10. april 2014 - Gutta krutt!

Helt siden jeg begynte å jobbe for Broandet (tidligere Ventelo), så har mine kollegaer alltid vært nysgjerrige på hobbyen min. Jeg har egentlig prøvd med jevne mellomrom å få lov til å besøke en av Oslo-banene for at de i markedsavdeligen som jeg jobber sammen med skal få prøve skyting. Det har mildt sagt ikke vært så lett å få til, men plutselig fikk jeg "napp" hos Skarpskytten skytterlag. Og for en ettermiddag det ble!

På grunn av arbeid på 100-meteren ble skytingen oppgradert fra 22-kaliber til 6,5 og 200-meterskyting. Harald og Paal fra Skarpskytten ordnet med to Sauere, en Mauser og en Krag fra slutten av 1800-tallet. I tillegg hadde de også lagt frem to ganske så fancy jaktvåpen (den ene med en prislapp på tilsammen tre Sauere..). Hørselvern, remmer og jakker var det selvfølgelig også bare å låne - det eneste jeg hadde med til gutta var ørepropper og skudd!

Mine kolleger hadde varierende erfaring med skyting, men militæret og luftvåpenskyting hjelper jo litt. Allikevel er det mye som skal læres bort når man aldri har skutt med konkurransevåpen før. Heldigvis var de to karene fra Skarpskytten med fra første stund og hjalp de fire gutta jeg hadde med fra jobben. Det var gull verdt! Det tar tid og lære folk å skyte for første gang, og i tillegg var det ganske så kaldt i været! Men med deres hjelp fikk alle gutta prøvd seg på alle geværene og ikke minst fikk de lære om historien til våpene og annen fakta som hører til. Og det er ikke jeg så god på.


Jeg tror vi holdt på i godt og vel 1,5 time og avsluttet hele seansen med litt konkurranseskyting og påfølgende premieutdeling. Selv tok jeg en omgang for å vise en litt mer actionfyllt serie. Det begynte bra, men så merket jeg at jeg sklei litt ut av stilling etterhvert som jeg kom lenger ut i serien. Hadde vært gøy å prikket inn en god omgang, men jeg ble minnet på om at jeg har et stykke treningsarbeid å gjøre i den stillingen. Jeg kan jo og legge til at jeg rakk å skyte en ligg-, kne- og ståendeserie innimellom alt. Fasiten ble 50, 50 og 47 poeng - ikke så gæli mtp at jeg ikke hatt skutt 6,5 siden i fjor august/september-ish.. Og i tillegg var det med altfor hard ammunisjon. Rekylen var ekstrem og jeg merket at jeg var øm i kjaken tre dager etterpå! Skal ikke mange flere skudd til før kroppen virkelig begynner å knyte seg.. jeg sier bare 5.56 jeg altså.. men nok om det!

Gutta krutt var alle strålende fornøyde med ettermiddagen de hadde fått på Løvenskiold-banen. Og jeg er evig takknemlig for den innsatsen og hjelpen som Harald og Paal la ned for at vi skulle få en så fin opplevelse. Konklusjonen fra gutta var at "skyting er gøy" og de følte at de virkelig hadde fått opplevd skytesporten fra innsiden. Stemningen var mildt sagt høy i bilen tilbake til sentrum :)


Tusen hjertelig takk for en topp dag Skarpskytten skytterlag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar