10. august 2012 - NC i Nordheimsund

I utgangspunktet hadde jeg meldt meg på til NC i både Norheimsund og Jondal. Men på torsdagsnatta, etter å ha ankommet LS-campen, da jeg skulle sjekke skytetidene fant jeg plutselig ut at jeg hadde klart å bytte om på skytetidene. Problemet var at da jeg skulle melde på til NC, skulle jeg óg melde meg på tre stevner på Dokka. I skulle "alle andre" gjøre det samme, og det kokte over. I alt dette styret klarte jeg dermed å forbytte skytetidene, noe som gjorde at ferjetiden ikke passet med skytetidene lenger. Derfor endte jeg opp med kun å skyte Norheimsund.. Litt dumt, siden jeg liker å skyte to på en dag for å virkelig "komme igang"..

Veien var veldig smal til Norheimsund, men naturen var idyllisk og flott å se på. Artig å se litt ekstra når man først er på tur i Norge. Følelsen før skytingen var litt halvveis. Kroppen var føltes liksom ikke i skyteform, men jeg ville definitivt prøve å gjøre mitt beste for å få en bra oppladning.


Banen er 300 meter, i oppoverbakke og man ligger litt mot venstre. Ganske uvant, men jeg følte det ikke som et stort problem. Fokuset var på nullstillingen, triggerne og være tøff for at timingen skulle bli bra.

Liggende: Det så litt rufsete ut, så jeg var ikke helt fornøyd. Men avtrekka var bra. Anvisningen: Startet med en sentrum, så fulgte fire niere i en samling rett ut til høyre! Dette var ikke gøy å se.. I ettertid tror jeg at jeg justerte på stillingen slik at jeg lå altfor mye over på høyresiden (som jeg gjorde før)..

Stående:  Lufta gikk naturlig nok litt ut av kroppen etter den starten på liggende. Men jag sa til meg selv at jeg nå bare måtte omstille meg! Gjennomføringen var ganske bra på de fire første skudda. Jeg slet litt med nullstillingen, og var kanskje litt spent/urolig men det så ok ut.. Det siste skuddet så jeg at jeg dro ut, så det var fair enough! Anvisningen: tre niere, en innertier og en åtter. Åttern stemte med det jeg hadde sett, men IKKE det andre.. Hva i svarte er det som skjer tenkte jeg, og klumpen i magen bevegde seg oppover i halsen.. Dette var INGEN god oppladning foran LS!

Kne: Nok en gang måtte jeg prøve å nullstille meg.. Nå var jeg i hvert fall ikke nervøs, så det skulle ikke stå på det! Nok en gang var gjennomføringen veldig bra, inkl. triggerne.. Det så veldig pent ut i siktet også, men jeg tenkte at jeg fikk se hva skiva viste før jeg antok noe som helst.. Anvisningen: to niere under og tre tiere.. Årets dårligste 15-skudd var et faktum!

Nå hadde jeg mest lyst til å bare løpe ut av standplassen - men så rettet jeg fokuset over på å heller ta dette som en trening.. Grunnlaget har ikke fungert helt optimalt den siste tiden, så dette måtte jeg få med meg. Jeg var ikke så veldig mye mer rolig på tross av den dårlige 15-skudden. Gjennomføringen var helt ok. Jeg brukte triggerne aktivt slik som på de forgående seriene, tok meg god tid på stående og kne og skjøt raskt de siste liggendeskudda. Jeg følte ikke jeg gjorde det hverken bedre eller dårligere enn i de andre seriene, så jeg hadde igrunn gitt opp å gjette på hva det kom til bli.. Anvisningen: Jeg startet med en nier på stående, og så to tiere - fortsatte med en nier på kne, og så to tiere - avsluttet med fire tiere på liggende - alt i en fin samling.. Hmm, dette var definitivt en opptur! :)

Jeg fikk ekstra energi og giv etter det gode grunnlaget, og bestemte meg for å skyte omgangen også. Skader jo ikke med litt ekstra trening når man først har tatt turen og ligger på standplass. Jeg husker ikke helt hvordan prøveskudda var, men målet for skytingen var å finne nullstillingen og få flyten og rytmen inn i kroppen. Jeg startet med å skyte litt seint - det var vanskelig å finne tilbake til nustillingen etter hvert skudd på grunn av oppoverbakkeskytingen.. Det hele ble derfor litt anspent og stakkato. Men toppen av den flotte "crap-skytekaka" kronet jeg med å kun få skutt 9 skudd på omgangen. Det aller siste skuddet satt på skeiva inni magasinet slik at sluttstykket ikke fikk tak på det hvorenn mye jeg prøvde - og ikke hadde jeg nok tid til å erstatte magasinet, så jeg måtte bare høre på stanplasskommandøren rope staaaans! "Er det mulig??!" tenkte jeg.. Så mye skit som skjedde på dette ene stevnet har jeg vel nesten ikke opplevd. Og dette er det siste jeg sitter igjen med før jeg skal skyte LS på onsdag? Anvisningen var ikke av den spennende sorten, og serien var heller ikke spesielt imponerende; skjev med tre niere og ikke så veldig til samling..

139 - 237 - 324!

Jeg var rett og slett skikkelig skitskuffa. Det er fryktelig vondt å ikke få noe igjen for det arbeidet man legger ned på stansplass, i tillegg til at man så inderlig vet at dette var siste sjangsen man hadde til å finpusse formen før baneskytingen på LS. Jeg hadde også lyst på NC-poeng - om det så bare hadde vært ett eneste poeng. Selvfølgelig vet jeg at jeg der og da hadde helt feil fokus. Poengsummen og NC-poeng skulle jeg ikke ha tenkt på. Istedet skulle jeg spurt meg selv: "hvordan var gjennomføringen"? Men akkurat der og da, dreit jeg i hele gjennomføringen og analyser!

Det tok litt tid, men jeg klarte å "lande" til slutt. Skuffelsen var jo der, men jeg klarte nå å se det som var bra - for ja, noe var bra også, det er det alltid. Feks. var jeg jo fornøyd med det at jeg fikk til et så bra grunnlag. Flesteparten av skudda mine var dessuten rolig og behersket avfyrt uten "behov" for rykninger i kroppen. I tillegg var det også bra at det var nå magasinet "klikket" - tenk om det hadde skjedd på LS eller i andre mer viktige sammenhenger?!  Ellers tenker jeg at det kanskje det var den lille mangelen på motivasjon før skytingen som også gjorde litt uslag.. Jeg så også på resultatlistene og fikk høre fra andre skyttere at det hadde vært en meget vanskelig bane å skyte på.. Summasummarum - skutt er skutt (godt å bli kvitt alle de dårlige skudda), og neste gang er det en ny dag med nye muligheter - dette skal selvsagt ikke knekke meg! :)

Må jo også understreke at det var flott å se all den majestetiske naturen i topp vær. I tillegg stoppet vi og kjøpte noen kurver med store nyplukkede bringebær som var helt fantastisk gode!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar