15. april 2012 - Vårpussen

Så var tiden kommet for vårpussen av 6,5-våpenet. Jeg tok turen hjem til Degernes for å få hjelp av han far til å pusse 22en og 6,5en, samt skyte sistnevnte børse i benk. Under fjorårets sesong slet vi med å få skutt den inn godt på 200-meteren. Vi prøvde forskjellige moment og forskjellig lada skudd, men skudda havnet aldri godt innenfor innertieren på 200-meteren. Derfor hadde jeg litt blandede følelser angående dagens benkskyting - men kryssa armer og bein for at vi ville klare å krympe samlingen godt inn..


Degernes skytterlags bane på Blytjern.


Vi tok fra hverandre 6,5-saueren for å være sikker på at alt er som det skal være, og pussa den godt ned.


Pappa tok noen skudd uten bakdelen på kolbekappen for å se at skivene fungerte som de skulle.

Denne såkalte "benken" vi bruker er en snedig sak som er skrudd fast til betongen - børsa skrus deretter godt til i selve benken som også har fjæring. Får man ikke børsa til å gå i denne, så er det ikke håp. Og det ble maaange skudd i løpet av ettermiddagen/kvelden..



Vi satte også opp hastighetsmåleren for å vite at skudda var riktig ladet. Litt variasjon fra ladning til ladning og det kunne man også se på treffpunktet. Jeg tok ikke noen særlig relevante bilder av samlingene - dvs. vi fikk til en samling som ikke var så gæli - men dristet oss til å skru til bitte litt hardere, og vips så var den samlingen borte. Vi prøvde å gå tilbake til 4,5 igjen men det ville seg ikke..

Som fryktet gikk ikke vårpussen så bra. Og tankene var mange etter gjennomkjøringen. Er det skudda - er det kruttet - er det varmen i løpet - er det selve Sauerløpet - er det de tre skruene inni som burde være hardere/løsere - kan man ikke forvente mer enn 50 med 3-4 inne som samling på 200 meter? Kommer jeg noen gang til å stole fullt og helt på dette løpet siden jeg aldri har vært helt fornøyd?

Innendørs har jeg hele vinteren skutt med en lot fra Norma 2-sortimentet som jeg vet har gått så godt som hull-i-hull. Jeg har visst at det kun står på meg og ikke våpenet! Men det har jeg sjelden følt utendørs..

Et nytt løp synes jeg igrunn er fryktelig dyrt, og det har jeg virkelig ikke råd til nå. Vi fant også ut at jeg fikk nytt løp både i 2010 OG 2011, men ingen av de har vi fått til å gå som da jeg var ungdomsskytter.. Men jeg har heller aldri prøvd noe annet enn Sauerløp..

Etter noen timer med tenking og diskutering ble følgende avgjørelse tatt: å kjøpe nytt løp - men denne gangen et S&L-løp type 6,5 19/670-210 rød.. Dette løpet har jeg fått anbefalt av mange, og jeg valgte å gå for 67 cm nok en gang fordi det er det jeg er vant til å skyte med - både innendørs og utendørs. Så jeg må rette en gigantisk tuuusen hjertelig takk til min trofaste far og mor som nok en gang stiller opp som sponsorer. Eller så kunne sett langt etter et nytt løp til børsa!


Så om kort tid får jeg denne i posten, og jeg krysser nå alt jeg eier og har for at dette løpet går som et skudd! Jeg begynner også å få litt dårlig tid mtp at jeg skyter mine første stevner om under to uker og jeg ikke har skutt med 6,5en ennå.. og jeg har ikke trent skyting siden før påske.. Jaja, det årærsæ til slutt! Er uansett glad for at det ennå er heeelt i begynnelsen av sesongen - bedre det enn før LS som det ellers pleier å være problemer :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar