7. april 2010 - Endelig time hos Jan Brekke!



Ja, da sitter jeg på toget hjem fra Sarpsborg etter en lang dag! Først på den nye jobben, så kollektivt i form av buss til Lysaker, så litt tog til Jernbanestasjonen sånn at ikke jeg skulle tulle meg bort i rushtrafikken på bussen. Fra Jernbanestasjonen gikk det så videre med tog til Sarpsborg - hvor mamma stod å venta i bilen sin! Destinasjonen var nemlig Østfoldhallen og synstesting av "skytterbrillekongen" Jan Brekke.

Endelig var dagen her for å få svar på om jeg trenger briller eller ei når jeg skyter. Jeg har jo lenge slitt en del med såre og ufokuserte øyne på trening og stevner, samtidig som jeg har brukt "arbeidsbriller" siden ca 2001..

Først gjennomførte han en ganske vanlig synstest, men avsluttet den med at jeg måtte se en god stund på siste bokstavbrettet for at han skulle vite om øynene mine greide å jobbe bokstavnene tydlige over tid.. noe jeg ikke greier.


Så var dommer klar: hadde jeg vært ti år yngre kunne det vært en fase, men jeg er jo blitt 27 så skytterbriller er på sin plass! "Du kommer til å se skikkelig bra når du får brillene dine", sa Jan Brekke etter dommen, og jeg svarte med å si "endelig!"

Videre var det klart for instilling av skytterbrillene uten glass. Jeg hadde jo vært en del inne på skytterbriller.no og titta på de forskjellige modellene, og tenkte litt at det kanskje var likegreit å bare ta de billigste "infatningene".. men da jeg endelig stod der med eksperten Jan, så synes jeg det var mye mer viktig og riktig at jeg fulgte hans anbefalinger. Derfor endte jeg opp med en "Olympic Champion" som (hentet fra skytterbriller.no:) er produsert i titanium. Meget lett og sterk. Har justeringsmuligheter alle veier og kroppsberøringspunktene er laget i silicon. (nese-bak øre).


For å stille inn skytterbrillene så måtte jeg selvfølgelig ha på meg jakka, og inta alle skytestillingene slik at glasset står rett i forhold til liggende, kne og stående - og vips så var brillene klare! Glasset kommer i posten om ca 2 uker, og jeg gleder meg som en unge!! Føler at dette virkelig kommer til å gjøre både treninger og stevner mye bedre på alle måter. Sånn som det er nå så gir det dårlige synet meg en usikkerhet i forhold til det å trekke av i riktig stund - for jeg ser jo ikke helt om tydelig om blinken er midt i hullkornet.. Så dette er definitivt et steg i riktig retning til å bygge opp selvtilliten min!



Her er del en av herligheten - og som jeg gleder meg til del to!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar