16. september 2014 - Trening i Alfhallen

Tirsdag = treningsdag! De norske skytterne fortsetter å sanke medaljer i VM og mange, inkludert meg selv har kjent på den inspirasjonen det gir. Jeg tenker også tilbake på den forrige innendørssesongen og hadde nesten glemt at jeg slet mye med skytingen min da. Spesielt var det motivasjonen som manglet! Nå som høsten er her igjen er følelsen en helt annen - jeg har lyst til å skyte, lyst til å trene, lyst til å treffe blink. Jeg har også hatt en fin sommer med mye kaliber 22-trening som jeg kjenner at jeg begynner å nyte godt av nå. Det er rett og slett en spennende tid i møte og jeg håper (og tror) at motivasjonen vil holde seg jevnt bra. 

Jeg har aldri vært spesielt flink til å sette meg mål for sesongene, og jeg tror det kan være fordi jeg er litt redd for å ikke nå de. Jeg vil ikke legge for mye press på meg selv hverken når det gjelder konkurranser eller poengsummer. Derfor har jeg heller ikke satt meg noen tydelige mål denne gangen. Selvfølgelig har jeg noen drømmer langt der baki hodet, men jeg har lyst til å fokusere på å bare bli bedre. Skape gode rutiner, jobbe med spenningsnivået og generelt ha et bra forhold til skytingen min. Jeg føler i hvertfall at det ser lovende ut og gleder meg faktisk til at 15- og 50-meterstevnene starter! Det blir nok hektisk når ting er i gang, og jeg kommer nok til å bli litt lei til tider, men utgangspunktet er bedre enn på lenge.

I kveld nådde jeg faktisk et av mine mer "stille" mål, nemlig det å bryte den magiske 580-grensa på 3x20! Jeg hadde egentlig ikke sett for meg at jeg skulle klare det allerede før sesongen har begynt ordentlig, men så plutselig satt skudda der. Det har nærmest blitt en fast ting på trening for meg å starte økten med 3x20. Det blir litt mer som på et stevne hvis jeg starter med det, samtidig som jeg får en god pekepinn på hva jeg må trene mer på etter de 60 skudda.
Med ny pers, 580 poeng på kveldens 3x20 fortjente jeg en liten krone på hodet (takk til NTG Lillehammer for "lånet" av krona - digger den!)

Seriene ble 97 - 98 på kne, 98 - 98 på liggende og 94 - 95 på stående. Kne er fortsatt veldig bra og jeg har god kontroll så lenge jeg er nøye med nullstillingen og puster 3-5 ganger før jeg avslutter med en "tøft" avtrekk. Det eneste som blir spennende å se er om stående og kne har likt treffpunkt på 15-meteren. På 50-meter er det jo prøveskudd mellom hvert stillingsskifte, så der har det ingenting å si.

Kne: 97 - 98 = 195

Liggende går forsåvidt bra, men her føler jeg at jeg kan knipe etpar poeng til. Får jeg litt mer rutine og finner en god teknikk for grep/avtrekk osv, så vil flyten sitte bedre og skudda blir mer forutsigbare.

Liggende: 98 - 98 = 196

På stående har jeg fortsatt mye å hente. Nå skal det sies at spenningsnivået i kroppen var høyere enn vanlig siden jeg visste at en ny pers var innenfor rekkevidde.. Det dunka bra for å si det sånn, men de to åtterne jeg fikk synes var veldig unødvendige..  

Stående: 94 - 95 = 189

Innimellom finner jeg en skikkelig god stilling, og da går det på! Utfordringen er å finne denne stillingen fort. Balansen er annet viktig stikkord - jeg vaier litt sidelengs, samtidig som jeg "har lyst" til å dra skudda ut til høyre. Men når jeg finner balansen og jeg er PÅ, så treffer jeg veldig bra! Heldigvis er jeg såpass bra igang med treningen at jeg tror dette vil bli mye bedre når jeg nærmer meg november. Stikkord er balanse, venstrehåndsplassering og avspenning, avspent hode/hals, nullstilling og tøff på avtrekkeren! Jobba på!

Sånne ville jeg se oftere på stående - copy/paste!

Neste uke fra mandag til torsdag er det 10- og 50-meterstevne i Alfhallen. Jeg er bortreist på jobbsamling mandag og tirsdag, men regner med å delta de gjenværende dagene. Skal bli greit å få litt konkurransetrening :) Og hvis jeg er skikkelig flink, så kanskje jeg drar frem Scatten før den tid..jeg får se hva jeg rekker ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar