14. oktober 2014 - Første trening for "nye" Team Kisen

I kveld var den første offisielle treningen til "nye" Team Kisen med den ikke helt ukjente Øyvind Sirevaag som instruktør. Luftskyting var kveldens tema og der kan man trygt si at jeg har en del å hente..

(foto: Øyvind Sirevaag)

Luftskytingen har ikke blitt prioritert fra min side og det er flere grunner til det. I sommer har jeg naturlig nok hatt mer enn nok med å fokusere på Sauer-våpenet i forbindelse med banesesongen og Landsskytterstevnet. Jeg skjøt mye innendørs siden det var det jeg hadde tilgang til og der jeg følte jeg kunne trene mye og bra. I tillegg har jeg aldri helt fått stilt inn luftbørsa etter min kropp og stilling. Det blir mye forskjellig fra gang til gang og usikkerheten på dette hjelper ikke akkurat på treningsfokuset. Jeg vet rett og slett ikke om det jeg gjør er riktig.

Jeg var derfor ekstra spent på hvordan vår nye instruktør ville ta tak i dette. Heldigvis var det "rett på sak" og spesielt avtrekket var viktig å få justert bakover for her fikk jeg ekstra spenningen. Nyttig å vite!


(foto: Øyvind Sirevaag)
Gjennom økten kjørte han mange forskjellige typer trening - tidspress, skyting uten hullkorn, forstyrrelser og konkurransepress. Det var veldig variert og meget interessant. Det eneste aberet for min del var at jeg hadde hodepine denne kvelden og var i "litt" dårlig humør. Det skulle ikke mye til for å vippe meg av pinnen, og det var vanskelig å holde på fokuset. Men på tross av dette følte jeg at jeg fikk mye ut av økten og at jeg fikk gått etpar skritt i riktig retning. Når det gjelder luft så er jeg rett og slett veldig lutter øre til alt Øyvind har å si. Han kan gjerne "knekke" meg inn i den stillingen han vil at jeg skal stå og justere så mye han vil på børsa - jeg er et blankt canvas, for å si det sånn!

(foto: Øyvind Sirevaag)

(foto: Øyvind Sirevaag)
 Avslutningsvis hadde vi utslagskonkurranse hvor den med det dårligste skuddet gikk ut. Problemet mitt var at høyrebeinet hadde begynte å småriste litt og krampe seg litt til. Jeg har hatt det før og det er skikkelig bad shit. Det påvirker i aller høyeste grad skytingen min fordi det skaper en bevegelse og spenning som jeg absolutt ikke får bort. Har jeg først blitt "sliten" i leggen, så er det umulig å få det bort. Cluet blir derfor å fokusere mer på å slappe godt av i høyreleggen fremover. Jeg kjente at jeg hadde spent leggen lenge og at det til slutt gav utslag. Derfor har jeg troen på at hvis jeg er smart og gjør et prevantivt arbeid så vil ikke dette oppstå igjen. Jeg ble derfor slått ut som nummer to i konkurransen hvor det viktigste ikke var å delta, for det gjør jo alle - det vikigste var å vinne ;)

Etter økten nede på luftbanen, gikk jeg opp i 2. etasje for å skyte med 22en. Det banket fortsatt godt i hodet, men hadde veldig lyst til å teste ut den "nye" Saueren og skyte den ordentlig inn på 50-meteren. Vel, jeg trengte ikke akkurat å skyte meg så veldig inn for skiven så slik ut etter de 10 første skudda på liggende:
Ikke noe å klage på her altså!

Jeg skjøt litt kne og stående også, uten at hodet og motivasjonen var helt på topp. Men det er ingen tvil om at børsa går så det suser, så jeg er superhappy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar