14. august 2010 - 300m NM

En stund siden sist nå, men det er nok en gang klart for: "Maren gjør ting hun ikke kan".
Dagens oppgave: delta på 300m NM, 60 skudd liggende med utvidet halvmatch.

Jeg var vel mest bekymret for ustyrskontrollen før skyting. Er jo en del flere regler innen NSF enn DFS. Men da jeg slang skytterjakka mi på bordet så gadd de ikke måle stivheten i den engang fordi det så så slitt og slapp ut.. hmmm - nok en gang er jeg glad for at jeg har bestilt meg ny dress! Børsa var det heller ikkenoe problem med, så da var det bare å skyte i vei.

Hvordan gikk det.. ikke så veldig bra nei, hehe.. Følte jeg lå godt og tok gode avtrekk, men skudda samla ikke, og før jeg visste ordet av det så kom miragen! Skiva danset frem og tilbake, jeg slappet av, tok gode avtrekk men det hjalp ikke stort. Vet ikke hvorfor det ikke ville seg - kanskje det var at jeg måtte lade for hvert skudd, kanskje børsa ikke går så veldig "hull-i-hull" lenger eller kanskje stillingen ikke var helt optimal. Skrapte til slutt sammen 573 poeng, og endte på 8 plass av 11 deltakere i kvinneklassen.
Liggende: 96 - 95 - 96 - 94 - 97 - 95 - 573

Deretter forsatte vi med 20 skudd stående, og 20 skudd kne. Jeg følte at jeg liksom ikke helt fant godfølelsen fordi det ikke gikk så bra på liggende. Var også ganske sliten, men prøvde å summe meg. Heldigvis er jeg ikke avhengig av remma på stående, for den er det nemlig ikke lov å bruke. På de 20 skudda var det 4-5 av de som ikke var bra, og de havnet i 7´ern nede til høyre. Ellers gjorde jeg en bra jobb på de andre. Bare litt synd å få disse 7´erne for da forsvinner det fort poeng! stå: 85 - 91

De 20 siste skudda var på kne.. Det var et såre kaos uten like. Har vel aldri strevd så mye i mitt liv på kne. Skjøt maaange prøveskudd - tok av og på brillene - ut og inn av stilling - ingenting hjalp! Til slutt måtte jeg bare begynne! Og resten er historie. Blåste til slutt i å skru noe, for uansett hva jeg skrudde så nærmet jeg meg aldri blinken! Helt utrolig igrunn - det meste lå nede til venstre og tapte masse.. skjøt faktisk dårligere på kne enn på stående! Skal si jeg gjorde meg ferdig i en fei og endte til slutt på 536 poeng på halvmatchen og 8. plass.
Utvidet halvmatch : (liggende: 96-97) stå: 85 - 91, kne: 86 - 83


Alt i alt var jeg ikke noe fornøyd etter skytingen. Men jeg sitter igjen med ENDA større respekt for våre landslagsskyttere som tok hjem medaljer frå årets VM! Å skyte på 200m-skive på 300m er ikke lett, men til gjengjeld må det være super trening. Treffer du i tiern på den skiva, så burde ikke utendørs DFS-skyting være noe problem! ;o)

Uansett hvordan skytinga gikk, så synes jeg det var en bra erfaring å ta med seg videre. Kjenner at jeg kanskje ikke helt har tålmodigheten til å skyte så mange skudd utendørs, og mye pga at jeg slet så mye med mirage. Er heller ikke så mange som driver aktivt med dette i Norge. Men innendørs er det gøy å skyte mye og lenge i hver stilling, så kanskje jeg slenger meg med på litt 50m skyting.

I tillegg synes jeg det var kjempekoslig å snakke med de andre skytterne - veldig artig! Takk for en hyggelig dag alle sammen - og gratulerer med flott skyting!

PS:
Mandag kveld når jeg surfet på websidene til Oslo Østre Miniatyrskytterlag fikk jeg meg en stor overraskelse. Under overskriften "Oppsummering, NM 300 meter" fant jeg nederst på listen:

Sølv: Maren-Kristine Heier, Katrine Lund, Marianne Berger (Lag, Kvinner 3 X 20)

Skal si jeg ble overrasket når jeg så navnet mitt! Og siden det var fire lag som deltok, så er det sannsynlig at jeg får en plakett for det ;o) Det gav meg et lite positivt dytt for neste års NM. Med litt mer trening, så kanskje jeg kan få til noe bedre - uansett vil kneskytingen min være mye bedre - det kan jeg love!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar