27. april 2012 - Hjemmetrening

Siden jeg ikke akkurat er overtrent og skal skyte mine to første banestevner imorra - så børstet jeg støvet av Scatten i kveld. Det var en nyttig økt hvor jeg også fikk gjort litt småjusteringer og finpussing på både børsa, jakka og remma.

Ellers fikk jeg litt mer følelsen på stillingene foran morgendagen, men de er jo ikke like innøvd/naturlige som de var i vinter ;o) Trene mer!

Ting jeg må tenke på imorra:
Sjekke hvilket hullkorn jeg skal gå for - 3.8 eller 3.6..

KNE
  • Venstrebeinet litt mer til venstre (må ikke være rett mot skiva - låser bedre stillingen hvis venstrebeinet er mer mot venstre, får og mer vekt på venstre bein)
  • Kjenne tyngden i ventrearmen over og "nedover" i venstre kne - henge i remma!
  • Kjenne tyngden over høyrefoten/pølla (tenke/kjenne at vekten er mer på venstre side)
  • Kolben plasseres så nærme midten av kroppen som mulig (passe på å justere/sjekke plasseringen etter hvert skudd - kan etterhvert flytte seg ut mot høyre)
  • Riktig nullstilling
  • SLIPPE OPP/SPENNE AV i kroppen 

STÅ
  • Skru 3 halve knepp ned på stående (sjekke med noen prøveskudd på stående)
  • Kjenne tyngden gå ned gjennom venstrearmen (ikke plassere albuen for mye på skrå mot høyre) -> hofta -> beinet og foten
  • Kjenne vekten under midten av føttene
  • Riktig nullstilling
  • SLIPPE OPP/SPENNE AV i kroppen

Å gjøre arbeidsoppgavene mine på hvert eneste skudd er mitt mål imorra, så må nesten datamaskinen stå for adderingen av poengene. Jeg har igrunn ingen formening om hvordan det kommer til å gå - spesielt siden jeg ikke har prøvde meg på en 35-skudd utendørs i år. Men håper jeg klarer og ha det litt gøy i hvert fall :)


23. april 2012 - Første treningen med 6.5 i år

Det ble en lang dag; først på jobb med en viktig deadline som jeg måtte rekke - kom hjem 17.35 og tok 10 minutter på sofaen før jeg rulla ut, inn i bilen og opp til Oslo Østre. Var hjemme igjen 21:40. Men det var en veldig bra dag!

Sola skinte i det jeg kjørte inn mot banen, og den varmet godt helt til jeg skulle skulle skyte. Det ble mildt sagt en kald fornøyelse. Jeg skal ikke stikke det under en stol at jeg har vært noget smånervøs for å prøve 6.5en igjen. Siste gangen jeg tok i den børsa var vel i august.. Smellet har vært en utfordring for meg siden jeg begynte som klasseskytter. Mye fordi jeg etterhvert opplevde så mye usikkerhet rundt det jeg gjorde på banen at jeg til slutt ble redd for å skyte dårlig. Noe som igjen resulterte i at jeg ikke helt turte å trekke av og/eller fikk rykninger i kroppen før jeg skulle trekke av.. Dette er ikke lett å motarbeide, og jeg var spent på hvordan jeg nå ville reagere på de skarpe skudda etter en lang innendørssesong (15-meteren er jo favoritten).. Men i det første skudd var avfyrt forsvant mye av "presset" og jeg synes faktisk det var litt gøy.. ;) 

Jeg skjøt meg inn på liggende, og gikk raskt opp i knestående. Dette er jo stillingen som ødela mye for meg i fjor og året før der. Men jeg merker stor forskjell på stillingen i år. Den føles mer stabil og "logisk".. Og når jeg fikk rekylen i skuldra skjønte OG kjente jeg med en gang hvordan riktig rekylopptak har mye å si for det å bygge en god knestilling! Nullstillingen viste en klar høyretendens som var vanskelig å justere. Jeg gikk derfor igang med å kjenne etter den indre balansen fra hodet, gjennom overkoppen og ned i foten. Jeg har kolben allerede ganske nærme sentrum av kroppen, men nå passet jeg på å få kolben så nærme jeg bare klarte.. Også plasseringen av høyrebeinet - dvs ikke dra det for mye ut mot høyre. Og venstrefoten trengte kun å peke bare litt mot høyre. Når jeg rettet på dette så var nullstillingen bedre. En god følelse. Men det er en god stund siden jeg trente mye i stillingene, så det å spenne av i kroppen var ikke like lett å få til. Det blir neste punkt på listen fremover - å få inn mengden og bli trygg - og terpe på gode avtrekk!

Men til å være første trening utendørs så ble det mange gode skudd. Og gjorde jeg en feil, så så jeg det! ;)

5+5 skudd kne (200m)

På stående gikk det også veldig bra. Jeg klarte å spenne av og ta gode avtrekk. Begynte nesten FOR bra med inntertier, innertier, innertier...tier...og så kom 7ern æ gitt! Ikke vant til å skyte så godt utendørs, så da kommer også reaksjonen hehehe - kunne også med fordel brukt litt mer tid på det siste skuddet, men pyttsann! Etter den serien skjøt jeg med lukket anvisning og hadde en veldig god samling - dog litt høy - men det er fordi jeg vanligvis må skru 3 halve knepp ned når jeg skyter stående utendørs. Tar bare noen serier før tendensen kommer frem.

5 skudd stående - litt høy, men god lell!

Videre skjøt jeg et grunnlag for å ha gjort det. Det føltes som det gikk litt over stokk og stein fra kneserien til liggende. Jeg glemte også å skru tilbake fra stående, så jeg hadde ikke allverdens tro på det jeg skulle få anvist. Resultater ble allikevel tre tiere på stående, en nier på kne (som jeg så) og tre niere på liggende som lå under fordi jeg ikke hadde skrudd tilbake etter ståendeserien. Samlingsmessig var det altså en 99-serie, så det tar jeg med meg videre!

En skikkelig k-k-k-kald fornøyelse
på standplass i kveld - men gøy! :)

Tilsammen skjøt jeg 75 skudd utendørs - jeg begynte på 100-meteren, gikk så videre til 200-meteren hvor jeg skjøt flesteparten av skudda. I tillegg noterte jeg meg at jeg må bestille nye hullkorn da mitt forrige ble borte da det nye S&L-løpet skulle "installeres"... I dag skjøt jeg med 4.0 Urmek, men det var litt for stort for min smak. Blir for mye hvitt rundt og da bruker jeg mer tid på å finne midten av blinken.. Jeg kjøpte nytt hullkorn i fjor - type Anschutz med "tversoverstrek" (eneste måten jeg er sikker på at jeg ikke skakker på børsa - miragebåndet er ikke stabilt nok),  men desverre har jeg ikke skrevet opp størrelsen. Bare at jeg gikk fra 3.4 til å prøve 4.0 og at jeg synes det var for stort. Så da blir det nok 3.6 og 3.8.

Da klokken var litt over åtte var lyset for dårlig og det var på tide å pakke sammen. Men jeg hadde med meg både 6.5 og kal.22-børsa - og siden det også var liv inne på 15-meteren tok jeg også noen skudd der. Nærmere bestemt fem prøveskudd hvorav to av skudda ble brukt til å finne ut at skiva jeg hadde valgt ikke funka.. Deretter skjøt jeg ti skudd på kne - 100 poeng - og ti skudd stående - 100 poeng.. Da kunne jeg ta kvelden følte jeg ;)

10 skudd kne - 10 skudd stående (15-meter)

Det som er fordelen med å skyte med finkaliberet også under utendørssesongen er at man bedre kan opprettholde nøyaktigheten i gjennomføringen. Det er ofte lett å bli litt "røffere" og hoppe over arbeidsoppgavene sine etterhvert som man kommer godt inn i banesesongen. Jeg merket det allerede når jeg kom inn på 15-meteren at et var mye lettere å jobbe med avspenningen i hele kroppen og virkelig kjenne på følelsen. For min del er denne typen trening (også trening med skytesimulatoren og tørrtrening) avgjørende slik at jeg så raskt og naturlig som mulig klarer og spenne av utdendørs. For tid er det ikke flust av - spesielt på grunnlaget.

Akkurat per dags dato har jeg ikke satt meg noen konkrete mål for banesesongen min. Men jeg ønsker selvfølgelig å gjøre det hakket bedre enn i fjor - spesielt når det gjelder mesterskap. Tanken som jeg sitter igjen med etter kveldens trening er at jeg håper at jeg også klarer å tenke på banesesongen mer som en morro greie som jeg gjør på sommeren, mens jeg venter på at innendørssesongen skal starte igjen. For det er jo den jeg har aller mest glede av. Så skal jeg ikke bekymre meg for mye for hva som skjer denne sommeren, men gjøre mitt beste og ta utfrodringene som de kommer og lære av de :)

22. april 2012 - Nytt løp :)

Jess - mitt nye Schultz & Larsen-løp ankom Degernes akkurat i tide - lørdag kunne pappa hente det og montere. Han tok også en liten gjennomkjøring med børsa i benk -  bare noen skudd, hvile og noen skudd, hvile - for å få skutt det "i gang"...

Mitt nye røde S&L-løp fra Våpensmia :)

I dag tok jeg selv turen for å være med og lade, teste og så bestemme meg for et  "midlertidig" valg av skudd til det nye løpet. Utfordringen som først bød på seg var at ingen av tommhylsene mine passet i løpet.. Sauerløp er litt videre enn S&L-løp og noen helpressing av skudd har vi aldri gjort. Men heldigvis, den som sparer den har! Innerst i et hjørne av laderommet i gamlestua fant vi noen tommhylser vi hadde fått av familien Karlsen for en god del år tilbake. Og jaggu - de gikk som smurt. Da var ca 400 skudd plutselig tilgjengelig og Karlsen reddet dagen for oss! :)

Pappa hadde også funnet frem Norma 15-krutt som vi hadde liggende, kjøpte skudd type Sierra Black King, NC-96-krutt og Norma Diamond Line-kuler - det var det vi hadde liggende.

Før turen gikk ut til Blytjernbanen fikk jeg også anledning til å
brenne opp noe gammelt krutt.. og litt gøy var det jo ;)

Jeg skal ikke skrive så mye om selve testingen av skudda, men har listet det opp for min egen del slik at jeg husker det til det videre arbeidet som gjenstår i å finne de skudda som går best i mitt nye løp. Blant annet har vi ikke justert momentet nøye enda.

36 gr. NC-96, Norma 8,4 Diamond Line
1. 2373   2. 2353   3. 2367   4. 2358   5. 2352
Gj.snitt: 2360 = 719 m/s


38 gr. NC-96, Norma 8,4 Diamond Line
1. 2482   2. 2480   3. 2475   4. 2477   5. 2473
Gj.snitt: 2477 = 754 m/s


40 gr. NC-96, Norma 8,4 Diamond Line
1. 2616   2. 2598   3. 2635   4. 2625   5. 2635
Gj.snitt: 2621 = 798 m/s


"Feltskudd"
43 gr. NC-96, Norma 8,4 Diamond Line
Gj.snitt: 895 m/s


46 gr. Norma 15, Norma 8,4 Diamond Line
1. 2635   2. 2590   3. 2594   4. 2600   5. 2574
Gj.snitt: 2598 = 806 m/s


47,2 gr. Norma 15, Norma 8,4 Diamond Line
Gj.snitt: kommer snart..



Black King, Sierra, 9,3 grams kule (kjøpt ferdig)
1. 2677   2. 2666   3. 2683   4. 2678   5. 2663
Gj.snitt: 2673 = 814 m/s

Dette var altså alt vi fikk prøvd ut denne dagen. Det som er sikkert og visst er at dette løpet går mye bedre enn mine to foregående Sauerløp. Og vi har ikke finjustert enda - så dette lover godt!


Når det gjelder lading så er jeg veldig grønn - kan igrunn veldig lite og må ha litt "tilsyn" når jeg lader. Men "learning by doing" er absolutt beste metoden for meg, og det er det jeg gjør nå. Jeg spør og graver og det jeg i hvertfall skjønner er at det maaaange muligheter og mange faktorer som spiller inn. Men jeg har ingen planer om å bli fanatisk opphengt i dette - for det er det definitivt mulig å bli! Men målet er å finne skudd som går godt i det nye løpet slik at jeg stoler på utstyret mitt. Og det skal jeg klare å få til - med litt hjelp selvfølgelig ;)

Etter mange vurderinger frem og tilbake endte jeg opp med å lade 100 skudd med 38 gr. NC-96-krutt, 8,4 Norma Diamond Line-kule OG 100 skudd med 39,4 gr. NC-96-krutt, 9,3 Sierra-kule. "Feltskudda" går også veldig bra i det nye løpet med jeg er ikke komfortabel med å skyte med så hardt ladede skudd, så det er nok ikke et alternativ. Ikke noe vits i å stå der anspent å skyte - da går det i hvert fall ikke bra!!

I tillegg har vi bestilt en kartong med ferdigladede Sierra Black King-skudd. De vi testa gikk veldig bra, men det spørs jo til syvende og sist på loten vi får - om den går godt i børsa. Men tommhylser trenger vi uansett, så det skal bli spennende å prøve.

Imorra skyter jeg mine første 6.5-skudd utendørs på Oslo Østre.. er spent ja!

15. april 2012 - Minitørrtrening

Litt skytetørrtrening før man skal legge seg skader vel ikke..? Nå er det over to uker siden siste skytetrening, så har man lyst har man lov tenkte jeg da klokka viste 23:20.. Dro på meg hele munduren og tørrtrente i ca 20 minutter før sengetid. Merker godt at jeg er litt ute av det, og derfor var det ekstra digg å kjenne på skytefølelsen igjen :)

Nå håper jeg bare at det nye løpet mitt kommer frem senest lørdag sånn at jeg kan få det på plass i børsa, skutt det inn og ladde noen skudd. Da er det håp for å få til en trening før det aller første banestevnet mitt hos Fredrikstad skl. lørdag 28. april! Krysser fingre og tær og armer og bein!

15. april 2012 - Vårpussen

Så var tiden kommet for vårpussen av 6,5-våpenet. Jeg tok turen hjem til Degernes for å få hjelp av han far til å pusse 22en og 6,5en, samt skyte sistnevnte børse i benk. Under fjorårets sesong slet vi med å få skutt den inn godt på 200-meteren. Vi prøvde forskjellige moment og forskjellig lada skudd, men skudda havnet aldri godt innenfor innertieren på 200-meteren. Derfor hadde jeg litt blandede følelser angående dagens benkskyting - men kryssa armer og bein for at vi ville klare å krympe samlingen godt inn..


Degernes skytterlags bane på Blytjern.


Vi tok fra hverandre 6,5-saueren for å være sikker på at alt er som det skal være, og pussa den godt ned.


Pappa tok noen skudd uten bakdelen på kolbekappen for å se at skivene fungerte som de skulle.

Denne såkalte "benken" vi bruker er en snedig sak som er skrudd fast til betongen - børsa skrus deretter godt til i selve benken som også har fjæring. Får man ikke børsa til å gå i denne, så er det ikke håp. Og det ble maaange skudd i løpet av ettermiddagen/kvelden..



Vi satte også opp hastighetsmåleren for å vite at skudda var riktig ladet. Litt variasjon fra ladning til ladning og det kunne man også se på treffpunktet. Jeg tok ikke noen særlig relevante bilder av samlingene - dvs. vi fikk til en samling som ikke var så gæli - men dristet oss til å skru til bitte litt hardere, og vips så var den samlingen borte. Vi prøvde å gå tilbake til 4,5 igjen men det ville seg ikke..

Som fryktet gikk ikke vårpussen så bra. Og tankene var mange etter gjennomkjøringen. Er det skudda - er det kruttet - er det varmen i løpet - er det selve Sauerløpet - er det de tre skruene inni som burde være hardere/løsere - kan man ikke forvente mer enn 50 med 3-4 inne som samling på 200 meter? Kommer jeg noen gang til å stole fullt og helt på dette løpet siden jeg aldri har vært helt fornøyd?

Innendørs har jeg hele vinteren skutt med en lot fra Norma 2-sortimentet som jeg vet har gått så godt som hull-i-hull. Jeg har visst at det kun står på meg og ikke våpenet! Men det har jeg sjelden følt utendørs..

Et nytt løp synes jeg igrunn er fryktelig dyrt, og det har jeg virkelig ikke råd til nå. Vi fant også ut at jeg fikk nytt løp både i 2010 OG 2011, men ingen av de har vi fått til å gå som da jeg var ungdomsskytter.. Men jeg har heller aldri prøvd noe annet enn Sauerløp..

Etter noen timer med tenking og diskutering ble følgende avgjørelse tatt: å kjøpe nytt løp - men denne gangen et S&L-løp type 6,5 19/670-210 rød.. Dette løpet har jeg fått anbefalt av mange, og jeg valgte å gå for 67 cm nok en gang fordi det er det jeg er vant til å skyte med - både innendørs og utendørs. Så jeg må rette en gigantisk tuuusen hjertelig takk til min trofaste far og mor som nok en gang stiller opp som sponsorer. Eller så kunne sett langt etter et nytt løp til børsa!


Så om kort tid får jeg denne i posten, og jeg krysser nå alt jeg eier og har for at dette løpet går som et skudd! Jeg begynner også å få litt dårlig tid mtp at jeg skyter mine første stevner om under to uker og jeg ikke har skutt med 6,5en ennå.. og jeg har ikke trent skyting siden før påske.. Jaja, det årærsæ til slutt! Er uansett glad for at det ennå er heeelt i begynnelsen av sesongen - bedre det enn før LS som det ellers pleier å være problemer :)

Think good thoughts



Å tenke gode tanker er viktig både på og utenfor skytebanen. Tanker er kraftfulle saker - og kan gi deg enorm styrke eller totalt mørke. Jeg har nok vært og fortsatt er til tider litt for negativ. Men etter at jeg startet "på nytt" med skytingen har jeg lært veldig mye om hvor viktig det er å ha en indre tro og positivitet - med det kan må få til de utroligste ting! Jeg merker stor forskjell på meg selv - ting er mer lysbetont både på banen og utenfor. Men noen ganger må man minne seg selv på hvor fokuset skal være, derfor forelsket jeg meg helt i dette smykket fra Sophia Rose. Og i dag fikk jeg det i posten!

I dag hadde jeg også veldig lyst til å trene fysisk og det var gøy å stå der på tredemølla og jogge. Det ble 7 km på 45 minutter med god flyt - tiden gikk faktisk litt fort.. Gøy!

I en mnd og en uke har jeg vært med på noe som heter Core Boot Camp. I utgangpunktet vant jeg en måneds gratis trening, men når måneden var over måtte jeg bare fortsette! På egenhånd er jeg ikke spesielt flink til å gjøre styrkeøvelser, så dette skulle vise seg å være midt i blinken for min del. Treningen er to ganger i uka etter jobb og består av oppvarming i ring, deretter tar vi fatt på de seks stasjonene - to og to sammen. Øvelsene styrker kjernemusklaturen din ved hjelp av feks. kettlebells, clubbells, parallettes, stability ball, TRX (slynger) og kroppsvektøvelser. Vi kjører fire repitisjoner á 30 sekunder på hver stasjon, og noterer ned i en folder hva vi presterte og hvor tungt det føltes. Treneren/trenerne passer på at øvelsene gjøres riktig for å få mest ut av det, samtidig som man unngår skader og overbelastninger, både på trening og ellers i livet. Både du, din treningskompis og treneren pusher hverandre med positive ord og motivasjon. Timen er kjempeutfordrende, men det er ikke noe man ikke klarer å gjennomføre - for man kjører på etter sitt eget nivå. Men jeg er gjennomsvett og puster som en hval når runden er gjennomført.

Helt til slutt avslutter vi med en ekstraøvelse (denne måneden er det en spesiell plankekombinasjon) og uttøyning. Og når timen (som bare flyr avgårde) offisielt er over har jeg alltid en følelse av å ha mer energi og positivtet i kroppen en før jeg begynte treningen!

Jeg må også legge til at mine treningskamerater og trenere er supertrivelige folk med godt humør og masse pågangsmot - ikke vanskelig å la seg motivere av slikt! Må jo også legge til at jeg defintivt føler meg mye sterkere!

Bli med på en prøvetime da vel - det er gratis! Les mer her corebootcamp.no eller på facebook.com/CoreBC


Bilde tatt fra en av treningstimene - dette er den siste avsluttende fellesøvelsen som består av mange deler hvor vi til slutt skulle ende opp i stående posisjon. Mot slutten av måneden hadde alle en kettlebell i den strake hånden, så det var definitivt stor fremgang! (Jeg er den lengst borte med mørkeblå treningstrøye..)

I morgen tar jeg turen til Degernes for å blåse støvet ut av 6,5-løpet, teste og lade skudd for banesesongen. Jeg prøvde å få tak i litt andre kruttyper, men tydeligvis har alle andre også begynt å lade skudd så da må jeg nøye meg med NC-96 som jeg vel nesten alltid har brukt. Planen er å muligens oppgradere fra Sauer-løp til Walther-løp når 70 cm kommer på markedet. Da kan jeg også ta en runde med litt forskjellig krutt osv.

Skytetrening har det desverre blitt lite av siden økten før påsken, så jeg føler meg vel ikke akkurat superklar til banesesongen. Men jeg skal nok klare å få til litt trening før stevnene 28. april i Fredrikstad og 1. mai i Ski.. med noen gode tanker oppå der så skal jeg nok komme meg helskinnet gjennom :o)

Påsken 2012


Jeg startet påskeferien veldig tidlig og var på plass på treningssenteret klokken 8 om morgenen! Jeg trener kun på ettermiddagen/kvelden ellers, så dette måtte dokumenteres (dog klokken viser kun 12 timer, men du får ta meg på ordet). Det var en litt surrealistisk opplevelse, men absolutt å anbefale hvis du har en 6-timers biltur foran deg..


Dette var synet som møtte oss i Grødalen (ikke hytta til svigers heldigvis, ellers så hadde det blitt noen timer med graving..) Masse snø og sol var det i hvert fall - ganske så annerledes enn været i Oslo!


Skiturer ble det også, sammen med min kjære. Hadde skikkelig bra feste, så jeg kunne gasse på litt i oppoverbakkene - det var stas - takk HJ!


Idyll..


Svigermor sørger alltid for påskestemning i hytta..


Denne sekken står på ønskelista mi: Fjellreven Kånken i fargen "ox red"! Måtte ta bilde av svigemor sin, for jeg diggern!


Meg i Mariusgenseren min - det perfekte påskeantrekket!


Utsikten fra hyttevinduet - kveldssola treffer fjella..

Sånn, det var min påske i åtte bilder. Er så glad for all nysnøen som kom og gjorde landskapet så flott, og ikke minst sola som varmet meg opp. Nå er det tilbake til jobb, Core Boot Camp, skytetrening og andre forberedelser frem mot banesesongen! :D

2. og 3. april 2012 - "Påsketrening" hos Oslo Østre

Jeg fikk muligheten til å være med og trene mandag og tirsdag på 15-meteren til Oslo Østre denne uka - og det ble jeg selvføgelig med på!

1. DAG
Mandag ca. klokken 15.15 var jeg på plass, så tidlig har jeg nok aldri trent i en ukedag før - vanligvis jobber jeg jo til klokken fem. Men jeg jobbet istedet litt i helgen for å kompensere for timene, og det var det verdt!

Det er utrolig godt å komme på banen og ikke være utslitt i hodet og øynene før man skal trene. Nå klarte jeg å holde fokuset bedre på det jeg faktisk skulle gjøre. Jeg stresset heller ikke med å rekke å skyte - jeg hadde jo tross alt masse tid! Likevel var det viktig for meg å holde tempoet oppe på seriene, og spesielt på kne. Dette for å ikke bli feig, men heller være PÅ og hard på avtrekket. Dette funka veldig bra. Jeg jobbet også med å kjenne på balansen i hvordan jeg satt med rompa på hælen - at dette var tilnærmet likt fra skudd til skudd. Også avspenningen ellers i kroppen var jeg obs på. Så da jeg kombinerte alle disse faktorene satt også skuddet i blinken - ofte midt i. Samlingene var gjennomgående veldig gode - noen ganger satt de ikke helt midt i - men allikevel satt det tett og fint. Og hvis det kom et dårlig skudd, var det min egen feil. Men det ble mange 50-serier og kjempebra gjennomføringer, så jeg er veldig godt fornøyd.


En relativt rask serie på kne.

På stående vaiet jeg litt på forrige trening samtidig som nullpunktet ikke var bra og da ville det seg liksom ikke helt. Også i dag vaiet det litt, men jeg hadde fokuset på å slippe opp i hofta og kjenne på trykket under føttene - i tillegg var jeg mye mer nøye med nullpunktet. Dette lønte seg - for i dag gikk det definitivt mye bedre. Det roet seg raskere i siktet og jeg var flink med timingen og avtrekket. Jeg hadde en liten høyretendens gjennom alle seriene, men er veldig sikker på at det har noe med den siste stillingsfinpussen å gjøre - tippet litt over på høyre side i kroppen. Men uansett, det ble mange 50- og 49-serier, så dette er jeg veldig happy med!


10 skudd stående med en liten høyretendens - så jeg er ekstra fornøyd med at jeg klarte å holde tieren på tross av at jeg ikke lå 100% midt i!

I dag fullførte jeg også alle seriene med åpen anvisning for å få litt ekstra tresstrening. Jeg merker fort at det kommer litt ekstra puls når innertierne kommer på kne og tierne kommer på stående. Men det er det som er god trening for min del. Når det begynner å koke er det kjempeviktig at jeg holdet fokuset på arbeidsoppgavene - og det kan jeg definitivt bli flinkere til.

Dagens økt var ca tre timer lang, inkl. noen småpauser, og jeg skjøt 125 skudd.


2. DAG
I dag (tirsdag) ca. klokken 17 begynte jeg å skyte. Jeg merket det godt at jeg var mer sliten i dag. Jeg kjente gårsdagens økt på kroppen og ikke minst det at jeg hadde vært på jobben først. Men jeg tok det som en ekstra utfordring - dette er jo eneste måten å få bedre utholdenhet på banen.

Målet for dagens økt var å fortsette der jeg slapp i går, og holde fokuset på arbeidsoppgavene. I tillegg ville jeg jobbe enda mer med nullstillingen - for å unngå gårsdagens skjeve serier.

På stående var jeg først veldig ukonsentrert, og det hoppet mye i siktet. I tillegg lå seriene hele tiden til høyre. Og jeg så at skudda gikk ut til høyre i det jeg trakk av - noe som sa meg at nullstillingen fortsatt ikke var bra. Jeg prøvde derfor å rette opp stillingen, men ble noe mer ustø. Etterhvert prøvde jeg å flytte beina/kroppen, for å se om jeg kanskje sto litt feil i forhold til skiva. Og da begynte jeg plutselig å nærme meg midten - det var bra! Etterhvert fikk jeg litt flyt innimellom også. Var tøff på avtrekkeren og det var ganske rolig. Da var 49- og 50-seriene tilbake igjen, og det var gøy å skyte.


100 poeng på stående, også i dag. Denne serien dedikerer jeg til min pappa, John, som har bursdag i dag!! Hurra!!

På kne fortsatte også de gode samlingene. Dog jeg hadde en tendens til å knyte meg litt i overkroppen, samtidig som jeg merket at jeg hadde litt varierende grunnstillingen (tyngdepunktet i kroppen flytta seg litt i forhold til rumpa/foten/pølla). Da så jeg også hvordan dette påvirker treffpunktet for de forskjellige seriene. Det må føles likt hver gang, ellers flytter seriene seg... Helt på slutten av økten dalte konsetrasjonen litt og jeg ble anspent. Dette gav noen relativt halvhjertede serier, og da var det igrunn nok. Dagens økt ble varte 1,5 time og jeg skjøt 95 skudd.

Jeg er veldig fornøyd med starten på årets påske! To meget bra skyteøkter gjør kroppen godt. Så da gjenstår bare pakkingen... hmm, jeg tror Sonny prøver å snikpakke ned seg selv...



God (skytter)påske til alle og enhver!!