1. august 2012 - Hjemmetrening

Alle snakker om denne dørstokkmila når det gjelder trening.. men hva kaller man det når man ikke må bevege seg over dørstokken for å trene..? Etter en lang dag på jobb er nok sofaen og OL-sendingene litt for fristende - fremfor å sette opp Scatten og ta på seg skyteutstyret.. Er ikke det at jeg ikke vil, er bare det at det er digg å slappe av litt.. Spesielt etter gårsdagens intervalløkt :D

Gjett hvilket skivenummer jeg skal ha på LS.. ;)
Skiltet jeg lagde var nok litt i største laget, men det skal jeg få fikset.

Omsider fikk jeg rotet meg til å sette igang med treningen, og jeg startet økten med å høre på spor nr. 6 "Tankekontroll og selvtillitstrening" på iMaxFocus-cden. Det er ganske så fascinerende hvor godt slikt fungerer på kroppen. Jeg blir med en gang veldig avspent, rolig og mer positivt fokusert. Det var innmari godt å starte treningsøkten med helt lave skuldre :)

Ikveld ble det hovedsakelig kneskyting, siden det er der jeg blir mest anspent. Jeg jobbet mye med det å kjenne på kroppen og slippe opp. På mandag fant jeg også ut at jeg må passe på plasseringen av pølla under ankelen slik at jeg låser leddet godt og kan slappe av i begge beina. Avtrekket er også superviktig. Det er hovedgrunnen til at jeg spenner meg på kne, så jeg må virkelig trene på det å slippe meg løs og bare la skuddet gå.

Det blir en del klikkskudd på kne og høyrebeinet er alltid et tegn på at nå må jeg ta en pause. Mot slutten tok jeg også noen klikkskudd på stående, og det var da jeg stilte megselv spørsmålet: hvorfor slapper jeg så godt av på stående? Jeg kjente spensielt på høyreskulderen, armen og hånden.. mye mer avpent enn på kne! Men hvorfor? Avtrekket veier jo like mye i begge stillingene.. Så jeg begynte å kjenne på dette gjennom de tre fasene. Og det er noe spesielt med dette grepet - det er ikke like forknytt - fingrene/tommelen spiller på lag, og skuldra "stoler" på dette og lar hånden gjøre avtrekket uten å "blande seg inn".. Kanskje en litt merkelig forklaring dette, men heldigvis skjønner jeg hva jeg mener selv.. ;)

Så da jeg igjen satte meg ned på kne for å skyte, var fokuset nå på hvordan jeg plasserte fingre/tommel, klemte rundt pistolgrepet og trakk av.. Dette i kombinasjon med tydlige og separate triggere gjorde at det hele føltes mye lettere - mer naturlig. Jeg kunne skyte raskere fordi jeg også slappet bedre av.. Det hele endte med en 99-serie - og så bra tror jeg nesten ikke at jeg har "skutt" på simulert 200-meter med Scatten! Så da kunne jeg rett og slett avslutte økten med et smil om munnen og en god følelse i kroppen :)


Imorgen er det høyst sannsynlig nok en økt på Oslo Østre som står for tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar