3. april 2011 - Første utendørsskyting!

Ja, så har jeg endelig fått blåst rusten ut av 6.5-pipa! På tross av tett tåke måtte jeg ta turen ut på Blytjernbanen i Degernes. Jeg fant ut at siktet mitt sitter på 15-meterbørsa, noe som i utgangspunktet ikke hadde vært noe problem - bare å flytte tilbake igjen. MEN så har det seg sånn at jeg skal skyte finalen i Akershusserien til torsdag. Dermed var det fram med feltbørsa, av med siktet og så over på banebørsa med det.. Da var det greit å teste det ut før de første banestevnene om to uker.

Som jeg nevnte innledningsvis så var tåka rimelig tett - selv på 100m. Den var faktisk så tett at jeg egentlig ikke så noen skive - jeg måtte nesten "regne" meg frem til hvor skiva var i forhold til naboskiva. Tror aldri jeg har skutt i tettere tåke. Og siden siktet var "nytt" og jeg ikke hadde skutt med børsa siden september ifjor, så skulle det bli veldig interessant å se hvor skudda satt. På 100-meteren på Blytjern har vi fortsatt skivetrekk (men elektronikken er på vei, på skinner ;o) Så da skivene "steg frem" gjennom den tette tåka, og vi kunne begynne å ane skinnet av kulehull ble både jeg og pappa ganske så overraska: samlingen satt i blinken! Det skal jo egentlig ikke gå an.. så derfor var jeg egentlig klar for å gi meg siden jeg ikke så noen verdens ting, samtidig som jeg var på en måte innskutt..

Men vi skulle gjøre et forsøk til med 50-meterskive istedetfor - siden den er hvit (og ikke beige som 100-meterskivene) samtidig som den passer bedre til mitt 200-meterhullkorn. Det tok litt tid å skifte skive, og plutselig hadde jagguimeg tåka letta litt også. Dermed ble det faktisk noen ekstra serier på kne og stående på meg. Heldigvis kan jeg jo si, for det kan virke som samlingene mine sitter 2-3 knepp for høyt på kne/stå i forhold til liggende. Ikke optimalt, men det er tross alt bedre å være klar over det.

Når det gjelder skytingen med kaliber 6.5, så kjente jeg allerede fra første skudd at jeg savnet innendørsskytingen.. Det blir litt for voldsomt og unøyaktig for min smak. I tillegg hjelper det jo ikke at jeg ikke får trent noe særlig utendørs i løpet av våren/sommeren, men må derfor ta de første stevnene som trening. Uansett bet jeg meg i merke at jeg må passe på å roe meg ned mer og tenke litt "innendørs" når jeg skyter meg 6.5. Helhetlig sett var det mye bra, og spesielt den siste serien på kne var jeg gjennomføringsmessig godt fornøyd med. Da passa jeg på nullstillingen og slappet av godt i kroppen - og tok gode avtrekk. På stående stresset jeg mer, men der skal tåka ha en del av skylda. Istedetfor å se blinken klart, og være tøff på avtrekkeren, så ble det heller dårlig sikt og usikkerhet fra min side.. Istedetfor BANG! så ble det BANG?? Men også her gjelder det å tenke mer som jeg gjør innendørs!


Uvant å legge seg ned på en standplass utendørs, og ikke minst var det uvant med kaliber 6.5 igjen! Men avsluttet den lille tåkefylte økten med en finfin samling på kne (høyt plassert i forhold til liggende) på 50-meterskiva.

Jeg tror etter dagens lille økt at jeg vil få godfølelsen på plass når blinken blir klar og jeg får litt stevneerfaring. Det gjelder å være tålmodig, rolig og ha fokus på arbeidsoppgavene! Bygge opp selvtilliten utendørs og ha det like gøy som jeg har hatt det under innendørssesongen i høst/vinter! Jeg gleder meg også til det blir varmere i været - for det ble litt for kaldt i dag for min smak.. ;o)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar