25. august 2012 - Samlagsmesterskap bane

I dag var det klart for samlagsmesterskap i Eidsberg. Været bestod av skiftende skyer/sol, med så godt som null vind. Jeg er alltid spent før stevner, og spesielt før mesterskap. For å roe ned kroppen og hodet lyttet jeg som alltid til iMaxFocus før jeg skulle inn på standplass. Skudda hadde jeg kjørt gjennom børsa kvelden før slik at jeg skulle unngå trege patroner, så det skulle ikke være noe problem.

Jeg merket allerede under prøveskudda at jeg hadde dårlig skulderkontakt på liggende fordi jeg under torsdagens trening hadde fjernet et innlegg bakpå børsa. Kanskje ikke det smarteste jeg hadde gjort, men jeg hadde ikke mulighet til å fikse på dette nå så jeg måtte gjøre det beste ut av det. Jeg endte med å stramme remma litt slik at jeg kom høyrer i stillingen, fikk hodet litt lenger bak fra siktet og børsa litt bedre i skuldra. Men det var definitivt ikke optimalt.

Gjennomføringen av første liggendeserien var ikke så værst. Jeg hadde fokus på å slappe godt av og ta gode avtrekk på "rund blink". Det betalte seg også godt med 50 med fire sentrum. På stående merket jeg at jeg var spent. Også her merket jeg effekten av at jeg manglet et ekstra innlegg bak - det var akkurat som om jeg ikke fikk like god/riktig kinnkontakt og hodeplasseringen føltes litt rar.. Jeg prøvde som best jeg kunne å finne nullstillingen, men skudda ville liksom bare gå opp til venstre selv om jeg justerte for hvert skudd. Jeg tror at en av grunnene til at jeg slet med å finne nullstillingen var at jeg nå skulle prøve å ikke få skudd nede til høyre slik som på LS.. I tillegg ble jeg litt passiv på avtrekket og var på etterskudd.. Det siste skuddet dro jeg ut til høyre, og jeg kunne egentlig se for meg hvordan anvisningen kom til å bli.. Tre niere i en klase oppe til venstre - en 7.9 (!) oppe til venstre og en 10.1 til høyre.. Haff! Dette var ikke akkurat slik jeg hadde sett for meg at samlagsmesterskapet for i år skulle gå! Veldig skuffende og irriterende at jeg ikke var mer nøye med nullpunktet og var mer tøff på avtrekka - hva skjedde liksom! Men men, jeg fortjener ikke å få bedre når jeg ikke gjør en bedre jobb - sånn er det bare!

Lufta gikk jo litt ut av kroppen, men jeg var fortsatt spent og ville jobbe for å få til en god kneserie (selv om den har vært litt ekstra trøblete den siste tiden). Jeg gjorde som jeg pleier - fant nullstillingen, brukte triggerne og lot skuddet gå. Det så ikke så gæli ut, derfor ble jeg ekstra glad da jeg så 50 poeng på skjermen - endelig!

Med 144 poeng som utgangpunkt før grunnlaget var allikevel ikke alt tapt. Jeg var på en måte tilbake i "gamet". Nå var det alfaomega for meg å finne nullstillingen på stående, for jeg hadde ikke lyst på enda en skjev serie! Jeg brukte derfor god tid på å bygge opp stillingen, og kom litt seint igang med prøveskudda. Derfor ble det noen skudd litt her og der, men mot slutten klarte jeg å finne tilbake til litt av roen og tøffheten igjen. Den følelsen tok jeg med meg videre til grunnlagsskytingen og jeg var fast bestemt på å ikke la noen skudd bare gå avgårde uten at jeg hadde jobbet for det! Og det synes jeg at jeg fikk til også. Nå fungerte det mye bedre i alle stillingene - en fin kombinasjon av ro og tøffhet. Jeg brukte tiden min smart og klarte å holde stressnivået relativt lavt. Det hoppet som alltid god i siktet på kne, men nå synes jeg at jeg kjempet hakket bedre enn før. Uansett - jeg kunne gi meg selv en klapp på skuldra etter at grunnlaget var gjennomført fordi jeg gjorde en veldig god jobb. Det var jo også ekstra stas å se at det gode arbeidet faktisk betalte seg denne gangen, med kun en 9.9 på stående og en 9.8 på kne kunne jeg se det stå 242 poeng på skjermen! Det som startet med en skikkelig rævva og skuffende ståendeserie, endte opp med å ikke bli så gæli til syvende og sist. Jeg var rett og slett veldig fornøyd med at jeg hadde fått til en slik snuoperasjon!

144 - 242 poeng

Neste post på programmet var lagskytingen. I år var det jeg, Vanja Ramstad og Bjørn Vidar Gjerstad som skulle skyte for Degernes. Jeg synes alltid det er stas med lagskyting - god stemning og mange folk! Vi har vel ikke det største presset på oss, men selvsagt har man veldig lyst til å gjøre det bra når man først står der og skyter. Jeg var andre skytter ut og ble ekstra glad da jeg fikk høre at vi hadde 4 minutter på grunnlaget! Nå skulle jeg i hvert fall ikke stresse!

Prøveskudda ble litt spesielle.. Det vil si, det ble ikke så mange av dem.. Først prøvde jeg ut liggendestillingen, men fant ut at jeg ikke skulle bruke opp tid på prøveskudd der fordi jeg måtte sjekke knestillingen siden pølla måtte på plass. Da ble det heller ingen prøveskudd.. Så måtte jeg finne ståendestillingen - og nok en gang være nøye med bååååde skivenummeret og nullstillingen! Dette tok mye tid, og jeg tror jeg endte opp med 4-5 halvgode prøveskudd. Så begynte jeg plutselig å tenke på at det ikke var sikkert at skive nummer 5 var likt kalibrert som skive 1.. Isj, dette ble til slutt ikke helt den oppladningen jeg hadde tenkt, men shitt-la-gå - jeg må bare kjempe på og gjøre mitt beste lell!

Ild ble ropt og grunnlaget var igang. Jeg var visst litt spent i kroppen og klarte ikke helt å slappe av og stole på nullstillingen. Jeg brukte derfor altfor lang tid (rundt 35-40 sekunder) på det aller første skuddet, og til slutt måtte det ut! Det var ikke så veldig bra, men nå hadde jeg i hvert fall kommet igang og det føltes litt bedre. På grunn av den ekstra tiden tok jeg også å klikket et skudd på kne før jeg begynte. Nok en gang klarte jeg å roe ned bevegelsene i siktet ganske mye, og hadde gode avtrekk. Jeg brukte tiden innmari godt, og da jeg la meg ned for å skyte liggendeskudda hadde jeg omtrent like  mye tid som jeg pleier å ha igjen på det vanlige 3-minuttersgrunnlaget. Men jeg lot meg ikke stresse - var heller "kald", brukte tiden godt og roet ned børsa så mye jeg klarte før det smalt på "rund blink" i siktet..

Var jeg fornøyd. Sånn passe, er svaret. Det var litt kjipt at jeg nølte og brukte så mye ekstra tid på stående. Men prøveskudda (eller mangelen på de) var nok mye årsaken til at jeg ikke var mer trygg. Men ellers så det greit ut på kne og ligg. Anvisningen gjenstod og jeg startet med en 9.7 på det første ståendeskuddet. Ikke uventet, men det somvar kult var at de resterende skudda satt i tieren! 99 poeng på grunnlaget med tre sentrum var skikkelig gøy å se!

99 poeng på lagskytingen

Degernes hadde ikke sjangs til å vinne da ankeretappen gjenstod. Men det var allikevel gøy å se at Bjørn Vidar også fikk 99 poeng på sitt grunnlag. Og til syvende og sist endte vi to opp med å dele tredjeplassen for dagens beste grunnlag - begge med 99 poeng og 3 sentrum. Så da ble det en stjerne i premie på begge to :D

Stjerne for det 3. beste individuelle grunnlaget :)

Dagens siste skyting var omgangen. Jeg hadde skive nummer 7 i finalen, og i teorien ingen sjangs til å avansere så veldig. Målet var å igrunn "bare" å skyte på riktig skive og skyte en så bra omgang som mulig. Skulderkontakten var nok en gang et problem under prøveskudda og det var ikke lett å skyte seg inn. Jeg var litt skeptisk til at jeg måtte skru noen knepp til venstre for jeg hadde ligget ganske bra i midten under de andre skytingene. Ikke hadde det blitt noe mer vind heller.. Gjennomføringen av selve omgangen var ikke så ille. Jeg hadde jo trent på det etpar ganger under torsdagens trening. Men det er denne skulderkontakten som gang på gang ikke er bra. Da klarer jeg ikke å slappe av likt fra skudd til skudd og det blir rett og slett litt rotete/lurvete. Men jeg synes det allikevel var bedre flyt og tidsbruk enn på mange andre omganger jeg har skutt denne sesongen. Uansett var det ikke noe mer å få gjort enn å følge med på anvisningen.. Jeg startet med en 9.7 ut til høyre.. hmm, var det disse kneppa jeg hadde skrudd til høyre som nå skulle "ta meg"..? Jeg levde farlig på de neste fire skudda - alle ut til høyre, men heldigvis i tieren.. Så var det magasinbyttet og det første skuddet var jeg ikke fornøyd med. Det ble en X.2 til venstre, altså en utdrager.. Skudd nummer åtte ble en sur 9.9 og det ble til slutt 98 poeng på omgangen. Hadde jeg ikke skrudd på prøveskudda før omgangen, hadde det blitt 99 og mesterskapsstjerne på meg. Men men, 340 poeng er uansett en forbedring fra i fjor hvor jeg endte på 338 - og en forbedring fra fylkesmesterskapet i år hvor jeg også endte på 338! Det går fremover/oppover med andre ord!

98 poeng på omgagen og tilsammen 340 poeng

Kort oppsummert må jeg si meg ganske fornøyd med dagens skytinger. Jeg ser at jeg før lagskytingen burde lagt på den kolbeforlengeren jeg tok av på forrige trening siden jeg kjente det ikke funket helt under den innledende skytingen. Ellers synes jeg det var gøy at jeg klarte å hente meg inn såpass fra den dårlige ståendeserien og "kline til" på de resterende seriene! I tillegg var været strålende og det var veldig trivelig å treffe på skytterfolk igjen - go "Team Østfold"! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar