17. april 2010 - Banesesongen er i gang, og det med ny pers!

Ja, så var årets to første banestevner unnagjort. Jeg var vel ikke helt i hundre når jeg våknet i dag tidlig og hørte "stormen" som var ute. Forrige lørdag da jeg trente litt på 100m var også samme været, derfor ønsket jeg så inderlig at det skulle være bedre denne helgen, men nei..

Men selv om været ikke var slik jeg ville, så er ikke jeg personen som lar være å skyte av den grunn! Jeg hadde jo tross alt tatt turen fra Oslo, samtidig som jeg også skulle prøve skytebrillene mine for første gang idag.

Halden var første stevne ut, og vimplene sto rett ut i alle retninger. Heldigvis kom ikke vinden inn på standplass, så stillingsmessig var det ikke så mye som ble påvirket. Jeg kjente jeg var litt spent på det hele, og spesielt brillene. Begynte med prøveskudd på stående for å få ut eventuell "anspenthet" og for å bli litt vant med rekylen. Problemet merket jeg med en gang, og det var at jeg så venstrekanten av brilla i siktebildet! Iiiik - det var ikke helt optimalt! Jeg så veldig klart, men greide ikke å slappe av ordentlig i hodet siden kanten da med enn gang kom altfor mye inn i siktet.. I tillegg til det, så måtte jeg skru meg inn fra 100m skytingen forrige helg og justere etter den merkelig vinden der ute.. Kaos var vel kanskje et godt ord for dette. Etter noen håpløse ståendeskudd måtte jeg hive meg ned og skru meg inn.. Jeg var ikke i innertieren når stans ble ropt for å si det sånn, hehe.. Derfor tok jeg siste finjustering på feeling og erfaring.

Så var det første tellende serie på liggende.. helt grei gjennomføring og det ble 50. Videre på stående hadde jeg tre gode skudd og to helt greie, og anvisningen viste 47. Så var det tid for kne - her var jeg nøye med nullstillingen og avspenning - jeg følte også at jeg leverte 4 veldig bra skudd, og et som til nød kunne kanskje bli en 9´er. Overraskelsen var derfor veldig stor da anvisningen viste 47 og spredning! Har ikke peil på hvorfor det ble slik.. følte det gikk kjempebra! bajs..

Prøveskuddene før grunnlaget tok jeg på stående, og nå var det virkelig ille! Skudd anvist i hytt og pine selv om de egentlig så bra ut!! Ble mer og mer usikker der jeg stod. I tillegg slet jeg fortsatt med brilla på stående, så jeg fant ut at det var likegreit å ta de av så de ikke skulle forstyrre meg. Skal si forskjellen var stor uten briller - der forsvart det klare fine hullkornet!

Gjennomføringen av både grunnlaget og omgangen var begge ujevne. I tillegg tok jeg av meg brillene, så de ikke skulle forstyrre meg på stående siden jeg slet så på prøveskudda - og da forsvant skarpheten og tykkelsen på hullkornet med en gang! Under skytingen hadde jeg ingen store tydlige utdragere det jeg kunne se - men igjen viste anvisningen noe annet. Med blant annet en 7´er på stående - hvor kom den fra?? Det ble 95 på grunnlaget og 98 på omgangen, som er lik 239-337. Rett og slett skuffende og litt forvirrende! Visste ikke om det var meg, børsa eller vinden sin skyld..men jeg følte at det kanskje ikke var meg..


Resultatlappen fra Halden, 239 - 337.. dårlig med samlinger, og en skikkelig flue av et skudd på stående på grunnlaget..

Lufta gikk litt ut etter første stevne, og lysten for å fortsette var ikke helt på topp. Men etter noen fornuftige og positive ord fra ho mor, så tok vi turen videre til Buer/Kornsjø. Også her var det "storm", men i motsetning til Halden så stod i hvert fall vimplene rett ut i sånn tålig samme retning.

Før skyting rensa jeg sluttstykket godt på grunn av alt støvet og sanda vinden hadde dratt med seg. Jeg skrudde også glasset på skytebrillene så mye jeg kunne til venstre, så det forhåpentligivs skulle løse sikteproblemet på stående. Til slutt flytta jeg selve siktet på børsa litt lenger frem så jeg ikke skulle bli truffet av den i brilla. Det eneste som det skulle vise seg at jeg hadde glemt var å fylle opp boksen med ekstraskudd..hehe

Planen min var nå å være enda mer PÅ og tøff - og spesielt på stående! Begynte igjen med prøveskudd på stående som var greie. Brilla var fortsatt i siktet, men prøvde å dytte litt så jeg i hvertfall såvidt unngikk innfatningen.. Avsluttet på liggende, hvor jeg igjen ikke var helt innskutt.. Det fikk jeg da svi for på liggendeserien etterpå - litt skjev og 48 poeng. På stående gjorde jeg akkurat det jeg hadde planlagt - å være tøff. Brydde meg ikke om tiden, men tenkte kun på den runde blinken og den kontrollerte reaksjonen. Ble derfor en rask serie på ca 1 min og 15 sek og ble belønnet med 50 poeng! Morro! Så var det kne, hvor jeg igjen var nøye med nullstillingen og avspenning. Enda en gang leverte jeg 5 gode skudd, men fikk anvist 4 greie med en veldig dårlig og uventet 9´er - det er tydelig at her har jeg noe å jobbe med. Uansett er 147 ikke så ille å ha på 15 skudden (bare litt unødvendige de 9´erne jeg fikk). Valgte derfor å ta et stykke papir og plassere over den foreløpige poengsummen, for jeg ville ikke at noe skulle forstyrre meg videre. Alle prøveskuddene tok jeg på stående, og de var kontrollerte og gode! Kjente en liten spenningsøkning i kroppen da det ble sagt ILD for grunnlaget. I tillegg økte også vinden inn mot standplass. Derfor var det desto mer viktig for meg å tenke arbeidsoppgaver og få "tøffheten" i kroppen! Men skudd nr 2 ble dessverre et sleivskudd fra min side.. en kombi av vind i kroppen og en liten usikkerhet. Videre så det litt rufsete ut, men ville ikke trekke noen konklusjoner før anvisningen hadde vært. Det 2dre sleivskuddet på stående ble en suuuur 8´er! Men resten av serien ble bare tiere - riktignok ingen super samling - men med 98 på grunnlaget ble det tilsammen 245 poeng og ny banepers med to poeng! Og det i en forblåst situasjon! ARTIG!

Så var det omgangen da.. hmmm.. det er her mangel av skudd kommer inn.. Derfor var det bare å spenne av seg børsa og ta turen ut i bilen for å hente mer skudd. My bad! Er ikke vant til å bruke feltveska når jeg skyter bane, så jeg glemte helt av å sjekke/fylle opp boksen. Men hadde da fokus på å ikke la meg stresse av dette, og det gjorde jeg heller ikke. Fokuserte på nullstillingen og avspenningen, men det ble mange prøveskudd og ingen god konklusjon på hvor jeg lå i blinken.. Fikk liksom ikke skrudd meg inn eller funnet en skikkelig god stilling. Gjennomføringen av omgangen følte jeg var ok - ikke værre enn istad - bortsett fra en ting, jeg ble veeeeldig usikker på om jeg hadde skutt på feil skive! På slutten av omgangen var jeg nemlig veldig innom naboskiven!! Iiiiik!! Lettelsen var derfor veldig stor da standplasskommandøren annonserte at alle skivene hadde 10 skudd i seg.. anvisningen begynte også ganske bra, men litt til høyre.. desverre var avslutningen veldig dårlig! To nære 9´ere og to dååårlige 9´ere som jeg absolutt IKKE så. Men med tanke på at jeg var borte å snuste på skiven ved siden av kan det være et tegn på at nullstillingen ikke var bra! Og en ræva omgang var resultat av det. Derfor ble det ikke nye pers (det er 342) på 35-skudden for meg denne gangen med 96 på omgangen og 341 tilsammen, men fornøyd bør jeg være allikevel!


Lappen fra Buer/Kornsjøstevnet - de har også lagt ved prøveskudda (de seriene med kryss over). Også her er det ingen spesielt gode samlinger, og jeg vet ikke om det er meg, børsa eller vinden som har skylden.. MEN uansett er det kult med ny pers på 245 poeng på 25-skudden!!

Jeg merker veldig godt at jeg ikke har trent ordentlig på liggende siden i fjor høst. Har jo også fjernet maaange kolbeforlengere bakpå børsa, så det er klart at liggendestillingen trenger innøving! Er bare litt usikker på hvordan jeg skal få til å trene på det. Helst skulle jeg hatt en 200m-trening i uka, men skulle så gjerne hatt noen å sitte på med!

Jeg tror også at jeg skal "bestille en time" hos Anne Grete for å ta tak i noen småproblemer jeg har på stående med høyreleggen og på liggende, men vil først få ordnet skytterbrillene mine så de ikke er "i veien" på stående. Kan nok tenkes at jeg trenger enn sånn med bøyd nesestav, og den er dyrere - men jeg får høre hva han Jan Brekke har å si. Ellers er jeg strålende fornøyd meg de - jeg ser jo faktisk hullkornringen klart!!

Til slutt vil jeg ta BøLgEn FoR 245 poeng!!! Hurra!

3 kommentarer:

  1. knall bra skyting Maren!!

    SvarSlett
  2. Tusen takk June - morro at du følger med! Håper jeg snart ser deg på banen igjen!! ;o)

    SvarSlett
  3. hehe, ja skal slenge meg med på ett par stevner, også skal jeg avslutte hele sesosngen i år med å delta på LS for føste gang siden 2006... må jo delta i Elverum, er jo hele 10 år sia vi vant samlags, og du ble mester på felt! Og Mette og jeg ble nr 2 og 3 på banen!!

    Må jo følge med åssen det går med deg, du er jo så ivrig i tjenesten :)

    SvarSlett