24. april 2010 - stevne i Skjeberg og Råde

Da ble det to stevner denne helgen også. Eeegentlig skulle jeg vært i Madrid nå, men på grunn av en viss vulkan på Island så ble turen dessverre avlyst.. Jaja, vi fikk ikke gjort så mye med det så da kan man jo tenke at man sparer de pengene, og kan skyte litt istedet.

Kom med toget til Mysen igår kveld og sitter nå på toget hjem igjen til Oslo - mye frem og tilbake - men så heldig som jeg er så stiller alltid mine foreldre opp hvis jeg har lyst til å skyte!

Jeg har jo heller ikke denne uken hatt tid til å trene hverken skyting eller fysisk pga "dobbeltarbeid". I tillegg til dette byttet pappa til nytt løp igår, og da er det ikke helt toppers å skyte børsa varm med masse skudd. Dette må tas litt over tid, men tid hadde vi ikke så samlingsmessig er ikke løpet helt bra enda. Derfor ble helgens to stevner litt mer "treningsstevner".

Første stopp var I Skjeberg. Jeg kjente at jeg var litt spent, og spesielt siden jeg enda ikke har fått trent noe. Gelmte også bort litt det at når man skifter løp, så må jeg antakelig skru inn børsa på nytt. Defor burde jeg nok ikke ha begynt med tre prøveskudd på stående, men heller hatt fokus på liggende.. Jeje, enda en gang fikk jeg litt for dårlig tid til å skru meg inn og det syntes på den første serien 9.8, 9.8, 9.9 alle til høyre. Videre på stående hadde jeg tre greie skudd, men slet igjen med infatningene som jeg ikke har fått byttet enda og derfor tulla jeg meg bort - spesielt på det siste skuddet - bajs!!
Så var det kne, og det synes jeg gikk ganske bra - men nok en gang var jeg ikke i midten og mistet 3 poeng til! En rævva start på de første 15-skudda!

På grunnlaget bestemte jeg meg for å ha mer fokus og være mer nøye. De 5 prøveskudda på stående gikk bra (48 poeng) og jeg var klar - helt til kommandøren sa ILD.. igjen kom usikkerheten, samtidig som jeg lot meg forstyrre av sidemannen som sende tommhylsene sine i beinet mitt! Kne var lurvete, mens liggende var ok. Som jeg følte, så fikk jeg anvist. Tullete greier!

"Gamle-Maren" ville nok sagt takk for meg og hadet bra, men jeg ville forsette videre for å få sårt tiltrengt trening på omgangsskyting. Målet var å jobbe med 0-punktet slik at jeg ikke skulle få en skjev serie som sist. 0-punktet vil jeg si var ca 90% bra - merket at jeg lå en tanke høyt i siktet.. anvisningen viste også det samme - mange av skudda lå høøøyt i tierringen, men det holdt hele veien og jeg fikk 100 poeng. Årets første vel og merke ;o)


Den enedelige poengsummen på 333 var jo ganske tragisk, men det er i bunn og grunn ikke så viktig. Det ble et treningsstevne som jeg lærte mye av, og mange av poengene gikk tross alt tapt pga at jeg ikke var bra nok innskutt.

Nytt stevne - nye muligheter - i Råde. Luften gikk nok en gang litt ut av kroppen, men samtidig ville jeg prøve å ta med meg videre det jeg hadde erfart på forrige stevnet. Valgte derfor ikke å skyte prøveskudd på stående, men heller klikke litt i stillingen først for så å legge meg ned å skyte meg godt inn.. Så da gjorde jeg nettopp det, men igjen var det fryktelig vanskelig. Jeg sliter også litt med at tommelen treffer nesa/brilla mi når jeg trekker av - utrolig forstyrrende!. Og da blir jeg litt usikker på om jeg må legge på enda en kolbeforlenger..noe jeg ikke har lyst til for da kommer jeg for langt fra siktet med øyet..

Startet i hvert fall med 48 på liggende med nok en skjev serie - arg! Da var det bare å skru seg inn til ståendeserien. Nullstillingen var jeg nøye med og hadde som plan å jobbe litt mer med hvert skudd, men ikke glemme å være tøff! Kjente det første skuddet ikke var helt bra, men stod på videre og endte med 49 poeng og 3 innertiere! Bestemte meg for å fortsette og terpe på 0-stillingen også på kne, men her ville det seg liksom ikke helt. Fant den til slutt, men det å måtte være 100% avslappa funka ikke denne gangen - alt gikk rundt omkring og jeg kjente at jeg hadde veldig lyst til å dra ut/ møte med skulderen på hvert skudd! Skikkelig kjipt igrunn, og det var også ansvisnigen - 46 poeng - tragisk!

Men skytingen var jo ikke over, og selvfølgelig skulle jeg ikke gi meg ennå! Som jeg pleier, tok jeg alle prøveskudda på stående. Det var ikke noe pent syn - hadde problemer med nullstillingen nok en gang, og trakk av uten å være helt på! Heldigvis greide jeg å hale meg inn med noen klikkskudd på slutten og følelsen var bedre.

Brukte god tid på ståendeskudda på grunnlaget, for jeg ville ikke ende opp med en unødvendig utrager som jeg har gjort på de tidligere stevnene. På kne var jeg veldig anspent i halsen så det rista i børsa, mens på liggende så det ok ut. Anvisningen viste XX9X9XX*X* og tilsammen 241 poeng - helt greit.

På de ti siste skudda hadde jeg fokus på å kopiere omgangen fra forrige stevne. Nullpunktet skulle enda bedre på plass og jeg skulle være godt innskutt! 0-punktet var bra, men nok en gang slet jeg med å skyte meg inn. Skrudde en del til venstre, men synes ikke det flytta på seg! Gjennomførelsen av omgangen føltes ganske kontrollert og bra, men jeg hadde nok skrudd et halvt knepp for mye til venstre, for det ble en sur 9.9 pga det. Men det var en bedre samling denne gangen synes jeg!


Skytelappen fra Råde, 241 - 340 poeng.

Alt i alt må jeg vel si meg litt småskuffa denne helgen. Hadde nok håpet på jevnere resultat..Det virker som om jeg alltid trenger et "oppvarmingsstevne" hvor jeg skyter crap, og så går det mye bedre på det/de neste! Men jeg må jo også se på utgangspunktet som jeg hadde denne gangen: null trening, feil skytterbrillemodell og helt nytt løp som ikke kunne skytes helt ordentlig inn ennå.. Da er det kanskje ikke så værst lell!! For ett år siden var jeg ikke i nærheten av førtitallet, så en skal ikke klage!

Kommer i hvert fall til å prøve og få til trening med Scatt´en denne uka, hvor fokuset nok en gang må være på knestillingen! Siden det er stevne på hjemmebane og hos Rakkestad til helgen, så kan det hende jeg får pressa inn litt ekstratrening der også ;o) Man får ta det man kan få!

Skytterbrillene sender jeg inn imorra, så de blir bytta - og det regner jeg med skal gå bra med superservicen fra Jan Brekke! Jeg sender også mail ang fargene på min nye skytterdress, så nå er jeg virkelig på gli!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar