22. mai 2011 - Dobbeltstevne i Degernes og Rakkestad

Etter mye om og men, gjennomførte jeg to stevner i dag; på hjemmebanen i Blytjern og ett i Rakkestad.

Været var veldig usikkert med kraftig vind og etterhvert mye regn, men heldigvis stilnet det mye etterhvert som regnet kom ordentlig i gang. Men lyset var til gjengjeld veldig dårlig. I på Degernes-banen slet jeg fryktelig med lyset i forhold til det at jeg liker å ha en liten som mulig blenderåpning. Jeg startet bra på både liggende og stående, med henholdsvis 50 (4*) og 49 (kjente nieren veldig godt!). På kne derimot så jeg veldig lite og måtte skru opp blenderåpningen veldig mye, og da mistet jeg kontrollen over sentreringen av alle siktene i hverandre. Resultatet ble fire lave skudd i nieren under! Oh no - tilbake til i fjor!! Det var ikke noe hyggelig å se det synet igjen. Derfor fortsatte jeg med prøveskudda på kne for å se om jeg kunne finne en løsning. Det ble ikke så mye bedre, så konklusjonen var å i hvert fall skru to halve knepp opp for å kompensere litt.. Jeg rakk aldri å få helt roen på stående etter det, og standplasskommandøren hørte heller ikke at jeg ropte nei da han spurte om alle var klare.. Lurvis x3 ble det da på stående, og jeg brukte en del tid. På kne justerte jeg de kneppa jeg hadde bestemt meg for og skjøt relativt kjapt. På liggende skjøt jeg det siste skuddet på stans, og det så jeg tydelig gikk ut nede til høyre..

Gledet meg ikke til anvisningen, og jeg startet med tre 9ere på stående, men så fortsatte jeg med kun innertiere før det siste skuddet viste ganske så riktig en nier nede til høyre. Greit nok, men jeg var veldig skuffet og irritert over kneserien og siktet som hadde ødelagt for det hele.

Med 241 på 25-skudden så måtte jeg også få med meg omgangen for det er fin trening. Jeg begynte litt lurvete, men etter fire skudd så fløt det hele veldig bra. Det snek seg inn en tydelig nier på det fjerde skuddet med det ble 99 poeng med 7 innertiere, så jeg føler at omgangen begynner å bli bra. Jeg bruker fortsatt litt tid på å "sikre" stillingen før jeg skyter det første skuddet, og etter det er det også lettere å få flyten på det hele.


241 - 340 poeng.

Etter jeg hadde skutt ferdig var jeg ikke superhappy med det som hadde skjedd med siktet. Nå var det igrunn nok. Har slitt med siktet ganske lenge uten at det har hjulpet å blåse gjennom det. Så da tok pappa og plukket fra hverandre det han greide av irisblenderen og siktet og rengjorde så best han kunne. Vi så at det var en "tagg" av et slag som stakk ned, og etter mye om og men forsvant den. Men det var fortsatt ikke bra når vi skrudde sammen siktet.. Derfor tok jeg til slutt tok jeg en titt gjennom siktet på selve børsa og der var det også noen "tagger" som stakk ut.. Lurer litt på om de kom fra oppborringen av siktet på LS.. tok i hvertfall en tynn spiker og fikk renset bort det værste. Da så det ikke så ille ut gjennom siktet lenger - faktisk.

Dette tok en del tid, samtidig som jeg merket at jeg var veldig trøtt og sliten! Jeg vurderte en stund å droppe Rakkestad-stevnet og heller ta et tidligere tog hjem til Oslo. Men så tenkte jeg "shit heller - jeg kan jo ikke gi meg nå"! Så da tok jeg turen videre!

Jeg ville prøve ut en ide jeg fikk på vei til Rakkestad - nemlig å sette på en lys teip eller lignende på en del av miragebåndet nærmest siktet. Dette for at jeg bedre skal se om jeg faktisk sentrerer alle siktene riktig - for det matte sorte miragebåndet gjør det mørkt og vanskelig å se nettopp det. Selv hadde jeg ingen lys teip, men fikk et par plaster, hehe. Og jeg kan si det slik at det faktisk funket bra!

På standplassen i Rakkestad fikk jeg i år som ifjor hele plassen for meg selv. Men jeg er ingen stor fan av det. Man blir fryktelig "naken" der man står, og veldig bevisst på det man driver med. Men jeg måtte ta det som en utfordring. På liggende har jeg begynt å bestemme meg for at jeg ikke skal trykke av hvis det ikke er rund blink, og det ser ut til å fungere bra. Det ble nok en gang 50 med 4*. På stående jobbet jeg iherdig med å finne nullpunktet - hele tiden skulle jeg liksom litt ut til venstre. Til slutt måtte jeg bare begynne å skyte, men venstre var tydeligvis fortsatt tingen. Bajs. Anvisningen var ikke nådig. To niere først til venstre, og skudd nr fire ble en stygg 8er! Skikkelig dårlige greier! 46 poeng tilsammen..

Var derfor litt ekstra spent når jeg da skulle skyte kneserien. Hvordan ville det gå denne gangen - det så mye bedre ut gjennom siktet - klart og tydelig. Men fortsatt mye puls og spenning i kroppen, samtidig som nullpunktet heller ikke her ville la seg finne. Jeg skrudde også to halve knepp som sist. Det ble til slutt to niere i serien, men heldigvis satt ikke serien under!

Men det var ikke spesielt kult å se 144 på skjermen før grunnlaget. Var ikke så optimistisk. Og på de fem stående prøveskudda skjøt jeg en god klase nede til venstre. Jeg fikk ikke nullstillingen i midten av skiva uansett hvor mye jeg flytta på meg - jeg så alle skudda gå ut til venstre! Dilemmaet var da; skru eller ikke skru? Jeg endte opp med å ikke skru - kun ett halv til høyre - ikke noe å snakke om. Jeg tenkte at det uansett ville bli annerledes å skyte når ild var sagt på grunnlaget!

Gjennomføringen av 10-skudden var som vanlig lurvete.. Jeg synes ikke de tre ståendeskudda var helt bra - spesielt det siste ståendeskuddet. Kne var som før - usikkert. Men jeg hadde vært relativt kjapp på de første seks skudda - derfor tok jeg det veldig med ro på de fire siste liggendeskudda og trakk ikke av før det var rund blink!

Nok en gang var jeg skeptisk til anvisningen av grunnlaget, men etter antydning fra standplasskommandøren så hadde det gått relativt bra.. Det ble faktisk kun to niere - en på det siste ståendeskuddet og en på det første kneskuddet! Så da var jeg i grunn litt mer fornøyd - 242 poeng ble det til slutt.

Omgangen måtte jeg også få med meg. Gjorde det samme som i Degernes - tok meg god tid før jeg skjøt det første skuddet - deretter trakk jeg ikke av før det var rund blink. Og dette resulterte i årets første 100-serie! Nais!


242 - 342 poeng.

Sånn i det store og hele så er det mye jeg er fornøyd med etter denne lange skytterhelgen. Jeg gjør mye bra, men fortsatt er det kneskytingen min som virkelig lugger. Allerede til onsdag er det ett nytt stevne - nærmere bestemt Norgescupstevne i Asker. Der har jeg aldri vært å skutt, så det skal bli spennende. Optimalt sett skulle jeg helst ha fått til en økt med Scatten for å finne mer ut av knestillingen min, samt roe meg ned i stående. Men jeg tror ikke jeg kommer til å rekke det..

Uansett, får jeg bare jobbe på og være fornøyd med at jeg får til mye bra! Positivt er det også at det ser ut til at siktet på børsa mi endelig har blitt "rent" ;o)

Puh, nå er jeg sliten og utlada, så det skal bli godt å få litt ordentlig søvn i sin egen seng sammen med min kjære samboer som jeg har savnet denne helgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar