10. oktober 2011 - Høstens første innendørstrening

Da er det altså høstens første .22-skudd avfyrt, og jeg vil egentlig si at det var litt surrealistisk og rart, men bra! Jeg tok turen opp til Oslo Østre med skytterutstyret og en pølle som jeg har lånt av min bror. Min egen la jeg for sikkerhetsskyld igjen i Torsnes under samlagsmesterskapet mens jeg var i bryllupskoma..

Men det første som "slo" meg i det jeg åpnet skytterbagen var at jeg kanskje burde ha vasket skytterundetøyet før jeg tok en lang pause, hehe.. Men der kan jeg dele et meget godt vasketips til alle skyttere der ute: lukter det surt av skytterundertøyet, eller andre treningsklær selv etter at du har vasket de? Neste gang du putter tøyet i maskinen, hell oppi ca 1 dl eddik istedetfor vaskepulver og kjør et vanlig program. Det fjerner ALL lukt, og det lukter ikke eddik, men snarere ingen verdens ting. Helt genialt spør du meg!


Det var dagens husmortips.

Jeg hadde ingen kjøreplan for kveldens trening, men starta i liggende for å skru meg inn. På LS kjøpte jeg nemlig finknepp og irisblender, så det var definitivt behov for innskyting. Da jeg var på plass i tireren gikk jeg naturlig nok over på kne. Men det var ikke akkurat naturlig å sitte der. Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har sett snurten av kneformen på noen år, og jeg håper at jeg med en del 22-trening nå kanskje kan finne den riktige oppskriften. I kveld ble det i hvert fall mange kneskudd. Jeg prøvde mye forskjellig for å finne god balanse, nullstilling og ro. Jeg tittet til og med på "stillingsplakaten" med Matt Emmons som hang på veggen bak.. Nei, det skal ikke være så lett dette her. Så tenkte jeg gjennom hva som har gjort at jeg har en mye bedre og mer selvsikker følelse på stående, og det kan røft kokes ned til dette: Jeg søkte hjelp hos en profesjonell og bygget opp stillingen fra bunnen av. Jeg har lært det tekniske om hvordan alt henger sammen, noe som gir meg trygghet og tro på at det jeg gjør er riktig - som igjen styrker det mentale. Og ikke minst, jeg har trent målrettet og fokusert. Og det er igrunn oppskriften, og stemmer overens med det jeg føler på kne: ingen god kunnskap om hvordan man egentlig bør sitte på kne og hva som virkelig fungerer. Ikke overtrent heller, og mye pga usikkerheten rundt stillingen.

Mitt høyeste ønske hadde vært å hatt en treningspartner som er en av norges beste kneskyttere - men hvor finner jeg en slik som har lyst til å lære det bort til meg? Meld seg den som vil - det setter jeg pris på!! Evnt så hadde det vært innmari gøy å feks vært på et helgekurs i knestående skytestilling, men det har ikke vært flust av de akkurat. Uansett må jeg legge en plan for hva jeg gjør videre. Og jeg er ikke fremmed for å bruke tid og penger, slik som jeg gjorde på ståendestillingen, for jeg vet det gir mye glede, engasjement og håp for min del. Ingen andre kjenner meg bedre enn megselv, og jeg vet bedre enn noen gang hva som funker for meg!

Siden fokuset ble på knestillingen min denne kvelden så ble det ikke mange skudd på stående. Jeg var veldig spent på hvordan det ville gå, for å si det mildt men "kjørte på" først med fem skudd med åpen anvisning. Starta med 10,4 - 10,2 - 10.0.. så merka jeg at spenningen økte litt i kroppen, men bestemte meg for å "overse" det.. fortsatte med en *,7.. hehe, det hadde jo da vært gøy å sette den siste også - noe jeg gjorde - *,5! Sesongens første fem skudd på stående ble 50, og det vokste selvtilliten og troen 50 hakk - veldig gøy!

Videre skjøt jeg endel skudd på kne med fokus på å sitte godt uten å følge "malen" men heller hvordan kroppen ville ha det. Det hjalp litt, men jeg er skeptisk til mine egne løsninger siden de ofte kan være litt midlertidige.. Men samtidig vet jeg at avtrekket har veldig mye å si, og må spisses ved hjelp av Scatt-trening.

Jeg synes at det var litt lite meg fem skudd stående, samtidig som jeg også ville sjekke om det var en tilfeldighet at jeg skjøt 50 poeng.. Denne gangen hadde jeg manuell anvisning, og bestemte meg for å skyte 8 skudd for å få riktig antall skudd i pakken. Jeg står genrelt veldig stødig og godt, og har bra timing og avtrekk. Det så bra ut gjennom siktet, men jeg hadde med vilje ikke skrudd tilbake etter kneskytingen for å se om det i det hele tatt var nødvendig. Det var derfor ekstra spennende å få anvist - og jeg begynte med *,8 - en god start! Tendensen var til høyre, og det stemte med skruingen på kne. Det kan derfor være en forskjell mellom disse to stillingene - ikke optimalt, men er det stabilt så går det bra. Siste skuddet ble 10.0 til høyre - dvs 8 av 8 tiere! Jeg kjenner at jeg gleder meg til å jobbe videre i den stillingen for å opprettholde den gode følelsen og få bedre utholdenhet. En god start!


Sesongens første 13 ståendeskudd..


Kveldens beste 10-skudd på kne..

Kveldens økt ble vel på en time og et kvarter, kanskje litt kort men det var det jeg rakk før lyset ble slukket. Neste uke er det pån igjen, men da blir det også to stevner; Oslo Østres Onsdagsserie og Råde-stevnet på søndag.

Jeg vil gjerne fremheve "Onsdagsserien" til Oslo Østre skytterlag. Det er rett og slett et faktastisk initiativ, som jeg anbefaler alle som har mulighet til å delta på! De forklarer det best selv: "Vi ønsker å opprettholde fokus på DFS skyting også i vintersesongen ved å arrangere en serie hvor man inkluderer liggende skyting for seniorer på 15m. Serien vil arrangeres over seks onsdager og vil inneholde tre skyteprogram som hver vil bli skutt to ganger."

Programmene og stevnedatoer vil være:

• Onsdag 19.10.2011 – Utvidet innendørsprogram
• Onsdag 02.11.2011 – Halvmatch

• Onsdag 23.11.2011 – Utvidet innendørsprogram

• Onsdag 18.01.2012 – Utendørsprogram

• Onsdag 15.02.2012 – Halvmatch

• Onsdag 14.03.2012 – Utendørsprogram


Det er så gøy å få lov til å skyte noe annet enn bare vanlig DFS 15-meterprogram innimellom!! Unde forrige innendørssesongen var jeg så heldig å få lov til å være med å skyte Akershusserien på laget til Oslo Østre Miniatyrskytterlag, hvor det ble skutt 45 skudd stående på 15-meter NSF-skive. Dette var virkelig en super trening fordi det er skikkelig utfordrende både fysisk og mentalt, samtidig som det var noe nytt fra den vanlige 15-meter DFS-skytingen. Jeg håper jeg får anledning til å gjøre det samme også denne sesongen. Og med onsdagsserien oppå der igjen, får jeg masse inspirasjon og positiv iput til skytingen min. Supert!
Dett var dett for denne gang, men nå har i hvertfall 15-metersesongen offisielt åpnet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar