30. april 2011 - Stevne i Råde

Da er årets 3. stevne skutt, og det med meg selv som sjåfør. Hmm, hva er det som er så spesielt med det - jo, jeg har kjørt fra Oslo (riktignok med samboeren min som passasjer) og det er ikke dagligdags. Jeg liker nemlig ikke å kjøre i Oslo, for det er for mange veier, biler og ting å følge med på. Ække vant til slikt jeg som kommer fra bygda, og tar kollektivtransport i Oslo til vanlig. Men nå fikk jeg altså prøvd, og jeg må si at det var skikkelig tidsbesparende dette her. Vanligvis tar jeg tog, og ofte sover jeg over hjemme. Og da går mesteparten av helgen bort til skyting, mens i dag fikk jeg tid til så mye! Stas! Håper på å få til de stevnene nærmest Oslo selv for å spare tid, og så er jeg fortsatt keen på å sitte på når det blir stevner på baner som ligger litt mer kronglete til. Er ikke alltid jeg vil ha tilgang på bil heller, og så kan det være stas å treffe søskenbarn og familie en gang imellom også!

MEN, over til selve skytingen. Det var litt som vanlig på Rådebanen - sterk vind fra det åpne vannet på venstre side. Det var rett og slett litt vanskelig å skyte seg inn, noe som resulterte i en skjev førsteserie på liggende hvor det snek seg inn en 9.9..

På stående følte jeg at stillingen var god, men at nullpunktet muligens ikke var optimalt. På de tre første skudda så det ut som om de gikk litt til venstre. Derfor prøvde jeg å justere litt slik at jeg skulle være mer i midten, men da så det ut til at jeg istedet dro ut de to siste til høyre. Jeg har litt noia for å dra ut skudd til høyre, siden det er det jeg gjør når jeg begynner å reagere på at det smeller.. Anvisningen var derfor ikke helt overraskende - skudda satt der jeg hadde sett de - 47 poeng. Også der følte jeg det var litt stang ut, og jeg er veldig klar for å snu den trenden på stående nå!

På kne var jeg som alltid spent. Jeg kjenner at jeg ikke helt har den store selvtilliten enda pga forårets utfordringer, derfor blir det mye puls i børsa og litt usikkerhet når jeg skal trekke av. I tillegg kom vinden inn forfra på standplass, så det ble å vente til den løyet litt mellom hvert skudd før jeg kunne skyte. Jeg hadde egentlig ikke helt peiling på hva som kom til å vises på skjermen, og ble vel ikke overrasket heller. En rufsete serie med en 9.9 og 9.8. MEN den satt IKKE under, hehe ;o)

144 på grunnlaget var ingen super start, og jeg hadde ikke lyst til å se 230-tallet igjen. Så da var det å kjøre på, og prøve å finne en god ståendestilling. Det ble 49 på prøveskudda ;o)

Pulsen stiger alltid på et grunnlag, men prøvde å tenke tilbake på NSF-skytinga for der har pulsen min vært betraktelig høyere og jeg har allikevel klart å prestere. Ble litt roligere av den tanken og fokuserte videre på riktig skive, rolig holding og bra avtrekk. Det samme gjaldt kne - hvor jeg følte jeg hadde en utdrager, men ellers ok. Jeg pusha tidsgrensen litt mye på kne, og fikk veldig dårlig tid på liggende, ca 20 sekunder tror jeg - men da prøver jeg å fordele den lille tiden jeg har og skyte det siste skuddet på stans.

Jeg ante vel at det hadde gått bra da standplasskommandøren kom bort for å se på anvisningen - dog, jeg ble litt nervøs av det første skuddet som ble en litt uforklarlig høy nier på stående. Både kne og liggende lå i en fin samling nede til høyre og på riktig side av blinken, og det ble derfor 99 poeng tilsammen på grunnlaget - gøy! Samlet sum ble 243 - samme som på Buer/Kornsjø sist helg.

Så var det å avslutte med en omgang. Måtte kjøre gjennom de gjeldende 10-skudda i kammeret for å være sikker på at jeg ikke ville få noen trange skudd. Det gjorde vel at jeg fikk litt dårlig tid til å legge meg ned og ta prøveskudd. Jeg synes det faktisk hadde vært fint om vi kunne hatt 1,5 minutt på prøveskudda, og ikke bare 1 minutt for det blir litt snaut når vinden er lur og den perfekte nullstillingen skal på plass. Men men, en blir vel vant til det.

Jeg gjennomførte omgangen slik jeg hadde planlagt, med sjekk av nullpunkt før jeg begynte serien. Men problemet var at jeg aldri fikk en god flyt. Det hele var skikkelig rufsete greier, kun mot slutten klarte jeg å stabilisere meg. Derfor var det ikke noe sjokk at det ikke ble 100 poeng på serien, men jeg ble veldig overrasket over det første skuddet som ble en 9.0! Den merket jeg ikke.. ellers ble det en ok samling som satt oppe til venstre. I følge standplasskommandøren avtok nemlig vinden i det vi begynte å skyte - ække det typisk? Men det blir fort sånn når man har innendørssesongen frisk i minne ;o)


Slik var fasiten denne gang - litt stang ut, men mye bra å bygge videre på så tidlig i sesongen.

Jeg endte til slutt på en 6. plass sammelagt, men fikk faktisk ett napp i "Råde Samvirkelags Grunnlagspokal" delt med fire andre skyttere for mine 99 poeng med 4* på grunnlaget. Det er jo litt artig da :o)

Neste stevneskyting blir om en uke i Frogn/Drøbak og Moss og Våler. Dit vet jeg ikke helt hvordan jeg kommer meg til, så da blir det nok tog i denne omgangen. Ellers håper jeg på å få til en økt med Scatten for å ikke miste "innendørsroen" og det gode avtrekket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar