13. mars 2014 - 50-meterstevne i Alfhallen

I kveld heiv jeg med nesten bokstavelig talt med på stevnet i Alfhallen. Etter at jeg fikk luftbørsa mi (Violeta ;) så har jeg kjent en oppsving i skytelysten generelt. Og siden det passet med både billån og tid var det bare å kaste seg rundt og komme seg opp til Kisen.

Det er 2. gang jeg skyter 3x20 på stevne - og jeg har vel ikke skutt det på trening heller. Jeg har derimot trent en del på 50-meterskiven, så jeg vet hvor i landet jeg ligger. Spenningsnivået i kroppen var litt variert. Konkurransefølelsen kom krypende, men den blir absolutt ikke bedre om jeg ikke skyter stevner. Derfor må jeg pushe meg selv utenfor komfortsonen.

Rekkefølgen på skytingen har forandret seg siden sist. Istedetfor å skyte ligg, stå, kne - skyter man nå kne, ligg og avslutter på stående. Jeg skjønner forsåvidt forandringen på rekkefølgen - er tross alt litt mer press i det å skulle avslutte sterkt på stående.

De første 20 skudda var i stående skytestilling. Jeg trente kne på mandagen, så helt ukjent var det ikke. Prøveskudda gikk dessuten veldig bra; jeg satt godt, var avspent i kroppen, balansert og tøff på avtrekkeren. Men i det jeg trykket videre til matchen så kjente jeg at kroppen med en gang begynte å spenne seg, samtidig som pulsen sted. Jeg prøvde å ikke la det påvirke meg og fokuserte på avspenningen. Det skulle vise seg å ikke være så lett - hver gang jeg begynte å skvise avtrekkeren så steg spenningen i kroppen. Hver gang. Jeg jobbet og jobbet som best jeg kunne, men det ble nok en del under pari i forhold til hva jeg vet jeg kan få til.

På liggende hadde jeg ingen store forventninger, men også her vet jeg at jeg kan skyte godt hvis jeg er nøye med stillingen. Eller, stilling og stilling Fru Blom.. jeg har absolutt ikke trent på liggende og har store utfordringer med å få den stillingen til å passe siden jeg kan har tre innlegg bakpå kolbekappa (før hadde jeg seks..). Jeg må stable sammen er rar stilling og har hodet nesten inni siktet, men så lenge jeg får slappet av i venstrearmen, har ok skulderkontakt og får riktig vinkel på høyrehånden mtp avtrekket så går det for de 20 skudda.. Derfor var jeg veldig godt fornøyd da det siste skuddet satt i tieren og jeg hadde sikret meg 98 og 99 poeng. De tre nierne gikk ut til høyre, og de kjente jeg så det var helt greit for det er så lite som skal til før du er i nieren.


Til slutt var det stående. Jeg har ikke helt kjent godfølelsen i den stillingen den siste tiden, så blodpumpa begynte med en gang å slå hardere og raskere. Jeg har trent mye stående på 50-meterskiven, så det er veldig klart for meg hvor i landet jeg ligger. Derfor kan jeg si det sånn at jeg ikke var spesielt fornøyd med 91 poeng på den første serien. Nullstillingen var ikke helt optimal, klarer ikke helt å slappe av og timingen var heller ikke strålende. Jeg ble naturlig nok litt roligere etterhvert som jeg kom litt inn i skytingen slik at samlingen krympet en del. Men ting satt ikke helt i midten, så det ble for mye stang ut. Litt surt var det å få en åtter på det nest siste skuddet, men 94 poeng var derfor en god sum å avslutte skytingen med. På trening har jeg ligget på ca 94-95 og jeg tror ikke jeg har skutt bedre enn 96 poeng, så det var ikke så ille.


Totalsummen ble 568 poeng. Når jeg sammenligner med 3x20-skudden jeg skjøt i oktober 2012 så har samlingene blitt bedre - spesielt på liggende. Jeg var dog litt mer "midtstilt" under den skytingen, hadde mer konkurransetrening og definitivt ingen forhåpninger, derfor skjøt jeg to poeng bedre den gangen. Så med tankte på det, så var kveldens gjennomføring en fin start. Et sted må jeg jo begynne og jeg må fremover tvinge hodet til å tenke positivt når det gjelder konkurranser. Ingenting er umulig så lenge jeg er bevisst på mine utfordringer og jobber med de istedetfor å gjemme de bort :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar