7. mai 2011 - Dobbeltstevne Moss & Våler og Frogn & Drøbak

Så var helgens dobbeltstevne unnagjort, og alt i alt så kan jeg vel si meg fornøyd.

Første stopp var Moss og Våler, men her hadde arrangøren hatt problemer med elektronikken fra morgenen av. Derfor var de over ett lag forsinket, noe som resulterte i en del forvirringer. Heldigvis hadde de mulighet til å slå sammen de to lagene til ett slik at det ordnet seg til slutt. Selv merket jeg til og med på fredagen at jeg var spent og nervøs foran dagens stevner. Jeg har jo ikke den største selvtilliten utendørs enda, samtidig som jeg vil så gjerne få det til!

Jeg startet med å ta alle prøveskuddene på kne, siden jeg fra før av hadde fått anledning til å klikke en del på stående mens vi ventet på å komme igang, i tillegg til at jeg måtte skru med ordenlig inn på 300-meteren. Det ble en del skudd og knepp, og stillingen ville liksom ikke bli helt optimal, så jeg var ikke helt 100% sikker på om jeg var riktig innskutt. De påfølgende fem tellende liggendeskudda føltes også litt lurvete - anvisningen viste også det med en nier på det siste skuddet. På stående føltes det helt greit på de tre første skudda, men så kom det et par utdragere på slutten - anvisningen viste igjen det jeg trodde så det ble et par niere der også.

På kne er jeg jo usikkerheten selv om dagen. Det hopper rundt om kring i siktet og det kjennes anspent og usikkert. Så jeg vet aldri hva jeg kan vente i det anvisningen begynner - brukte hele blinken og det siste gikk ut i en nier. Uansett var jeg fornøyd fordi jeg nok en gang beviser at jeg har funnet løsningen på problemet jeg hadde i fjor hvor "plutselig" skudda satt under. Så nå gjelder det å finne en skikkelig god stilling som jeg stoler på!

Videre var det klart for prøveskudda før grunnlaget, og det var her det surret seg til.. Klokka på skjermen hang seg opp, samtidig som det innmellom tok veldig lang tid før skuddet jeg skjøt ble vist på skjermen! Jeg trodde en gang at jeg hadde skutt på feil skive fordi det ikke kom noe opp på skjermen. Og pga at klokka hang seg opp, så ble det plutselig lagt til ett ekstra minutt - folk stod å venta på slutten fordi de var ferdig med å skyte seg inn. Jeg derimot hadde rett og slett glemt om jeg hadde skrudd eller ikke på stående..!! Derfor tror jeg at jeg justerte litt for sikkerhetsskyld. Men ikke nok med det - når grunnlaget var igang og de tre ståendeskudda var skutt, så hadde jeg igjen glemt om jeg hadde skrudd eller ikke.. joa.. så det var liksom ikke så mye å gjøre enn å prøve å skru litt igjen. Forvirringen var komplett uansett.
Anvisningen viste også det jeg fryktet dårlige skudd på stående - en utdrager på kne, mens resten av skudda satt i en klump på kanten til tieren - noen gikk inn andre gikk ut.. 92 poeng på 10-skudden og tilsammen 238 poeng. Irritert på meg selv og min dårlige hukommelse, og irritert på programvaren som skar seg helt!


Ikke helt heldig med denne - 238 poeng.

Så gikk turen videre til Frogn og Drøbak. Det er ofte en fordel å skyte to stevner på en dag, for da roer man seg litt ned på stevne nr 2 og kan ta med seg erfaringer videre og prøve de ut. Nå skulle jeg i hvert fall holde styr på skruingen på stående!

Jeg startet også dette stevnet med prøveskudd kun på liggende, siden jeg gikk fra 300-meter til 200-meter. Denne gangen føltes innskytingen bedre, og det samme gjaldt gjennomføringen på de fem tellende liggendeskudda. Det ble 50 med fire sentrum. På stående så jeg to tydelige utdragere - skudd 3 og 4.. Jeg hadde jobbet en del med nullstillingen, noe anvisningen også viste. Det ble faktisk 49 poeng med en 9.9 på skudd nr 4. Gøy å se at ståendeseriene begynner å bli bra!

Så var det kne igjen da. Som sagt tidligere så er ikke selvtilliten på topp i den stillingen. Og det så igjen litt lurvete ut. Men jeg merket meg at jeg hadde en litt mer "fremoverlent" stilling, noe som gav meg litt mer ro i våpenet og kroppen. Gleden var derfor ganske stor da jeg fikk se anvisningen - 50 med fire innertiere!! Det kan jeg skrive under på er en stund siden!

Og ikke nok med det - nå hadde jeg 149 poeng på 15-skudden med en 9.9 på stående - det er absolutt ny pers på 15-skudden!!

Så da skulle en vel tru at blodpumpa slo rimelig hardt? Jo, pulsen økte men allikevel ikke så mye som det jeg har opplevd under 45-skudd stående NSF-skyting! Det føltes egentlig håndtelig. Prøveskudda tok jeg som alltid på stående, men av en eller annen grunn stemte det ikke helt. Det kan nok hende at 149 på 15-skudden banket mer enn jeg trodde. Uansett var det bare å fortsette å prøve å tenke på arbeidsoppgavene - som hovedsakelig bestod av riktig skive!!

Grunnlaget kom igang, og det var litt urolig i siktet. Jeg prøvde derfor å bruke den raske pusteteknikken jeg hadde fra innendørs på det første skuddet. Det var greit nok, men ikke optimalt. Når jeg da skulle ta nytt ladegrep ville ikke det neste skuddet inn i kammeret, og derfor var det bare å få det ut og erstatte med et nytt.. en liten fokusripe der. Da slo også litt risting i beina inn.. jeg måtte jobbe hardt på de to siste skudda, men jeg var bestemt og skulle ikke slurve og jeg synes jeg taklet det bra. Videre på kne var pulsen sterk og miragen mer aktiv. Det var vanskelig å se om det var "rund blink", men måtte jo få ut skudda. Det andre skuddet reagerte jeg med å møte kolbekappen med skuldra, og det så virkelig ikke pent ut! På liggende hadde jeg overraskende mer tid enn jeg trodde, og prøvde derfor å roe det litt ned. Miragen var ganske tydelig nå, noe som desverre gjorde det vanskelig å se om jeg dro av på rundt blink.

Så for å si det sånn - dette var virkelig ikke en optimalt gjennomføring av grunnlaget! Anvisningen bekreftet dette.. en uforklarlig 8er på det første ståendeskuddet! Deretter fulgte en 9.9, og så to niere på kne og en på liggende - tilsammen 94 poeng og 243 - igjen. Bajs. Men det kunne vært værre! Det er faktisk snakk om tre 9.9 på dette grunnlaget + en 9.9 på det ene ståendeskuddet på 15-skudden. Her er det potensiale til noe mer!

Men klart - skytingen var ikke over enda - omgangen gjenstod. Kjørte gjennom skudda som jeg skulle skyte omgang med for å unngå noen leie overraskelser. Jeg skjøt to prøveskudd - to innertiere - og det var nok. Jeg ville ikke bli enda mer sår i albuene og få enda mer mirage. I det omgangen startet kom det en skikkelig ro over meg - fra magen og opp i hodet. Veldig rart, men veldig bra! Fra og med første skudd, så fløt det skikkelig kontrollert, rolig og bra. Det gikk også veldig fort. Så på de to siste skudda kom miragen for fullt og blinken flytta seg overalt. Jeg så at de to siste skudda muligens gikk ut til høyre. I tillegg hadde jeg over 20 sekunder igjen av skytetiden - er merkelig opplevelse i grunn..

Anvisningen av omgangen viste akkurat det jeg trodde - en fin samling, men en nier som snek seg ut på det aller siste skuddet. Helt greit, for det var min feil. Allikevel må jeg si at jeg var fornøyd, for det har tross alt gått oppover siden min første omgang i år!


149 på 15-skudden, 94 på grunnlaget - 243 poeng. 99 på omgangen - 342 poeng tilsammen!

Jaja, nå er det bare en ting å gjøre fremover og det er å trene mer på grunnlagsskyting, i tillegg til at selvtilliten må på plass på kne! Men mye bra å bygge videre på dette her. Må merke meg det at det føles bra på kne når jeg får en litt mer fremoverlent stilling - prøve mer.

DET VAR VELDIG GØY MED 149 POENG PÅ 15-SKUDDEN! JEI - ALT ER MULIG!

ps: jeg vant til slutt 15-skudden på Frogn/Drøbak med 149 og 10 innertreff - morro :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar