16. mars 2014 - Trening i Alfhallen

Helgens aktiviteter: joggetur og skytetrening!
Etter litt om og men bestemte jeg meg for å ta turen ut til Alfhallen for 4. gang denne uken. Jeg hadde veldig lyst til å skyte med luftbørsa, men den har blitt litt nedprioritert på grunn av cal.22-fokuset. Fortsatt mangler nok en del finpussing på innstillingene - spesielt på kolben mtp skulderkontakten som ikke er helt optimal for øyeblikket. I tillegg kunne jeg tenkt meg å fylle opp vekten helt slik at den når like under 5,5kg. Jeg skyter mye og lenge med Saueren som veier mer enn det, så jeg er ikke redd for at den skal bli for tung.

Jeg skal ikke legge ut i det vide og brede om alle skudda jeg skjøt, men økten ble laaaang - lengre enn jeg hadde tenkt. Jeg kom kl 1415 ca, og etter 500 skudd dro jeg fra hallen 1830-ish.. Jeg klarte bare ikke å gi meg - ville litt til, litt til, bare litt til..


I begynnelsen av økten hadde jeg ekstremt mye puls i børsa som jeg kjente kom fra magen. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen - det er ikke smart å spise mye før man skal skyte!! Jeg måtte derfor finne en midlertidig løsning som ble å skyte med buksa åpen, men jakka igjen. Ikke så stror forskjell, men det hjalp litt på pulsen.

Ellers jobbet jeg mye med avspenningen og å skyte raskt. Jeg kan ikke bli stående å sikte i evigheter som med 22-en. Da blir det for mye bevegelse i børsa og avtrekket blir dårlig. Det er veldig tydelig at klare rutiner er kjempeviktig når man skal avlevere et luftskudd. Nullstillingen må være 100%. Man må være avspent og balansert i kroppen - det eneste som skal være "på" er hodet og avtrekkeren.

Jeg fikk et tips om å visualisere før man begynte å skyte. At man ser for seg at man trekker av i det det er "rund blink". Da kan bruke det som triggerord og det smeller nesten automatisk i det man ser nettopp "rund blink". Dette synes jeg fungerte veldig godt i kombinasjon med ordet "ro" som jeg bruker når jeg skal spenne av. Ordet "rund blink" sitter imidlertid ikke helt enda, slik at jeg innimellom har glemt hva jeg skal si til meg selv oppi hodet. Men med trening, så vil det sitte bedre og bedre. 

Dagens notater - ække så lett for a Maren å huske hva som er høyre og venstre på dette tyske maskineriet..! ;)
 Dette med triggerord har jeg tenkt på en del den siste tiden. Jeg hadde en periode hvor jeg var veldig flink til å jobbe med disse ordene. Men jeg har lenge merket meg at jeg unnlater å bruke de. Jeg har rett og slett blitt litt lat - eller på en måte så går treningene litt på autopilot samtidig som jeg har noen småting jeg jobber med hver gang. Da glemmer jeg rett og slett å bruke denne grunnleggende teknikken, som igjen gjør at triggerorda viskes vekk etterhvert.. Og hva skjer når jeg da en vakker dag står på et stevne eller i en presset konkurransesituasjon og skal børste støvet at triggerordene for å klare meg gjennom pulsen og stresset? Det er ganske innlysende hva som kommer til å skje - de kommer ikke til å ha noen nytte.. De vil ikke klare å dempe på stresset eller gi meg trygghet. Så det er kun en ting å gjøre fremover - JOBBE MED TRIGGERNE!

Det var dagens visdomsord til meg selv!

Jeg tok også noen bilder fra skytingen i dag. Tidvis skjøt jeg vannvittig fine samlinger - det var rett og slett innmari gøy. Jeg ser så tydelig potensialet med tanke på at jeg fortsatt må stille inn våpenet mer og få mer rutine på deg jeg gjør. Her er noen drypp fra skytingen:

Dette var nok dagens beste: 104,1 poeng - 99 med 9 gode sentrumer!!
40 skudd: 408,0 poeng - serie nr3: 103,5 med en 9.0 :p
På dagens aller siste 40-skudd ble det pers på heltall med 390 poeng. Litt mer spredning, men etter 500 skudd er det ikke så rart at man er litt sliten.. ;)
Som sagt ble det en lang dag - men det var en nyttig dag. Deilig å endelig ha litt ordentlig tid til å skyte med luftbørsa. Og jeg har bare lyst til å skyte masse! Men jeg skal ikke glemme Saueren oppi det hele, og jeg skal heller ikke brenne opp alt kruttet på en gang, men fordele treningsgleden jevnt utover. En balanse av luft, 22 og fysisk trening er mest fornuftig og kommer til å gi størst avkastning for meg. Så får vi se hvor dette bærer hen - gøy er det i hvert fall :)

Jeg må jo og legge til at jeg også har fått "døpt" børsa mi denne helgen! Jeg var hjemme en tur og fikk klistret på navnet i speilfolie. Akkurat så passe diskret og classy som jeg ønsket det. Jeg hørte også på Kaizers Orchestra under dagens trening og det hjelper masse. Jeg er jo over middels glad i å gjøre "en greie" ut av ting og at det skal være gjennomført. Det gir meg ekstra selvtillit og stolthet. Det er gøy å være litt original og jeg føler at jeg får et litt bedre forhold til våpenet mitt.
 Så da er det vel på sin plass å legge til en ny tekst av Kaizers Orchestra som passer sedvanlig godt:

SILVER
Eg vil ha deg som pynt.
Eg vil ta deg med i min dans
Ikkje ta det så tungt
Heller heng deg om min hals
Du er min kunst og du er min blomsterkrans
Sei kva du syns
Eg drysser på kompliment
Kor tid er det nok?
Kor tid er det nok syns du skatt?
Du maler som en pus som maler svart
Eg har ikkje tall på kor mange kyss
vinden har tatt
eller kaniner som hopper ut
av din flosshatt

Du skinner, åh som silver, om min hals

Men én ting. En siste ting.
Har du tatt av din arv på din ringfing
Eller blei an stjålen av en ravn
rett av fingen din
Først var an min
så mor din sin
så din
og nå en ravn sin
Men du skinner fortsatt Violeta min
Plukker solå ned som en konfekt med appelsin
Graver dine drømmer ner
perfekte i et skrin
Du kan vær i min drøm
hvis eg får vær i din.

Du skinner, åh som silver, om min hals

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar