7. april 2011 - Finalen i Akershusserien

Det ble en lang kveld, som heldigvis endte bra til slutt! Oslo Østre Miniatyrskytterlag vant med 8 poeng over Østre Romerike MSL. Selv hadde jeg ønsket å bidra litt mer til seieren, men det ble litt hardt.

Jeg fikk jo som sagt bekreftet at jeg skulle skyte finalen i 1. divisjon på søndag, sammen med Stian Bogar, Kim-Andre Lund og Ingrid Stubsjøen. Alle har landslagserfaring, så jeg følte meg mildt sagt malplassert.. I tillegg var det 3 uker siden sist jeg hadde skutt 45-skudd stående, så jeg var ganske nervøs. Men jeg prøvde å fokusere på den positive treningen kvelden før, og ha som mål å ikke gi meg!

Jeg merket allerede på prøveskuddene at jeg slet litt med å finne godstillingen og PÅ-følelsen der jeg stod. Jeg hadde jo så lyst til å få det til, men var litt ute av det. Etter åtte prøveskudd med bare tiere tenkte jeg bare at det var likegreit å komme i gang. Som sagt så gjort, og det hele var igang. Men det var tungt - veldig tungt.. Den første nieren kom på det tredje skuddet! Iiiik, hvordan skulle dette gå, med 42 skudd igjen? Prøvde derfor heller å fokusere på at jeg nå hadde "brutt isen" og kunne derfor bare kjøre på uten så mye nerver videre. Det funket også faktisk, selv om det var veldig lurvete og jeg til tider stod å jobba leeeenge på en del skudd. Da det 30. skuddet satt i skiva hadde jeg 299 poeng - og det er tangering av pers. Så jeg var fornøyd og skulle da lade opp alle magasinene, og gjøre meg klar til de 15 siste.. Og jeg skulle nå nullstille meg, for jeg var jo langt fra ferdig..

Tydeligvis må jeg har nullstilla meg så mye at jeg må ha gått i koma eller noe lignende for derfra gikk det rett og slett veldig dårlig. Åpnet med en nier! Bajs - jaja, da får jeg heller ta det som en måte å roe ned pulsen på - som jeg pleier.. Og så skjedde det - en åtter! Jeeesøs! Måtte sjekke trykkverdien på skiva for å virkelig tro på det jeg så.. Husker egentlig ikke sist jeg fikk en åtter på NSF-skiva!

Ja, da var det bare å roe ned. Ikke det at jeg var mer nervøs enn jeg har vært tidligere, men det var akkurat som om hodet og kroppen bare gikk i dvalemodus! Børsa satt ikke godt i skuldra, albuen fant ikke helt posisjonen på hofta og det var sjeldent rolig i siktet. Rett og slett lurvete. Derfor ble det en nier på det 40. og det 41. skuddet og til slutt en samlet poengsum på 444.

OK, så er det ikke helt totalt tragisk - det er tross alt ikke så lenge siden jeg var veldig fornøyd med den summen, men i dag hadde jeg håpet på et par poeng til i hvert fall. Åtteren er nok storsynderen her for min del. Men skutt er skutt, og jeg har nå lært at jeg må bli flikere til å opprettholde treningen - selv i perioder hvor det ikke er noe skyting. Det vil definitivt gi meg mer selvtillit samtidig som jeg da opprettholder og styrker den over tid.


Ark nr. 1 med de første 30 skudda vil jeg heller samle på enn ark nr 2.. Men dog, ikke så værst i forhold til mitt treningsgrunnlag ;o)


1. plass i Akershusserien: Kim-Andre Lund 450 poeng med 26 innertiere og kveldens beste skytter, meg med 444 poeng, Stian Bogar 450 poeng og 25 innertiere, og Ingrid Stubsjøen 446 poeng (ikke tilstede under premieutdelingen) Foto: Simon Kolstad Claussen

Ellers ble det som sagt en lang kveld (ble hentet av Stian ca 1645 og var hjemme ca 2215), men det var koslig å snakke med alle skytterne. Tror de har det skikkelig gøy på tur og på landslagstreff (som det tilfeldigvis var denne uka). Jeg vil og være med, hmm!

Jeg er i hvert fall veldig lettet og glad for at vi dro seieren i land, og kan definitivt takk mine lagkamerater for det i kveld! Men klart, det er det jo lett å glemme at jeg har bidratt litt selv på innledende runder med 442, 444 og 448 poeng i stigende rekkefølge. Og det har vært en god utfordring som jeg har lært mye av og som jeg definitivt ikke ville vært foruten. Er derfor veldig glad for at Ola (lagutvelgeren og sekretær i Oslo Østre MSL) gav meg sjansen til å være med på dette! Okay - dette høres kanskje litt corny ut, men jeg er jo ikke akkurat overforet av slike muligheter fra før av og trenger alle utfordringer jeg kan få - så tusen takk! :o)

Må og legge til at Oslo Østre MSL også vant 2. divisjonsfinalen i Akershusserien i går med Anders Hundseid, Marit Sangesland, Gyda E. Olssen og Marianne Berger på laget - hurramegrundt for en gjeng!

Nå står definitivt banesesongen for tur - neste stopp Halden og Buer/Kornsjø 17. april!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar