19. oktober 2011 - Oslo Østres Onsdagsserie

Da var sesongens første 15-meterstevne gjennomført på Oslo Østre - dvs "onsdagsserien". Kveldens program var "utvidet innendørsprogram", 25 skudd vanlig skyting + 10 skudd stående på 5 minutter med åpen anvisning. Gjennomføringen var så som så - noe var bra, mens andre ting må jeg jobbe mer med. Det var rett og slett en nytting test.

På den første kneserien ble starta jef med to tiere, men selv syne jeg at jeg brukte altfor lang tid og ville være mer tøff på avtrekkeren. Dette resulterte i to høye niere og en høy tier. Litt unødvendig, men tok det med meg videre. På stående føltes det veldig bra. Lite bevegelse i børsa, samtidig som jeg klarte å være tøff på avtrekkeren og hadde god timing. Her fikk jeg også meget godt betalt med fire skudd i nesten samme hull og en 9.4 ut høyre.

Neste kneserie var jeg mer nøye og avspent. Det var også ganske rolig i siktet, men kjente at jeg ikke klarte å slappe av 100% bl.a fordi jeg på førsten ikke klarte helt å få børsa til å sitte godt i skuldra. Men heldigvis er dette noe jeg har jobbet med siden sist jeg snakket med Anne Grethe, så den satt seg til slutt. Det ble en høy 9.9 på det første skuddet, og deretter tirere litt spredt rundt.

146 poeng er et bra utgangspunkt, men jeg var egentlig ikke supernervøs. Allikevel klarte jeg ikke å finne den gode stillingen fra forrige ståendeserie. Det var rett og slett litt kaos i siktet. Fokuset var ikke bra, og jeg kom på etterskudd fordi jeg ble litt nølende på avtrekket.

På de siste kneskudda var jeg enda mer bestemt på hvordan jeg skulle sitte, og hvordan det skulle føles. Blinken var også relativt rolig, og jeg var passe "på".

Anvisningen av 10-skudden var ikke så trivelig på stående - to sure 9.9 og så måtte jeg helt ut i 8eren (!) før jeg nulla det ut med to 10.0. En skikkelig dårlig serie med andre ord. Heldigvis reddet jeg meg inn på kne med en fin 50-serie med tre innertiere - bra!


Foreløpig kan det virke som det er et halvt knepp forskjell sideveis mellom stående og kne. Det må jeg bare være obs på, og se om holder seg videre..

Skytingen var ikke over etter 25 skudd - og det er jo nettopp det som gjør skytingen så utfordrende og gøy! Det gjenstod 10 skudd stående på 5 minutter med åpen skjerm. Vi hadde ingen prøveskudd mellom, så det var rett på. Nok en gang fant jeg ikke nullstillingen på stående. Ja, jeg var litt spent, men ikke noe mer enn hva som skal være greit å håndtere. Første skuddet ble en 9.9 til høyre, og da kom jeg på at jeg burde ha skrudd et halvt knepp til venstre siden jeg hadde skutt kne før der igjen.. Jaja.. Men så klarte jeg jaggu å skyte det neste skuddet ut til høyre igjen - 9.6.. bajs. Valgte å snu det rundt og spenne av. Det funka greit på de tre neste skudda. Så skulle jeg bytte magasin. Nok en gang ut til høyre - 9.5. Justerte stillingen og skjøt en innertier. Jeg trodde da at nullstillingen var grei, men da fulgte en 9.6 og 9.9 til høyre. Veldig irriterende! Jeg skulle i hvert fall avslutte med en tier, og det gikk såvidt med en 10.0 - til høyre... Dette minte meg veldig om finaleskytingen under Viken II ifjor, hvor jeg hadde en fin samling men ikke klarte å komme meg inn i midten uansett hva jeg forandra på i stillingen. Det er i utgangspunktet ikke noen vits i å skru når jeg ser at skudda går ut til siden - da er det nullstillingen det er noe feil på. Jeg tror jeg må bli flinkere til å passe på å spenne av i kroppen slik at jeg ikke mister nullpunktet så lett. Jeg vet også at jeg var på jakt etter "godfølelsen" ifjor, og når den var der så funka absolutt alt. Det samme gjaldt utendørs. Og eneste måten for å få tak i den følelsen igjen er å trene - både med skudd og på Scatten. Den kommer igjen - det vet jeg ;o)


242 - 337 poeng. Mye bra, og så er det noe som har forbedringspotensiale ;o)

Neste punkt på listen er Rådestevnet til søndag, så er det trening på Oslo Østre mandag og Onsdagsserien med 1/2-match - det blir spennende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar