22. august 2010 - dobbeltsevne Torsnes og Fredrikstad

I helgen var det to stevner i Østfold - Torsnes og Fredrikstad. Det har ikke blitt tid til så mye trening den siste tiden, så jeg var nok en gang litt spent på hvordan det ville gå. Det var i tillegg mye vind på begge stevnene, men det virket som om det var relativt stabil.

Torsnes:
Prøveskuddene hadde jeg bestemt meg for å ta på liggende for å være sikker på at jeg faktisk ville bli innskutt etter maratonskruingen på 300m NM. Men det viste seg å skulle gå veldig greit - var raskt i innertieren. På de fem første liggendeskudda følte det var litt lurvete og "merkelig". Kunne i grunn bli hva som helst, men var veldig fornøyd med anvisningen som viste 50 poeng.
På stående fokuserte jeg som alltid på avspent høyrearm/skulder og nullpunkt. Jeg gav meg selv den gode selvtillitsfølelsen og fløt på den. Var allikevel bittelitt spent siden treningsmengden har vært lav i det siste, samtidig som jeg jobbet med å ikke skakke på børsa (har en liten tendens til det). Holdt stand helt til det siste skuddet som jeg trakk av litt i feil øyeblikk, ut til venstre - men jeg var avspent når jeg gjorde det! Anvisningen viste en litt lav serie på 47 - kunne ha unngått et par niere om jeg hadde vært litt bedre innskutt.

Jeg bestemte meg på forhånd for å skru opp for på kne for å kompensere for at jeg på de forrige stevnene alltid har ligget under i 8´ern! Satt greit, hadde noe puls i børsa, men hadde fokus på gode avslappa avtrekk. Gjennomføringen føltes helt grei, vanskelig å tyde noe som helst egentlig. Anvisningen viste at jeg visstnok hadde gjort alt riktig, bortsett fra en ting: å skru opp for å kompensere for mine tidligere lave serier! Alt satt i en kløse rett over i 8´ern, og gav meg hele 41 poeng! Typisk! Ja ja, man kan ikke annet gjøre enn å flire litt og heller tenke fremover mot innendørssesongen og inntrening av en stabil og god knestilling!

Det var uansett bare å skru ned igjen, og forsatte med prøveskudd kne hvor tendensen var god på de to første skudda. Men de to neste lå under i 9´ern og 8´ern - plutselig fungerte liksom ikke stillingen lenger allikevel, selv om jeg fortsatt satt i samme stillingen! Tok derfor heller resten av skudda på stående for å være klar til grunnlaget.
Siden tendensen gjennom skytingen var at jeg ikke trengte å skru, så bestemte jeg meg for ikke røre siktet og se hvordan det kunne fungere. Merket et par utdragere på kne, og på liggende fikk jeg som vanlig litt dårlig tid så det var litt usikkert. Jeg var derfor egetlig veldig fornøyd med 97 på grunnlaget, og spesielt med de 3 tierne på stående! Samlet sum ble 235 - men med en 41-serie på kne så sier det litt om resten av skytinga mi; ganske bra!


Torsnes

Fredrikstad:
Her jeg sitter nå, så husker jeg ikke helt om jeg skjøt alle prøveskudda på liggende - eller om jeg tok noen skudd på stående først. Fikk i hvert fall mulighet til å stå og klikke en del før vi starta, noe jeg setter veldig stor pris på for det gir meg litt ekstra ro og selvsikkerhet på stående. På de fem første liggendeskudda følte nok en gang at det var litt lurvete og "merkelig". Og denne gangen kom det en nier på det første skuddet - litt surt, men det kan skje.
På stående fokuserte jeg som alltid på avspent høyrearm/skulder og nullpunkt. Fant igjen frem den gode selvtillitsfølelsen og fløt på den. Skrudde ingenting fordi jeg på det forrige stevnet hadde ligget litt lavt pga det. Jobbet også nå med å ikke skakke på børsa. Det som var litt irriterende var at jeg også nå trakk av det siste skuddet i feil øyeblikk, ut til venstre. Så det på jeg jobbe med fremover - å holde hele veien gjennom! Anvisningen viste nå en litt høy serie på 47 - kunne knepet ett poeng om jeg skrudd et knepp ned..

På kne valgte jeg denne gangen å la være å skru - siden jeg på forrige stevnet satt over pga det. Satt på samme måte som på forrige stevnet, hadde noe puls i børsa, men hadde fokus på gode avslappa avtrekk. Gjennomføringen føltes helt grei, og nok en gang var det vanskelig å tyde noe som helst egentlig. Litt som forventet, var denne gangen treffpunktet under i skiva! Igen super samling, men er det mulig liksom - så mye opp og ned uten å merke forskjellen fra gang til gang!

Forsatte med prøveskudd på stående for å være klar til grunnlaget - skjøt 49.
Planen var nå å skru litt ned på stående, og litt opp på kne - ta det litt på feelingen! Merket at skudd nr 2 gikk til venstre, og det samme på kne. Nok en gang ble det litt dårlig tid på liggende, men det merkeligste var allikevel det som skjedde i det jeg dro tilbake sluttstykket etter skudd nr 2 på liggende. Jeg skjønte ikke helt først hva som skjedde, men tydeligvis traff tommhylsa av/på-knappen på under skjermen, for den ble nemlig helt svart! Og da forsvant jo skytetiden min! Da var det jo bare å få ut de to siste skudda i en fei, og det gikk heldigvis bra. Skrudde på skjermen igjen da jeg var ferdig, sånn at jeg i hvert fall fikk med meg anvisningen. Ble 97 igjen, med tre tydelige utdragere, men det var igrunn greit. Skjønner bare ikke hvordan jeg fikk til å treffe av/på-knappen med tommhylsa - skjermen skrus jo av ved å "flikke" til venstre - og derfor skulle det ikke være mulig å få det til - men jeg klarer tydeligvis å få til det meste, hehe (bortsettfra å samle kneskudda midt i skiva!)


Fredrikstad

Jobbe på! :oD

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar