2. september 2012 - Klubbmesterskap bane

Så var det klart for klubbmesterskap for klasse 3-5 på Blytjernbanen. Oppmøtet kunne dog vært bedre, men jeg synes det er topp at det ble arrangert i helgen slik at jeg da hadde anledning til å bli med :)

Jeg merker godt at banesesongen snart er over for jeg har begynt å gå tom for motivasjon. Det ble ingen trening denne uka, men istedet gjorde jeg noen justeringer på våpenet i går og testet det raskt ut med noen klikk i stillingene. I tillegg satte på det nye store glasset på skytebrillene mine - og det var jaggu digg å se gjennom et så stort glass - ingen ring i veien hverken på stående eller kne!

Gjennomføringen av klubbmesterskapet:
Liggende: fem gode skudd med bra avtrekk - 50 med 4 sentrum
Stå: Nok en gang sleit jeg med å tørre og trekke av! Jeg ble skikkelig passiv på de to første skudda og rykket innimellom til i kroppen. Ble hengende etter på timingen. Skjerpet meg på de tre siste og "spilte" tøff, men det var ikke helt rund blink når jeg trakk av - ikke kult! 46 med fire niere.. bajs - men jeg fortjente heller ikke bedre etter den jobben jeg hadde gjort.
Kne: Hodet var litt påvirket av ståendeskytingen, men etterhvert roet jeg meg bra ned og fant en god stilling. Jeg klarte å bare la skudda gå avgårde samtidig som jeg tok gode avtrekk. På det fjerde skuddet ble jeg dog litt anspent, og trakk av i feil øyeblikk. 49, med en nier på det fjerde skuddet.

Jeg tok som vanlig alle prøveskudda på stående før grunnlaget. Nå var jeg mye mer PÅ og trakk av uten å blunke.. fire tiere og en nier - lønner seg å være TØFF ja! Jeg hadde ikke satt meg så mange mål før jeg startet på grunnlaget, men jeg skulle i hvertfall være tøffere på stående uansett. Gjennomføringen ble også en av de bedre jeg har hatt i år. Jeg nølte ikke på stående og var kjapt ute med de tre skudda. På kne brukte jeg god tid og klikket før jeg begynte. Nok en gang klarte jeg å slippe meg løs og bare la det skje. Jeg hadde greit med tid igjen på liggende og ville ikke stresse. Det fløt bra på de tre første skudda, mens på det siste brukte jeg litt for mye tid på å puste meg inn i skiva så jeg måtte bare skyte når stans ble ropt. Jeg synes det så ut som om det gikk ut til høyre.. Anvisningen viste *.9, *.6 og 10.4 på ståendeskudda - GØY - en markant forbedring siden 15-skudden! Så fortsatte jeg med *.7, *.5 og 10.2 på kne - wow, dette var jo veldig bra! Så kom liggendeskudda.. der er jeg alltid skeptisk siden jeg har slitt en del i den stillingen i år.. Det første skuddet satt høyt i 10.0 - så fulgte en høy 10.2 og nok en høy 10.1... rart jeg skulle sitte så høyt, men igjen så har liggende vært et problem.. Nå var det store spørsmålet hvor det siste skuddet satt som jeg så gikk ut til høyre.. Det ble en høy 9.8 - akkurat utenfor a gitt! So close, men 99 var ikke noe å deppe over. Det siste skuddet hadde jeg tross alt ikke gjennomført optimalt, så det var helt fair! Sluttsummen ble 244 poeng og det var jeg definitivt godt fornøyd med. 

145 - 244 poeng

 Omgangen gjenstod, og jeg tenkte at jeg skulle ønske jeg kunne skyte et grunnlag til istedetfor omgang.. Det har ikke akkurat gått strålende på det området i år, men jeg skulle gjøre mitt beste. Målet var å være enda mer nøye med å trekke av på rund blink. Gjennomføringen var som alle andre omgangene.. sliter med at børsa ikke vil sitte i skuldra, og har heller ikke særlig tid til å justere det underveis. Dette resulterer i at jeg blir anspent og det hele flyter dårlig. Da jeg var ferdig var jeg ikke superfornøyd med omgangen, men det var ikke særlig verre enn før.. Tydligvis skulle dette bli årets desidert dårligste omgang - til og med dårligere enn på Norheimsund-stevnet! Jeg begynte kjempebra med tre fine innertiere før plutselig alle de resterende skudda flytta seg opp til venstre.. nier på nier på nier på nier på nier.. og ikke nok med det - jeg hadde også klart å skyte på feil skive oppi det hele! Ved nærmere ettertanke hadde jeg jo ikke hatt skivenummeret mitt som en "arbeidsoppgave" i dag. Det viktigste for meg under omgangen hadde vært å skyte når blinken var "rund" - samme hvilken skive det var! Tjohei hvor det går sier nå jeg! Kunne ikke annet enn å le av hele greia. Som jeg har sagt før - når det først skal gå ille gæli, så ere likesågreit at alt skjer på en gang!! Klubbmestertittelen beholdt jeg på tross av denne omgangen, så det hadde jo ikke så mye å si.. Men hadde jo lyst til å gå ut med et "schmell"!

Jeg måtte pent børste av meg den lille skuffelsen og stramme meg opp for å skyte fem skudd til. Vi pleier å kombinere dugleiksmerkeskyting med klubbmesterskapet, og da føier vi til fem skudd på kne helt til slutt. Jeg fortsatte med den gode gjennomføringen og det begynner å bli gøy å skyte kne! Serien var dog litt skjev (oppe til venstre), og det snek seg ut en 9.9 - men 49 poeng vakke så gæli det :)

Om en uke skal jeg skyte de tre siste banestevnene for sesongen. Det skal bli godt med litt "ferie" nå. Men jeg skal avslutte sesongen med å skvise ut den aller siste motivasjonen, så jeg kommer til å ta en treningsøkt til uka hvor jeg fokuserer på det å være PÅ (spesielt på stående) og omgangsskyting! Intet skudd skal gå ut av børsa uten en god gjennomføring på disse stevnene - regner med jeg kommer til å være rimelig sliten på søndagskvelden.. :)


PS!
I dag fikk jeg også den gyldte medaljen fra 15-meterstevnet i Spydeberg i februar. Da vant jeg med 346 poeng - og programmet var utendørs 35-skudd. Måtte legge ved et bilde av den fordi jeg synes det var så fin! Liker at Spydeberg har laget sin egen medalje, og i tillegg "turte" å ha egne farger istedetfor de vanlige norske flaggfargene. Tung var den også! En fin ting å ta med seg nå som innendørssesongen virkelig begynner å nærme seg med stormskritt! *gleder seg masse*!!! :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar