi startet uttaksskytingen minnet Vebjørn Berg alle skytterne på at selv om skiva er større enn det vi er vant til å skyte på, så skulle vi ha fokus på gjennomføring og sjekke nullpunktet minst hvert tredje skudd. Da merker jeg fort at hodet mitt var ganske tomt, og fant ut at jeg ville jobbe med balansen denne gang. Det vil si å unngå å tippe for mye over på høyresiden. Nullstillingen og triggerne mine også viktige arbeidsoppgaver. Og på toppen av dette hadde jeg som hovedmål å IKKE bli passiv på avtrekkeren - balansere avspenningen med trykk på avtrekket.

Jeg merket raskt at så lenge jeg jobbet med balansen og avspenningen, så kom også tryggheten mer og mer. Det begynte å bli litt gøy å skyte igjen. Alt føltes ikke like tungt som før - selv når hjertet begynte å slå litt ekstra. Jeg var også flink til å ikke "rote meg bort" i poengsummer, men heller tenke at jeg hadde en lang vei å gå. Det hele gikk igrunn så bra at jeg faktisk fikk ny pers på 30-skudden - 299 poeng - det var stas!


Jeg jobbet på hele veien, men slet samtidig med en liten, men tung hodepine så det var vanskelig å holde fokuset helt og holdent gjennom alle 45 skudda. Det fine er uansett at jeg ikke hadde dårligere skudd enn to 9.9 og en 9.8 - og jeg skjøt ganske effektivt (men det er utrolig hvor mye mer utholden jeg har blitt på stående)! Med de tre nierene, ble det ganske så riktig 447 poeng til slutt - og 25 innertiere, noe som jeg tror er opp mot det beste jeg har skutt når det gjelder innertiere. Samlingene mine var igrunn knallbra - overraskende bra - innmari gøy igrunn! Kunne ønske jeg hadde utskriften av skytekortet mitt, men dere får bare tro meg på mitt ord ;)


299 - 447 poeng
Etter uttaksskytingen var det åpen trening. Jeg tok en liten pause, men fortsatte etterhvert på 50-meter ISSF-skive og ståendeskyting. Dette er helt utrolig bra trening, for du kan virkelig ikke "jukse" deg til en tier på den skiva. Her må man gjøre alt riktig fra start til etterholding! Merker med en gang at jeg da er mye flinkere med avspenningsfasen, noe som igjen hjelper stort i avleveringsfasen. Jeg merker fortsatt at jeg tipper litt mot høyre, men tror jeg skal kjøpe enda et par med halve innlegssåler og bygge opp, for det har hjulpet mye!

Mye bra skyting på den siste økten - spesielt de siste ti skudda!

Jeg rakk ikke mer enn 28 skudd på stående, men det var mer enn nok. Jeg måtte ut i åtteren kun en gang, og det er veldig bra etter å ha skutt uttak og med en hodepine.

Det er rett og slett bare veldig gøy å skyte sammen med så flinke, dedikerte internasjonale skyttere. Jeg er rett og slett omringet av god stemning og masse kunnskap! Så jeg håper jeg får anledning til å trene noen tirsdager fremover med denne gjengen. Men først skal jeg skyte lagskyting for Kisen til mandag.. Joa - etter endt uttaksskyting var dette de beste etter rangering:

Vidar Strøm (449)
Stian Bogar (449)
Simen Kolstad Clausen (449)
Maren-Kristine Heier (447, 25*)
Reserve ble Hanne Skarpodde (447, 20*).

Veldig uventet, men gøy! Disse gutta er jo bare helt rå, så jeg håper jeg ikke driter meg helt ut på mandag :p Men etter kveldens skyting har jeg mer selvtillit, samtidig som jeg vet bedre hva jeg skal fokusere på under skytingen for å få til mer trygghet og ro. Jeg må jo utfordre meg selv også, eller så kommer jeg jo ingensteds! Så nå skal jeg bare kjøre på og gi alt for at laget skal lykkes.. det hjelper jo også at jeg har stor tro på at disse gutta uansett redder skuta ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar