13. april 2011 - Hjemmetrening

Ja, så var det tid for litt trening igjen. Er kjipt å si det, men er såååå tiltak å ta fram Scatten, utstyret og sette opp alt. Selve skytingen er ikke noe problem, men alt styret før er bajs! Helt siden jeg var ungdom har alltid "forarbeidet" og spesielt påkledningen vært det som jeg har likt minst med skytingen - husker også at jeg en gang diskuterte dette med en skyttervennine, og vi kunne ikke vært mer enige.

Jaja, dette var vel min lille "blow out".. ønsker meg en kjeller hvor skytesimulatoren kan stå klar alltid!

Men unansett fikk jeg ræva i gir og fikk til en økt med både stående og kne. Stående fungerer jo greit, men klart - jeg skulle veldig gjerne hatt en økt ute for å bli kjent med rekylen og vite med sikkerhet hvilke arbeidsoppgaver jeg skal ha for å takle det best mulig.. På kne føles det også ålreit - begynte veldig bra og sikkert, men merker at jeg over tid vil litt for mye. Konsentrasjonen går over i litt anspenthet og en slags hastverk. Da gjelder det å roe ned, spenne godt av, sjekke nullpunktet og ta en gooodt avtrekk!

Kan ikke understreke nok hvor viktig nullpunktet er (husk det nå daMaren!) - spesielt utendørs hvor skudda er skarpere og det hele kan virke litt mer "røft"! Har du nullpunktet og tar et godt avtrekk så blir det tier! :o)

Det var teorien og nå til helgen kommer "svaret", hehe.. Nei, egentlig ikke - det blir nok heller min første ordentlige "trening" utendørs. Jeg har jo tatt noen skudd på 100 meteren på Blytjern, men det var i tett tåka, på papp og med dårlig tid så det teller ikke så mye. Ideelt sett skulle jeg selvfølgelig hatt et par treninger allerede på 200-meteren, men det er ikke tilfellet så da må jeg forholde meg til realiteten. Konkurransemennesket i meg kommer nok til å tennes ganske så bra under helgens to stevner, men jeg håper allikevel at jeg til syvende og sist klarer å se på det som en trening! Sånn er det tross alt når jeg ikke har et DFS-lag som jeg tilhører i nærheten.

Ting jeg må huske på:
* Først 2-3 prøveskudd på stående på aller første prøveskuddserie - så avslutte på liggende!
* Husk avspent høyrearm, og ikke tippe for mye over på høyre side på stående og kne
* Kan hende jeg ligger 3 knepp for høyt på kne og stående i forhold til liggende

Krysser fingrene for at jeg husker det meste, og at været er pent og relativt varmt - detta blir spennende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar