31. juli 2010 - Norgescupstevner x 2 (og blogginnlegg nr. 100!)

Fredag 30. juli pakket jeg og resten av familien alt av børser, skudd, utstyr og klær og satte kursen for Elverum og årets Landsskytterstevne. Allerede dagen etter skjøt jeg to Norgescupstevner for å få litt konkurransetrening.


Første stopp var NC i Åmot - veldig nice med banner over veien inn til banen ;o)

Fordi glidelåsen i skytterjakka mi røk før vi dro, så leverte jeg den til Fisanti med en gang vi ankom LS arenaen slik at de kunne få den klar til selve baneskytingen på LS. Derfor måtte jeg ta til takke med min gamle og litt "småtrange" skytterjakke fra da jeg var ungdomsskytter (10 år siden..).

Merket at det ikke fungerte helt optimalt i stillingene siden det kløp litt her og der, men ville uansett gjøre det beste ut av situasjonen. Det fløt greit på liggende, og kjente den ene utdageren på stående. Vinden var litt lei, så det ble en del skruing innimellom og litt vind i kroppen, men det er en utfordring det er fint å få trent på. Knestillingen kjentes veldig bra, men som vanlig henger ikke "følelsen" på greip med det som blir anvist, og det ble en sørgelig 44 serie. Forsatte som jeg pleier med 5 prøveskudd på stående. Følte meg verken mer eller mindre nervøs enn jeg pleier under grunnlaget, og tenkte før anvisningen at det var vel bare å pakke sammen tinga siden jeg kun hadde 140 på 15-skudden fra før av. Skal si jeg ble litt overrasket da jeg fikk anvist 100 poeng på grunnlaget!! Kjempemorro!!

Så da var det bare å legge seg ned igjen for å skyte omgang. Gjennomføringen føltes helt grei, og når jeg fikk anvist 99 på omgangen så var jeg egentlig fornøyd med det.

I bunn og grunn var det en veldig åreit helomvending på de siste 20 skudda, men som vanlig er det noe som ikke stemmer på kne..


I bunn og grunn var det kun ett ståendeskudd og de 5 kneskudda som jeg ikke var fornøyd med - ellers må jeg si det var veeeeldig bra!

Egentlig ble det arrangert 3 Norgescupstevner denne helgen, men pga av Trysilstevnet var litt langt unna bestemte vi oss for å droppe det. En ting som var litt synd var at min onkel ikke hadde fått med seg det - noe som resulterte i en 10 mils lang omvei!! Stemningen var ikke på topp i bilen, så det ble en heller dårlig oppladning til det stevnet jeg skulle skyte på i Norskogbygda..

Etter 1,5 time i bilen var det godt å komme ut å få rørt på kroppen! Og da jeg endelig kom inn på 200m-standplassen var det en superflott utsikt som møtte meg! Av alle de maaange banene jeg har besøkt, så er dette favoritten når det kommer til omgivelsene; et lite tjern, noen bergknauser og et lite fjell, blomstereng og idyllisk plassererte trær - rett og slett nydelig. Kunne ønske jeg hadde hatt med meg kameraet!

Når det gjaldt selve skytingen, så synes jeg at jeg hadde 5 fine skudd på liggende - derfor var den ene tydelige nieren en liten gåte.. På stående føltes det bra - jeg hadde fokus på riktig plassering i skuldra, avspent hånd og gode avtrekk - og jeg var fornøyd med 48 poeng. På kne satte jeg meg på samme måte som på forrige stevne - gjennomføringen føltes litt lurvete men grei.. Derfor var det mildt sagt overraskende å få anvist 50 poeng med 5 innertiere! Hallo? Jeg gjorde jo akkurat det samme på forrige stevne jo..

Forsatte med 5 prøveskudd på stående - som alltid. Innskytingen føltes bra, og jeg var egentlig ikke så veldig nervøs. Så var grunnlaget igang - første skuddet på stående leverte jeg bra, og bestemte meg for å fortsette på samme måte.. Men så kjente jeg at naboen min tydeligvis ikke hadde hørt om "skyteetikette" for han begynte å treffe meg i leggen med sine tomhylser. Det er nesten det samme som å ha noen som står å prikker deg på skuldra i ett sett! Jeg bestemte meg derfor for å vente på at han var ferdig med sine ståendeskudd for å se om jeg kunne slappe av mer da.. men det ville seg ikke. Og jeg dro med meg den dårlige tiden jeg hadde igjen på kne og liggende.. Nok en gang skulle jeg få anvist et fryktelig dårlig grunnlag. Jeg var ikke overrasket, men klart det var skuffende!

Vurderte en god stund om jeg skulle forsette og skyte omgang, men valgte til slutt å pakke sammen. Jeg hadde ikke spesielt lyst til å ligge ved siden av en som ikke klarte å styre tommhylsene sine! Man kan si at "man skal takle alle forhold", men jeg prøver alltid å ta hensyn til skytteren som ligger på min høyre side ved å kontrollere tommhylsenes retning.. Men men, folk er forskjellige.


Veldig fornøyd med gjennomføringen av 15-skudden + det ene ståendeskuddet på grunnlaget.

Etter disse to Norgescupstevnene er følelsen fortsatt den samme - mye er bra, og spesielt på stående, men jeg trenger virkelig å bygge opp selvtilliten på kne! Får jeg det på plass vil definitivt grunnlagsskytingen min bli bedre også! Hvis jeg skal ta plukk og mix versjonen av dagens to stevner vil jeg gjerne ha; 50 serien på liggende, 48 serien på stående, 50 serien på kne og grunnlaget som jeg fikk 100 poeng på - det blir 248 poeng tilsammen det! ;o) Jeg er uansett veldig motivert for videre trening og utvikling - LS går som det går uansett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar