4. august 2012 - Skyting på "Dokka"

Du vet Landsskytterstevnet nærmer seg med stormskritt når du skal opp til Dokka for å skyte.. Det er nå to år siden sist jeg var der - skulle dratt i fjor, men så skjedde det noe ganske annet som naturlig nok satte en stopper for det.. 22. juli..

Jeg er veldig takknemlig for at mine foreldre stilte opp og kjørte hele veien fra Degernes slik at jeg kunne få med meg noen stevner. Vanligvis har vi pleid å ligge over fra lørdag til søndag, men jeg tenkte jeg skulle være litt mer effektiv i år. Men sånn egentlig hadde det vært gøy å skutt noen stevner også i Gol-området.. kanskje neste år??

Jeg startet runden Søndre Land, på Kongestevnet. Skyteforholdene var kjempefine, så der kunne man ikke klage. Jeg var litt spent før start siden det var en stund siden sist jeg hadde skutt stevner. Men etter en gjennomlytting av spor nr. 8 "Konkurranseforberedelser" (iMaxFocus) på iPhonen, så var skuldrene senket og jeg var klar!

Liggende - veldig rolig og bra gjennomføring, hvor triggerne (selvfølgelig) ble brukt. (Pen, men høy samling, 50 poeng)

Stående - brukte triggerne aktivt, bra avtrekk men hadde problemer med nullstillingen - så at skudd naturlig gikk til venstre. (Grei samling, men til venstre, 47 poeng)

Kne - var ganske nøye med nullpunktet, men så at det første skuddet hadde en høyretendens - justerte så etter det.. fortsatte litt småjusteringer mellom skudda, men klarte å bruke triggerne veldig bra, slappet godt av og pulsen i børsa var overkommelig. (Grei samling, 49 poeng)

Grunnlag - føltes ganske bra, men litt rusten var jeg jo. Slet nok en gang med nullpunktet på stående.. (Ståendeskudda satt oppe til venstre igjen, selv om jeg skrur tre til høyre og to ned til vanlig, 95 poeng)

Omgangen - ganske bra, men litt rufsete og kjente at kolben ville forlate skuldra etter magasinbyttet (5 skudd). (99 poeng)


146 - 241 - 340 poeng

241-340 var vel ikke den drømmestarten jeg hadde håpet på, men samtidig lærte jeg mye og ville definitivt jobbe med å forbedre meg på bl.a. grunnlaget på neste stevnet hos Nordre Land.

Regnet bøtta ned, men vinden var fortsatt nesten ikke tilstede så forholdene var nok en gang veldig bra.

Liggende - nok en gang føltes det veldig kontrollert og bra. Rolige ladegrep og triggere. (50 poeng med 4 sentrum).

Stående - siden jeg ikke fant nullstillingen på det forrige stevnet var det veldig viktig for meg å ha fokus på det nå. Jeg brukte god tid før skytingen og gjennomføringen var nesten 100%. Triggerne var viktige, samtidig som jeg støttet meg til pusten for å roe meg ned mellom skudda. Jeg trodde på fem tiere, men det ble en 9.8 og 9.9. Men jeg hadde også tre sentrum! :)

Kne - fortsatte med godt fokus på kne. Passet på nullstillingen, at hodet var tung og at jeg var aspent og fin i kroppen. (49 poeng).

Prøveskudd før grunnlaget - brukte lang tid på å finne nullstillingen, men det føltes veldig bra på stående og jeg var klar!

Grunnlaget - målet var å skyte raskere på både stående og kne, og det gjorde jeg. Men det så ikke helt ut som det beste grunnlaget jeg har skutt i mitt liv. I tillegg hadde jeg nervene under kontroll og brukte triggerne aktivt. Etter endt skyting trodde jeg på en 96-97-serie.. ble derfor veldig overrasket da jeg fikk anvisningen. Det så ikke pent ut for å si det sånn. Generelt var serien lav, og to av ståendeskuda satt til venstre igjen. Veldig skuffende å se 92 poeng på skjermen. Men jeg måtte bare riste det av meg og skyte omgangen for å få trening på den også!

Omgangen - ble litt treg og nok en gang holdt ikke børsa seg i skuldra. Ble nok litt stressa av dette og det føltes ikke som verdens beste serie. (98 poeng, med to 9.9).

147 - 239 - 337 poeng

Nei, dette var virkelig ikke kult. 15-skudden sitter som bare fy, men hvorfor var jeg plutselig lav på grunnlaget nå?? Ok, så var det tydeligvis ikke en god ide å skyte raske serier i stående og på kne.. Og i tillegg må jeg være såpass ærlig med meg selv og si at jeg faktisk ikke har trent aktivt på grunnlag før disse strevnene. Fokuset har ligget på femskuddene, for jeg mener at hvis man ikke får til det så får man heller ikke til grunnlaget over tid.. Men her var det altså bare å stikke fingeren i jorda og kalle en spade for en spade. Skuffa var jeg selvfølgelig, men samtidig var det veldig mye bra i det jeg gjorde at jeg innerst inne vet at grunnlaget kommer til å ordne seg. Bare litt systematisk trening til nå, så sitter den og! Null problem.

Planen for det siste stevnet i Etnedal var nå å bruke god tid på stående og på kne, og heller kjøre "Stang-skyting" på de fire siste liggendeskudda!

Nok en gang var det fine forhold på standplass, men man skyter litt i oppoverbakke noe som kan være en utfordring. Jeg strammet derfor remma litt for å kompensere for skråningen.

Prøveskudda - var litt "vimsete" og ville liksom ikke i midten på tross av at jeg skrudde.

Liggende - gjennomføringen her var veldig rolig og fin. Slappet godt av og hadde fine avtrekk på "rund blink". (50 poeng med 5 sentrum!!).

Stående - nok en gang skulle jeg være nøye med nullpunktet, og det var jeg. Men gjennomføringen var ikke noe å skryte av.. Jo, jeg brukte triggerne, men timingen på skudda var enlendig. Var litt for urolig i kroppen fordi jeg fikk vondt av skjøten i buksa - ikke digg. Ble derimot positivt overrasket når jeg fikk anvisningen, 48 poeng med to niere på de siste to skudda.. ;)

Prøveskudda før grunnlaget - prøvde å finne en løsningen på vondten i hofta pga buksa. Fant en stilling jeg kunne leve med og skjøt bl.a. to 10.9 på prøveskudda, hehe..

Grunnlaget - spenningen i kroppen var høyere nå enn på det forrige grunnlaget. Hadde ikke lyst til å feile igjen, men planen var som sagt å ta det med ro på stående og kne. Jeg jobbet mye med det mentale og med å roe ned kroppen mellom hvert skudd ved hjelp av fokus på pusten. Det synes jeg at jeg fikk til - det så i hvert fall bedre ut i siktet enn ved de to forrige grunnlaga. På liggende hadde jeg som planlagt litt dårlig tid, men ikke verre enn at det så greit ut. Naturlig nok var jeg ganske så spent på anvisningen.. Stå: 10.o, 10.3 og en 9.8 - Kne: 9.6, 10.1 og 9.8 - Ligg: 10.2, 9.9, 10.0 og *10.7. Litt stang ut, men mye bedre samling enn på de to forrige stevnene! Så puh, nå var jeg lettet over at planen min hadde funka! :)

Men nå gjaldt det å holde fokuset gjennom omgangen også. Prøveskudda var snallbra, så det skulle ikke stå på det.. Nå var målet å passe på at kolben holdt seg i skuldra også etter magasinbyttet, og det gikk bedre denne gangen. Det fløt også bedre, men man kan jo aldri være sikker før man har fått anvist. Tendensen var litt til venstre, og etter fem skudd hadde jeg fire sentrum og en 10.4.. etter magasinbyttet startet jeg meg en *10.5.. så 10.1 og 10.1.. så kom jeg meg inn i innertieren og avsluttet der! 100 poeng med 7 sentrum - absolutt veldig veldig veldig godkjent og gøy å se på skjermen!! :) Godt å avslutte på denne måten!

147 - 243 - 343 poeng



Det ble en lang, men lærerik dag. Det var veldig nyttig for meg å få med meg disse stevnene slik at jeg får konkurransefølelsen i kroppen. Jeg gjorde veldig mye bra på i dag, spesielt på 15-skuddene! Grunnalget har jeg ikke trent på den siste tiden, og jeg er glad for at jeg til slutt igjen fant "oppskriften" for gjennomføringen av den. Nå må jeg bare trene videre slik at taktskiftet blir mer naturlig :)

På veien hjem var det mye variert vær,
inkludert regn, torden og en nydelig regnbue!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar