19. september 2012 - 1/2match og testskyting i Alfhallen

Jeg fikk en liten smakebit av innendørssesongen da jeg deltok på 50-meterstevne i Alfhallen. Prøvde meg på 1/2-match for første gang i den nyopprettede klasse D, for skyttere med DFS-utstyr. Konklusjonen er kort sagt: skyting med kal.22 er supergøy!! Det er helt utrolig hvor mye positiv energi jeg får ut av det å skyte med 22en. Det blir en slags oppvåkning etter mye 6.5-skyting, for etter å ha forlatt standplass tenker jeg "Åååja, det er derfor jeg synes det er gøy å skyte"!

En av grunnene til at jeg slang meg med på dette stevnet var fordi Vebjørn Berg skulle skyte børsa mi i benk for å finne en ny god-lot med skudd til meg.

Det er jo også litt ekstra artig at
50-meterbanen i Alfhallen går over
to etasjer - og jeg skjøt i 2. etg
- god utsikt :)

Gjennomføringen av 1/2-matchen er jeg godt fornøyd med. Jeg har jo ingenting å sammenligne med sånn poengsummessig, så målet var å ta det som en trening og se litt hvordan jeg ligger an etter en til dels krevende utendørssesong. Liggende er jo noe jeg har slitt med i år, og det merket jeg godt spesielt på de 10 første tellende skudda. Må si jeg er meget glad for at man kan ligge på en matte med ekstra polstring, ellers hadde det gått hardt utover albuene. Men som sagt, jeg slet i starten og spesielt fordi jeg ikke klarte å finne en god stilling. Jeg hadde problemer med grepet. Det er akkurat som om armen min er for lang, slik at avtrekket skulle sitti lenger frem på børsa for at jeg skal klare å ta gode og riktige avtrekk. Det skal jo ingenting til for at man er langt fra tieren på 50-meteren. Man har ikke mulighet til å gjøre en eneste liten feil - det straffer seg stort! Det så jeg blant annet på skudd nr. 7 som ble en 7.8! Skjønner fortsatt ikke helt hva som skjedde der, men heldigvis klarte jeg etter det å finne en brukbar stilling og kunne avslutte på liggende med en 99-serie. Men som sagt, første serien ble rett og slett unødvendig dårlig - kun 93 poeng.

Så var det 20 skudd stående. Her prøvde jeg å tenke litt som når jeg har skutt 45 skudd stående i Akershusserien - at dette tar tid, og at det absolutt ikke er noe vits i å stresse avgårde et skudd - jobbe, jobbe, jobbe. Og det gjorde jeg til de grader! Er igrunn veldig stolt over hvor foksert og tøff jeg var på spesielt de første 10 skudda som gav meg hele 96 poeng - kjempegøy! Så økte pulsen litt under jakka, men jeg brukte triggerne mine hele veien og kjempet på. På skudd nr 15 og 16 kom det en 8er og 7er. Det var igrunn veldig unødvendig, for grunnen til at de kom var fordi jeg ble passiv på avtrekket. Turte ikke å trekke av og da kommer også usikkerheten og "rykningene" i kroppen. Men da jeg skjønte det klarte jeg å kjøre på med tre skikkelig gode skudd. Pulsen steg ytterligere foran det aller siste skuddet og til slutt havnet den i 8eren ;) Uansett var jeg kjempefornøyd og det var som sagt veldig gøy å kjenne på den fighting spiriten jeg hadde i kroppen gjennom alle skudda og at jeg klarte å korrigere på ting når det skar seg litt!

20 skudd på kne gjenstod. Jeg var veldig skeptisk til hvordan dette skulle gå.. jeg føler meg ikke helt som verdens mest stabile skytter på kne (ennå), og med tanke på hvordan liggende gikk så var jeg litt redd for en skikkelig sprekk. I tillegg er det en stor utfordring når det gjelder å holde ut på kne. Høyrebeinet mitt sovner etter å ha skutt maks 20 skudd. Nå skulle jeg i tillegg ha prøveskudd først.. Jeg kjente raskt at jeg nå måtte/kunne jobbe på en annen måte enn jeg gjør når jeg skyter DFS-program. Da har man dårligere tid, noe som betyr at avspenning og gjennomføringen må skje raskt. Nå kunne jeg derimot jobbe mye mer aktivt med avspenningen og det hjalp stort! Kjente meg raskt igjen med hvordan jeg har jobbet med dette gjennom coachingen til Anne Grethe. Og jeg så nå effekten av det - det ble faktisk en del tiere! I tillegg la jeg merke til at min største utfordring er å finne nullstillingen. Dette ble veldig tydelig på 50-meterskiva. Men den første 10-skudden var veldig fin og det ble 97 poeng. Jeg husker ikke helt når jeg tok pause, men jeg kunne nok har gjort det bittelitt tidligere. Beinet hadde selvfølgelig sovnet og da går det ikke så skyte lenger. Jeg var litt bekymret for om jeg ville klare å finne nullstillingen etter pausen, men det var ikke så halvgæli. Utfordringen lå heller i det at jeg nå begynte å bli veldig sliten etter så mange skudd og intens konsentrasjon. Det ble derfor litt mer spredning, og etterhvert som jeg kom på "oppløpssiden" så jeg at 570-tallet var innen rekkevidde. Pulsen var veldig høy for det aller siste skuddet, for med en nier ville det bli 570 akkurat. Og det holdt akkurat med en 9.1 ;D

Liggende: 93 - 99
Stå: 96 - 90
Kne: 97 - 95
570 poeng

Jeg var ganske så "utskutt" da jeg var ferdig. All respekt til de profesjonelle match-skytterne - mange av de skjøt i tillegg 40 skudd til på liggende OG 40 skudd luft (kvinner) - snakk om å skulle holde konsentrasjonen oppe leeenge! Men uansett - jeg var veldig fornøyd både med gjennomføringen og poengsummen - og ikke minst veldig glad for å endelig ha skutt innendørs igjen!! Men ikke nok med det - jeg endte jeg faktisk opp med å vinne klasse D - Hurra!!


Til slutt ble det testing av en hel haug med loter av merket Eley Practice 100. Mange mener det ikke har noe å si hva slags skudd man skyter med på 15-meteren. Men for min del er det viktig å vite at jeg kan stole 100% på både våpen og skudd - det skal kun stå på skytteren! 9.9 og 10.0 - det er en hårfin forskjell, men det har mye å si for sluttsummen.

Forrige sesong og i dag skjøt jeg med Norma 2 og en lot som jeg har vært kjempefornøyd med. Det viste også de forrige testresultatene. Jeg var derfor spent på hvordan samlingen ville være med dette Eley-merket. Men det var definitivt ikke noe å bekymre seg over - Vebjørn kan sine saker når det gjelder å velge ut loter. Den jeg til slutt endte opp med samlet enda bedre enn Norma 2-loten jeg hadde! Diameteren ble målt til 13,5 og det er tett opp mot match-børsekvalitet!!





Så nå gleder jeg meg bare enda mer til å ta fatt på innendørssesongen :D


Men først blir det dressjusteringer og høstferie i Tyrkia!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar