Hepp!

Da har jeg endelig fått bestilt tre nye originale kal. 22 magasin! Har lett litt etter originalmagasinene for Sauer, og fikk høre at de var utsolgt de fleste steder pga stor etterspørsel. Nå selger de fleste kun Engbo-magasiner, og de er jeg ikke noe glad i. De er veldig "harde" og vanskelige å lade opp, samtidig som 3-4 av skyttelagets egne allerede har blitt knekt/ødelagte øverst..

Nei, takke meg til kal.22 originalmagasinene! Jeg har frem til nå kun hatt 2 magasin, men hvis jeg skal få bedre flyt i treningen og konkurranseskytingen min så må jeg supplere med 3 til. Heldigvis kunne Magne Landrø hjelpe meg med nettopp det - så da er det bare å vente i spenning foran postkassa!

I tillegg skal jeg etterhvert få tak i et nytt og bredere miragebånd - det kommer visstnok en ny type inn i slutten av året. Den skal væ
re top noch fordi den tetter bedre rundt forsikte, og er bredere! Så kanskje jeg da endelig kan bli kvitt mirageproblemet mitt utendørs?

I tillegg må jeg jo si at jeg nå begynner å lengte veldig etter den nye skytterdressen min. Hadde vært ålreit å fått en relativt "lang" oppkjøring med den innedørs før stevnene begynner i slutten av oktober. Men jeg stresser ikke - tar tross alt litt tid å lage den perfekte skytterdressen ;o) Gleder meg!

22. august 2010 - dobbeltsevne Torsnes og Fredrikstad

I helgen var det to stevner i Østfold - Torsnes og Fredrikstad. Det har ikke blitt tid til så mye trening den siste tiden, så jeg var nok en gang litt spent på hvordan det ville gå. Det var i tillegg mye vind på begge stevnene, men det virket som om det var relativt stabil.

Torsnes:
Prøveskuddene hadde jeg bestemt meg for å ta på liggende for å være sikker på at jeg faktisk ville bli innskutt etter maratonskruingen på 300m NM. Men det viste seg å skulle gå veldig greit - var raskt i innertieren. På de fem første liggendeskudda følte det var litt lurvete og "merkelig". Kunne i grunn bli hva som helst, men var veldig fornøyd med anvisningen som viste 50 poeng.
På stående fokuserte jeg som alltid på avspent høyrearm/skulder og nullpunkt. Jeg gav meg selv den gode selvtillitsfølelsen og fløt på den. Var allikevel bittelitt spent siden treningsmengden har vært lav i det siste, samtidig som jeg jobbet med å ikke skakke på børsa (har en liten tendens til det). Holdt stand helt til det siste skuddet som jeg trakk av litt i feil øyeblikk, ut til venstre - men jeg var avspent når jeg gjorde det! Anvisningen viste en litt lav serie på 47 - kunne ha unngått et par niere om jeg hadde vært litt bedre innskutt.

Jeg bestemte meg på forhånd for å skru opp for på kne for å kompensere for at jeg på de forrige stevnene alltid har ligget under i 8´ern! Satt greit, hadde noe puls i børsa, men hadde fokus på gode avslappa avtrekk. Gjennomføringen føltes helt grei, vanskelig å tyde noe som helst egentlig. Anvisningen viste at jeg visstnok hadde gjort alt riktig, bortsett fra en ting: å skru opp for å kompensere for mine tidligere lave serier! Alt satt i en kløse rett over i 8´ern, og gav meg hele 41 poeng! Typisk! Ja ja, man kan ikke annet gjøre enn å flire litt og heller tenke fremover mot innendørssesongen og inntrening av en stabil og god knestilling!

Det var uansett bare å skru ned igjen, og forsatte med prøveskudd kne hvor tendensen var god på de to første skudda. Men de to neste lå under i 9´ern og 8´ern - plutselig fungerte liksom ikke stillingen lenger allikevel, selv om jeg fortsatt satt i samme stillingen! Tok derfor heller resten av skudda på stående for å være klar til grunnlaget.
Siden tendensen gjennom skytingen var at jeg ikke trengte å skru, så bestemte jeg meg for ikke røre siktet og se hvordan det kunne fungere. Merket et par utdragere på kne, og på liggende fikk jeg som vanlig litt dårlig tid så det var litt usikkert. Jeg var derfor egetlig veldig fornøyd med 97 på grunnlaget, og spesielt med de 3 tierne på stående! Samlet sum ble 235 - men med en 41-serie på kne så sier det litt om resten av skytinga mi; ganske bra!


Torsnes

Fredrikstad:
Her jeg sitter nå, så husker jeg ikke helt om jeg skjøt alle prøveskudda på liggende - eller om jeg tok noen skudd på stående først. Fikk i hvert fall mulighet til å stå og klikke en del før vi starta, noe jeg setter veldig stor pris på for det gir meg litt ekstra ro og selvsikkerhet på stående. På de fem første liggendeskudda følte nok en gang at det var litt lurvete og "merkelig". Og denne gangen kom det en nier på det første skuddet - litt surt, men det kan skje.
På stående fokuserte jeg som alltid på avspent høyrearm/skulder og nullpunkt. Fant igjen frem den gode selvtillitsfølelsen og fløt på den. Skrudde ingenting fordi jeg på det forrige stevnet hadde ligget litt lavt pga det. Jobbet også nå med å ikke skakke på børsa. Det som var litt irriterende var at jeg også nå trakk av det siste skuddet i feil øyeblikk, ut til venstre. Så det på jeg jobbe med fremover - å holde hele veien gjennom! Anvisningen viste nå en litt høy serie på 47 - kunne knepet ett poeng om jeg skrudd et knepp ned..

På kne valgte jeg denne gangen å la være å skru - siden jeg på forrige stevnet satt over pga det. Satt på samme måte som på forrige stevnet, hadde noe puls i børsa, men hadde fokus på gode avslappa avtrekk. Gjennomføringen føltes helt grei, og nok en gang var det vanskelig å tyde noe som helst egentlig. Litt som forventet, var denne gangen treffpunktet under i skiva! Igen super samling, men er det mulig liksom - så mye opp og ned uten å merke forskjellen fra gang til gang!

Forsatte med prøveskudd på stående for å være klar til grunnlaget - skjøt 49.
Planen var nå å skru litt ned på stående, og litt opp på kne - ta det litt på feelingen! Merket at skudd nr 2 gikk til venstre, og det samme på kne. Nok en gang ble det litt dårlig tid på liggende, men det merkeligste var allikevel det som skjedde i det jeg dro tilbake sluttstykket etter skudd nr 2 på liggende. Jeg skjønte ikke helt først hva som skjedde, men tydeligvis traff tommhylsa av/på-knappen på under skjermen, for den ble nemlig helt svart! Og da forsvant jo skytetiden min! Da var det jo bare å få ut de to siste skudda i en fei, og det gikk heldigvis bra. Skrudde på skjermen igjen da jeg var ferdig, sånn at jeg i hvert fall fikk med meg anvisningen. Ble 97 igjen, med tre tydelige utdragere, men det var igrunn greit. Skjønner bare ikke hvordan jeg fikk til å treffe av/på-knappen med tommhylsa - skjermen skrus jo av ved å "flikke" til venstre - og derfor skulle det ikke være mulig å få det til - men jeg klarer tydeligvis å få til det meste, hehe (bortsettfra å samle kneskudda midt i skiva!)


Fredrikstad

Jobbe på! :oD

18. august 2010 - Tørrtrening hjemme

Heiv på meg klærne onsdag kveld på tross av at jeg var litt sliten. Valgte å kjøre litt tørrtrening fremfor skyting med Scatt´en. Fokuset på kne var å se om jeg eventuelt kunne få til en stilling med mer rettere rygg, så man nesten tipper bakover. Da skal man visst blant annet unngå for mye anspenthet i skulderen. Fant raskt ut at jeg da ikke rakk frem til kneet med venstrearmen.. hmm.. Supplerte med litt tørrtrening på stående sånn at ikke beina skulle sovne helt, samtidig som man skal holde den stillingen ved like også. Ble tilsammen en god halvtime med tørrtrening.. ble kanskje ikke så mye mer klokere på knestillingen, men jobber på!

13. - 15. august 2010 - Markens Grøde stand

I helgen ble det arrangert Markens Grøde i Rakkestad. Dette skjer annenhvert år, og messa tar rikt for seg av mat, kultur, salg og landbruk. Med sin unike landsbysjarme har Markens Grøde bygd seg opp til en solid og samlende messe i Østlandsområdet, med ca 14 000 besøkende.

I år delte Degernes Skyttelag stand med Flexidekor og ADC Consult. Jeg tok med skytesimulatoren slik at både unge og gamle kunne prøve å skyte litt, i tillegg til en PowerPoint presentasjon med "skytebilder", brosjyrer, noen skiver, tommhylser, premier og en skytterdress. Dette var ikke nøye planlagt, men heller satt sammen i en fei for morro skyld. Derfor var det desto mer artig at standen var ganske tett besøkt gjennom hele helgen! Til tider stod de unge og gamle i kø for å få lov til å prøve skytesimulatoren - og alle synes det var kjempeartig! Siden det kommer besøkende fra hele Østfold kan det også hende at vi med standen vår står for noen nye medlemmer til andre skyt
terlag også ;o)

Så håper jeg at også Flexidekor og ADC Consult sneik seg inn i hodet til de mange som stod der i kø. Så trenger du/dere profilering i alle farger og utførelser eller kanskje en ny webside, så er det bare å gå inn på http://flexidekor.no/ eller http://www.adcc.no/!


Smått er godt ;o) Degernes Skytterlag sitt hjørne av standen fotografert i en sjeldent stille stund..

14. august 2010 - 300m NM

En stund siden sist nå, men det er nok en gang klart for: "Maren gjør ting hun ikke kan".
Dagens oppgave: delta på 300m NM, 60 skudd liggende med utvidet halvmatch.

Jeg var vel mest bekymret for ustyrskontrollen før skyting. Er jo en del flere regler innen NSF enn DFS. Men da jeg slang skytterjakka mi på bordet så gadd de ikke måle stivheten i den engang fordi det så så slitt og slapp ut.. hmmm - nok en gang er jeg glad for at jeg har bestilt meg ny dress! Børsa var det heller ikkenoe problem med, så da var det bare å skyte i vei.

Hvordan gikk det.. ikke så veldig bra nei, hehe.. Følte jeg lå godt og tok gode avtrekk, men skudda samla ikke, og før jeg visste ordet av det så kom miragen! Skiva danset frem og tilbake, jeg slappet av, tok gode avtrekk men det hjalp ikke stort. Vet ikke hvorfor det ikke ville seg - kanskje det var at jeg måtte lade for hvert skudd, kanskje børsa ikke går så veldig "hull-i-hull" lenger eller kanskje stillingen ikke var helt optimal. Skrapte til slutt sammen 573 poeng, og endte på 8 plass av 11 deltakere i kvinneklassen.
Liggende: 96 - 95 - 96 - 94 - 97 - 95 - 573

Deretter forsatte vi med 20 skudd stående, og 20 skudd kne. Jeg følte at jeg liksom ikke helt fant godfølelsen fordi det ikke gikk så bra på liggende. Var også ganske sliten, men prøvde å summe meg. Heldigvis er jeg ikke avhengig av remma på stående, for den er det nemlig ikke lov å bruke. På de 20 skudda var det 4-5 av de som ikke var bra, og de havnet i 7´ern nede til høyre. Ellers gjorde jeg en bra jobb på de andre. Bare litt synd å få disse 7´erne for da forsvinner det fort poeng! stå: 85 - 91

De 20 siste skudda var på kne.. Det var et såre kaos uten like. Har vel aldri strevd så mye i mitt liv på kne. Skjøt maaange prøveskudd - tok av og på brillene - ut og inn av stilling - ingenting hjalp! Til slutt måtte jeg bare begynne! Og resten er historie. Blåste til slutt i å skru noe, for uansett hva jeg skrudde så nærmet jeg meg aldri blinken! Helt utrolig igrunn - det meste lå nede til venstre og tapte masse.. skjøt faktisk dårligere på kne enn på stående! Skal si jeg gjorde meg ferdig i en fei og endte til slutt på 536 poeng på halvmatchen og 8. plass.
Utvidet halvmatch : (liggende: 96-97) stå: 85 - 91, kne: 86 - 83


Alt i alt var jeg ikke noe fornøyd etter skytingen. Men jeg sitter igjen med ENDA større respekt for våre landslagsskyttere som tok hjem medaljer frå årets VM! Å skyte på 200m-skive på 300m er ikke lett, men til gjengjeld må det være super trening. Treffer du i tiern på den skiva, så burde ikke utendørs DFS-skyting være noe problem! ;o)

Uansett hvordan skytinga gikk, så synes jeg det var en bra erfaring å ta med seg videre. Kjenner at jeg kanskje ikke helt har tålmodigheten til å skyte så mange skudd utendørs, og mye pga at jeg slet så mye med mirage. Er heller ikke så mange som driver aktivt med dette i Norge. Men innendørs er det gøy å skyte mye og lenge i hver stilling, så kanskje jeg slenger meg med på litt 50m skyting.

I tillegg synes jeg det var kjempekoslig å snakke med de andre skytterne - veldig artig! Takk for en hyggelig dag alle sammen - og gratulerer med flott skyting!

PS:
Mandag kveld når jeg surfet på websidene til Oslo Østre Miniatyrskytterlag fikk jeg meg en stor overraskelse. Under overskriften "Oppsummering, NM 300 meter" fant jeg nederst på listen:

Sølv: Maren-Kristine Heier, Katrine Lund, Marianne Berger (Lag, Kvinner 3 X 20)

Skal si jeg ble overrasket når jeg så navnet mitt! Og siden det var fire lag som deltok, så er det sannsynlig at jeg får en plakett for det ;o) Det gav meg et lite positivt dytt for neste års NM. Med litt mer trening, så kanskje jeg kan få til noe bedre - uansett vil kneskytingen min være mye bedre - det kan jeg love!

13. august 2010 - Samlagsmesterskap, bane

Det har vært mange mesterskap i det siste, og nå var turen kommet til samlagsmesterskapet arrangert av Sarpsborg Skytterlag. Oppladingen til stevnet kunne kanskje vært en smule bedre. Jeg brukte nemlig natten, for- og ettermiddagen til å organisere Flexidekor/Degernes Skytterlag-utstilling på Markens Grøde.. Derfor var jeg en smule trøtt og sliten når klokka nærmet seg 19 og jeg skulle skyte. Men jeg tenkte at det kanskje kunne være litt positivt - at jeg ble naturlig avslappet ;o)

Skytingen
Liggende: Det føltes litt smårufsete, men prøvde å ta gode avtrekk - fikk bedre anvisning enn forventet, 50 poeng.
Stående: Kjente jeg grua meg litt siden det var "lenge siden" sist. Men jeg jobbet godt med å finne stillingen, og selv om jeg hadde puls hadde jeg fokus på den "gode følelsen". Kjente at jeg på tross av pulsen hadde en underliggende selvtillit, ro og tro på at jeg skulle levere hvert skudd i midten. Jeg var også bevisst på å være avspent i høyre skulder/arm/hånd. Kjente jeg dro litt ut det siste skuddet fordi jeg var bittelitt uheldig med timingen, men ellers så det bra ut. Anvisningen viste sånn tåli det jeg så, og var fornøyd med det. Samlingen satt litt høyt, så med et halvt knepp ned hadde det blitt 49 - istedet ble det 47.
Kne: På kne satt jeg godt, og fant nullstillingen. Jeg prøvde å blåse i at det var bittelitt bevegelse i børsa, men istedet ha fokus på gode avtrekk.. Anvisningen var som de foregående stevnene - laaavt! Og det var det - 40 poeng.

Tok 5 prøveskudd på stående, som vanlig - 49 med selvtillit! Bestemte meg så for å skru 12 halve knepp opp på kne for å se om det kunne hjelpe på grunnlaget.. Jeg hadde tross alt ingenting å tape!

Grunnlaget: Gjennomførte tre greie skudd på stående - ingen store utdragere. Skrudde de maaange kneppa jeg hadde planlagt, og tok til og med et klikkskudd før de 3 tellende kneskudda. Leverte tre greie skudd hvor jeg hadde fokus på bra avtrekk. La meg ned og så jeg hadde 35 sekunder igjen.. skjøt to skudd og titta på klokka igjen som nå viste 8 sekunder igjen! Iiiik, da ble det "stangskyting" på de to siste skudda og rakk de akkurat på staaans! Tida fløy avgårde gitt!

Var litt spent på anvisningen.. Jeg startet med det første ståendeskuddet i 9ern, så fulgte det på med 8 tiere! (skruinga på kne funka utrolig nok!) og det siste "stans-skuddet" havnet i 9ern - veldig fornøyd - så man kan trygt si at jeg var veeeldig fornøyd!

Ikke værst å skyte 235 med 40 poeng på den ene kneserien! Superfornøyd med følelsen på stående, og håper det fortsetter å være der - og det tror jeg! Nå skal jeg bare jobbe videre med kne for å løse "hvorfor-sitter-samlingen-i-7ern-og-8ern-på-kne"-mysteriet!

Da ble den ingen finale imorgen - men istedet 300m NM på Fet skytterlag sin bane! Spennende - kjøret går!


Lappen - skulle gjerne ha byttet ut den 3je serien, men det ordner seg etterhvert!

Bilder fra NRK.. ;o) Landsskytterstevnet i Elverum

Venner og bekjente fortalte meg at NRK tydeligvis hadde filmet skuddkofferten min og diskutert det som står skrevet inni: "Riktig skive, rett børse"..

Og så nysgjerrig som jeg er, så måtte jeg sjekke ut dette på NRKs web-TV.. Og sannelig min hatt hadde de ikke rett! For å oppklare sakens kjerne vil gjerne understreke at "rett børse" ikke betyr det å velge riktig børse, men heller at jeg skal passe på å ikke skakke på børsa.. Men dette er en veeeldig gammel huskelapp, så det med "rett børse" har ikke så høy viktighetsgrad lenger - men "rett skive" derimot, den trenger jeg fortsatt! ;o)

Morro var det lell at logoen min var så tydelig bakpå jakka.. hmm, lurer på hvordan det er å trykke på evotex-materialet..?


Alle skytterne i lag nr 91 - meg på skive nr 3.. (stillbilde hentet fra NRK web-TV)



Oversikt over banen - hele meg ligger til venstre i bildet.. (stillbilde hentet fra NRK web-TV)



"Riktig skive, rett børse.." (stillbilde hentet fra NRK web-TV)


Ryggen min med logoen på ;o) (stillbilde hentet fra NRK web-TV)

30. juli - 4. august 2010 - Landsskytterstevnet i Elverum

Når jeg sitter her og skriver, så har jeg kommet hjem igjen til Oslo etter årets Landsskytterstevne i Elverum. Egentlig skulle jeg faktisk ha skutt feltfinale (lørdag), men siden jeg kun hadde 27 som utgangspunkt OG har boret opp siktet på feltbørsa og installert irisblender på den så blir jeg heller hjemme.

Det er ikke til å stikke under en stol at årets NM ikke gikk så veldig bra poengsummessig, men allikevel er jeg faktisk fornøyd med mye av det jeg gjorde. At det ikke satt i midten av skiva får så være, men det at det faktisk er mulig for meg å gå inn på 200 m standplass og IKKE være nervøs er en trygg og nyttig følelse å ha med seg videre!


Her kommer i hvert fall et lite sammendrag av Landsskytterstevnet i Elverum:


Oversiktsbilde fra arenaen, utefor bildet på høyre siden er "handlegaten" med diverse skytterutstyrforhandlere osv (Foto: LS-Speaker, Facebook)


På fredagen skjøt klasse 1 på 200m´ern, og der dukket det opp et kjent ansikt. Skøyteesset Håvad Bøkko gjennomførte sitt første Landsskytterstevne med stil og 239 poeng! (Foto: LS-Speaker, Facebook)



Publikum på arenaen følger spent med på anvisningen - de beste vises på storskjerm.


Det var meldt regn hver dag under LS, men det var igrunn bare sola vi så mest! Herlig!

Mandag 2. august 2010 - Feltskyting.

Fra parkeringsplassen og på vei bort til oppropet merket jeg at det var gnagsår på gang - og feltløypa var 4,5 km lang! Fikk et par compeed av Røde Kors og kryssa fingrene for at det ville hjelpe (for det pleier det å gjøre). Ikke hadde jeg med noen andre sko som jeg kunne bruke heller, så det måtte gå! På vei bort til minneskytingen med compeed på hælene, kjente jeg at det fortsatt ikke hjalp.. HJELP! Det gjorde veldig vondt, og det er typisk at alle feltstandplasser er bygd litt opp - au!

Når det gjaldt selve minneskytinga, så hadde jeg en god følelse. Før jeg dro hadde jeg skutt meg inn "perfekt" på 100m, og visste at jeg hadde god tid på å levere de 6 skudda i skiva. Jeg satt godt og hadde god kontroll på puls og spenning i kroppen på kne, men kjente en utdrager. På liggende skjøt jeg tre rolige og gode skudd. Av erfaring var jeg allikevel skeptisk til selve visningen av skiva - og med god grunn.. Jeg fikk en 8´er (utdrageren jeg kjente) og to tiere på kne - mens de 3 liggendeskudda satt in en kløse i 9´eren.. Da kjente jeg at skuffelsen bare bredte seg over hele meg! Er det MULIG?? Uansett hvor mye jeg prøver å skyte meg inn perfekt er det sjelden, om ikke aldri at det sitter i midten!! Det kom en del ord og vendinger, og mange steiner ble sparket på skogen.. SKUFFA!


Prøvde videre å omstille meg til første holdet. Fant en god stilling, men fordi det var bortimot ingen vind ble det liggende et tykt lag med støv i luften når standplasskommandøren sa ild og alle begynte å skyte. I tillegg var det motlys og skivene var mørke, så det var veldig vanskelig å se noe som helst. Jeg var ganske så knust etter minneskytingen, og ble ikke i bedre humør etter første holdet. Med gangsår og ett tap på liggende.. Da er det godt å ha med seg sine nærmeste!

Hold nr 3 var det første kneholdet. Jeg følte at jeg ikke kunne ha mer enn max en bom, men fikk ikke anvist mer enn 4/1. Gnagsårene var verre enn noen gang, og det hjalp ikke på humøret å miste så mye på det holdet, når det gjensto de to vanskeligste!
Kjente at bare anti-feltfølelsen bare vokste inni meg! For no driiit - hvorfor er jeg aldri midt i blinken når jeg skyter felt??

Langholdet var neste stopp - 590 m. Skrudde med opp til 600 m siden jeg hadde ligget litt lavt på de forrige. Var veldig spent på anvisningen, og fryktelig lettet da jeg fikk 6/3!


Det siste holdet var på kne, og skiva var liten å sikte på. Jeg jobbet veldig for å ta gode avtrekk og puste rolig mellom hvert skudd selv om jeg hadde liten tid å gjøre det på. Jeg merket meg også hvordan det så ut rundt hullkornet mitt når jeg siktet på skiva mi, slik at jeg kunne finne den raskt. Skivene stod veldig tett gjennom hele feltrunden, og det var vanskelig å finne skiva si på hvert skudd - men det hjalp å orientere seg med omgivelsene fremfor å telle.
Var veldig spent foran siste anvisningen, men ble superglad da jeg så at jeg fikk 6/1! Runden som begynte så dårlig, endte allikevel bra! Klart, det ble ingen super sum, men jeg er glad for at jeg klarte å snu trenden på slutten og gjøre det såpass bra på de vanskeligste holdene. I tillegg var det sinnsykt digg å endelig kunne knyte opp lissene på skyteskoa å slippe gnaginga på hælene!!


5/2 6/3
4/1
6/3
6/1 =
27/10

Avsluttet feltøkten med Stang og felthurtigskyting. Dette er noe jeg ikke trener på, så reslutatet er ikke akkurat så veldig viktig - men jeg gjør som best jeg kan selvfølgelig! Er vel mere en slags underholdning for de som sitter å ser på.. ;o)



Stangskytingen - jeg ligger på høyre side av standplasskommandør-bua.. Jeg slet litt med ladinga på kortholdet, men strammet remma mer på langholdet og synes det fløt bra der. Jeg går for å få ut 11 skudd på hvert av holda, men det ble kun 10 ut på langholdet.


Meg like før, under og etter felthurtigskytinga - eller stupern som det også kalles. Blir møkkete på klærne av slikt, men det hører med. Blir godt å få den nye dressen, så jeg kan en til bane og en til felt! Holda var ganske nærme i år, og jeg slapp å korrigere på avstandene men heller bare holde midt i. Jeg synes figurene datt veldig sakte, og ble lurt på andreholdet. Allikevel stoppet klokka på 13.03, så jeg var fornøyd med det!


Stang og felthurtiglappen.


Alle som deltar får en LS-nål med forrige års Skytterkonge og prinsesse på. I år ble det kun et Stangbeger med hjem i bagasjen, men jeg kommer sterkere tilbake!

Tirsdag 3. august - hviledag og skogsløp med skyting.

Det var veldig godt med en fridag etter gårsdagens feltrunde med gnagsår deluxe! Etter en lang og god frokost tok jeg og Hans Jørgen turen til Løiten Lys. Det er ti år siden sist jeg var der, og det var gøy å komme tilbake å se hvor mye de har utvidet! Er bare kjempeinspirerende å gå rundt å se på alle utstillingene de har - man får jo lyst til å kjøpe alt!

Etter besøket hos Løiten Lys tok vi turen bort på arenaen. Jeg skulle hjelpe søskenbarnet mitt å finne skyttersko, og så skulle jeg finne ut litt mer om "skogsløp med skyting". Det var litt surr ang infomasjonen rundt dette, og jeg hadde ikke helt bestemt meg om jeg skulle delta siden jeg fikk så veldig gnagsår på feltrunden dagen før. Meeen da jeg fant påmeldingen var det i grunn ikke noe mer å tenke på - kjøret går!


Innskytingen var veldig bra - en skikkelig kløse i tieren på 100 m - selv uten skytterutsyret på! Regnet høljet kraftig ned under innskytingen, og vi ble alle litt bekymra for at det ville fortsette. Men i det vi gikk ut av standplassen og ned til startområdet gav det seg helt!

Rundt meg stod det mange folk i tights fra topp til tå, så jeg følte meg litt "out of my league".. Bestemte meg for å ta det i mitt eget tempo, men da startskuddet gikk var det ikke så lett å gjøre det.. Jeg hadde jo ikke helt peiling på hvor vi skulle løpe, så jeg måtte bare henge meg på! Hehe, det ble mye puls i børsa for det var veldig tungt å løpe i skogen, men fant etterhvert min egen rytme og jogga det jeg orket. Målet var å ikke komme inn sist, og det greide jeg bra - tror det var 3 som kom inn etter meg. Skytingen kunne nok gått litt bedre for det ble 4 "bom" (treff gjaldt innenfor 9´eren), men morro var det lell - anbefales!



Skogsløp med skyting i DFS - 3 x 600m og 2 x 6 skudd


Alle som deltok fikk en gratisk t-skjorte for innsatsen - trengte en ny treningstrøye så det passa meg bra!


Publikum sviktet ikke på arenaen!

Onsdag 4. august - bane.

Started dagen med å sove leeenge, og forsatte med en god og fersk frokost. Jeg hadde nemlig goood tid for jeg skulle ikke skyte før 17.15! For å fylle ventetiden ble det også en spasertur før vi tok turen til arenaen. Jeg begynte å bli ganske spent allerede på spaserturen, men gode og kloke ord fra forskjellige folk jeg møtte gjorde at jeg merkelig nok bare bestemte meg for at jeg skulle kose meg med alt "oppstyret"! Kameraene og NRK var min venn! I teltet satt jeg fra meg utstyret og gikk heller litt rundt om kring for å fortsatt ha "gla-følelsen" i kroppen. Det fungerte veldig bra, og da vi ble vinka inn på standplass og kameraene stod rett på oss syntes jeg det hele var riktig så artig!

Starta med 3 prøveskudd på stående som jeg alltid pleier, og avslutta på liggende. Var ikke 110% innskutt men kneppet det jeg følte trengtes før føste serien. Var avslappa og fin i kroppen (og hodet) og følte jeg leverte 5 gode skudd. Anvisningen viste to utdragere under, noe jeg ikke skjønte hvorfor hadde skjedd.. Ble derfor litt skeptisk til hva som ville skje videre, men bestemte meg for å holde fokus på arbeidsoppgavene og ha det gøy på LS.

På stående var jeg fortsatt ganske rolig, og gjorde det jeg skulle på alle 5 skudda (avspenning, puste tre ganger, bra avtrekk). Jeg kunne kanskje knepet et poeng om jeg hadde vært et knepp til høyre, men jeg var fornøyd med at jeg ikke "sluppet ut" noen dårlige skudd!

Så var det tid for den 3. serien på kne.. jeg satte meg ned som jeg pleier, var nøye med nullpunktet og merket at jeg hadde som godt som ingen puls i børsa. Passet på å fortsette med ufarliggjøringen av kameraene og det føltes bra. Jeg kjente at de to første skudda kanskje ikke var optimale, men de tre siste var veldig bra. Av erfaring tok jeg ingenting på forskudd og ventet på anvisningen.. og da den kom var det egentlig ingen stor overraskelse. Så mye opp og ned som det har gått på kne i det siste så var jeg forberedt. Klart, det var ikkeno morro å få den serien i fleisen, men jeg tenkte som så "ja ja, så var det ikke min tur i år".. Det var ikke annet en å forsette skytingen videre og fortsatt ha det litt gøy ;o)

Tok alle 5 prøveskudda på stående som vanlig og var nøye på nullpunktet, avspenning og bra avtrekk. Kjente jeg var litt mer spent, men jobbet bra med å fjerne det. Da grunnlaget var igang leverte jeg et bra første skudd på stående. Hadde fokus, men så fikk jeg et flash back til helgens stevne da jeg plutselig kjente en tomhylse i leggen. Men denne gangen tror jeg det bare var en uheldig feil fra min sidemann, for han var ellers veeeldig påpasselig med nettopp det! Allikevel slet jeg med de to neste skudda, og kjente jeg faktisk fikk litt risting i leggen. Men jeg jobbet på, og det så allikevel relativt greit ut. Var også nøye på kne og liggende, og følte ikke at det var så ille. Men klok av skade ville jeg selvfølgelig se anvisningen først.. og nok en gang et rævva grunnlag! Først får jeg anvist de tre ståendeskudda i en samling oppe til venstre - typisk.. og sånn fortsatte det! Typisk tenkte jeg! Flira litt for meg selv i deg jeg gikk ut av standplass - var ikke noe annet å gjøre, når det ikke vil sitte i midten! Det som faktisk var bra med hele opplevelsen/gjennomføringen var at jeg for en gangs skyld klarte å ha det gøy på LS! OG jeg skjøt en godkjent ståendeserie!!

Etter skytinga tok vi turen bort i Norma-teltet for å sjekke ut et problem jeg har hatt siden vi satt på irisblenderen. Jeg har nemlig slitt med at jeg nesten ikke har noe lys/mellomrom mellom hullkornsiktet foran og siktet bak. Ved første øyekast kunne heller ikke Dokken se at det var noe feil, men da han så at jeg hadde blenderen på fullt, var det noe som ikke helt stemte. Vi hadde nemlig ikke borret opp siktet bak før vi satt på irisblenderen, og derfor var hullet så lite! Man er jo ikke overivrig på og drive å borre opp siktet med borrmaskin, så det er godt å få noen kyndige til å gjøre det. Trodde heller ikke det hadde så mye å si, men det var stoooor forskjell etter at børsemakeren hadde gjort sitt!!


To ting er jeg fornøyd med og det er ståendeserien og generelt den positive instillingen jeg hadde når jeg skjøt!


Folk lurte selvfølgelig på hva som hadde skjedd siden poengsummen ble det den ble - men det er litt sånn tendensen har vært i det siste - enten sitter skudda i midten, eller så har treffpunktet flyttet på seg. Kjenner sjelden at jeg gjør det når jeg gjør det, noe som er veldig dumt for da kunne jeg jo jobbet bevisst med det.. Jeg er veldig nøye med nullpunktet for å forhindre det, men ser ikke ut til å helt gjøre susen ene og alene.

Men uansett, det er tydelig at det er kneskytingen som trenger fullt fokus fremover. Innendørssesongen nærmer seg med raske skritt, og det gleder jeg meg veldig til. Derfor vil jeg også være forberedt med en god knestilling! Blir nok en del kvalitetstid med Scatt´en fremover ja!

Det er et år til det nok en gang braker løs, og imellomtiden skal jeg fortsette å trene og rett og slett bli en bedre skytter på alle mulige måter!



Jeg var veldig i tvil om jeg skulle legge til denne logoen som er laget til neste års LS. MAKAN til grusom orddeling!! Jeg trodde ALDRI jeg skulle oppleve at noen ville prøve å dele opp "Landsskytterstevnet" på denne måten!! Jeg er selv grafisk designer, og har mange ganger vært fristet til å dele opp ord, men jeg gjør det aldri fordi det skal det ikke gjøres i det norske språket. Og spesielt når det gjøres på et slikt "varemerke" som Landsskytterstevnet er, så synes jeg det rett og slett er synd og skam - jeg får vondt av å se på/lese det. Og desverre er jeg nødt til å se det i ett drøyt år fremover siden jeg skal delta og må holde meg oppdatert. Oppfordring til arrangører av fremtidige Landsskytterstevner: IKKE gjenta denne feilen som Bodø har gått i!! Landsskytterstevnet skrives i ett ord - design eller ikke design!!

31. juli 2010 - Norgescupstevner x 2 (og blogginnlegg nr. 100!)

Fredag 30. juli pakket jeg og resten av familien alt av børser, skudd, utstyr og klær og satte kursen for Elverum og årets Landsskytterstevne. Allerede dagen etter skjøt jeg to Norgescupstevner for å få litt konkurransetrening.


Første stopp var NC i Åmot - veldig nice med banner over veien inn til banen ;o)

Fordi glidelåsen i skytterjakka mi røk før vi dro, så leverte jeg den til Fisanti med en gang vi ankom LS arenaen slik at de kunne få den klar til selve baneskytingen på LS. Derfor måtte jeg ta til takke med min gamle og litt "småtrange" skytterjakke fra da jeg var ungdomsskytter (10 år siden..).

Merket at det ikke fungerte helt optimalt i stillingene siden det kløp litt her og der, men ville uansett gjøre det beste ut av situasjonen. Det fløt greit på liggende, og kjente den ene utdageren på stående. Vinden var litt lei, så det ble en del skruing innimellom og litt vind i kroppen, men det er en utfordring det er fint å få trent på. Knestillingen kjentes veldig bra, men som vanlig henger ikke "følelsen" på greip med det som blir anvist, og det ble en sørgelig 44 serie. Forsatte som jeg pleier med 5 prøveskudd på stående. Følte meg verken mer eller mindre nervøs enn jeg pleier under grunnlaget, og tenkte før anvisningen at det var vel bare å pakke sammen tinga siden jeg kun hadde 140 på 15-skudden fra før av. Skal si jeg ble litt overrasket da jeg fikk anvist 100 poeng på grunnlaget!! Kjempemorro!!

Så da var det bare å legge seg ned igjen for å skyte omgang. Gjennomføringen føltes helt grei, og når jeg fikk anvist 99 på omgangen så var jeg egentlig fornøyd med det.

I bunn og grunn var det en veldig åreit helomvending på de siste 20 skudda, men som vanlig er det noe som ikke stemmer på kne..


I bunn og grunn var det kun ett ståendeskudd og de 5 kneskudda som jeg ikke var fornøyd med - ellers må jeg si det var veeeeldig bra!

Egentlig ble det arrangert 3 Norgescupstevner denne helgen, men pga av Trysilstevnet var litt langt unna bestemte vi oss for å droppe det. En ting som var litt synd var at min onkel ikke hadde fått med seg det - noe som resulterte i en 10 mils lang omvei!! Stemningen var ikke på topp i bilen, så det ble en heller dårlig oppladning til det stevnet jeg skulle skyte på i Norskogbygda..

Etter 1,5 time i bilen var det godt å komme ut å få rørt på kroppen! Og da jeg endelig kom inn på 200m-standplassen var det en superflott utsikt som møtte meg! Av alle de maaange banene jeg har besøkt, så er dette favoritten når det kommer til omgivelsene; et lite tjern, noen bergknauser og et lite fjell, blomstereng og idyllisk plassererte trær - rett og slett nydelig. Kunne ønske jeg hadde hatt med meg kameraet!

Når det gjaldt selve skytingen, så synes jeg at jeg hadde 5 fine skudd på liggende - derfor var den ene tydelige nieren en liten gåte.. På stående føltes det bra - jeg hadde fokus på riktig plassering i skuldra, avspent hånd og gode avtrekk - og jeg var fornøyd med 48 poeng. På kne satte jeg meg på samme måte som på forrige stevne - gjennomføringen føltes litt lurvete men grei.. Derfor var det mildt sagt overraskende å få anvist 50 poeng med 5 innertiere! Hallo? Jeg gjorde jo akkurat det samme på forrige stevne jo..

Forsatte med 5 prøveskudd på stående - som alltid. Innskytingen føltes bra, og jeg var egentlig ikke så veldig nervøs. Så var grunnlaget igang - første skuddet på stående leverte jeg bra, og bestemte meg for å fortsette på samme måte.. Men så kjente jeg at naboen min tydeligvis ikke hadde hørt om "skyteetikette" for han begynte å treffe meg i leggen med sine tomhylser. Det er nesten det samme som å ha noen som står å prikker deg på skuldra i ett sett! Jeg bestemte meg derfor for å vente på at han var ferdig med sine ståendeskudd for å se om jeg kunne slappe av mer da.. men det ville seg ikke. Og jeg dro med meg den dårlige tiden jeg hadde igjen på kne og liggende.. Nok en gang skulle jeg få anvist et fryktelig dårlig grunnlag. Jeg var ikke overrasket, men klart det var skuffende!

Vurderte en god stund om jeg skulle forsette og skyte omgang, men valgte til slutt å pakke sammen. Jeg hadde ikke spesielt lyst til å ligge ved siden av en som ikke klarte å styre tommhylsene sine! Man kan si at "man skal takle alle forhold", men jeg prøver alltid å ta hensyn til skytteren som ligger på min høyre side ved å kontrollere tommhylsenes retning.. Men men, folk er forskjellige.


Veldig fornøyd med gjennomføringen av 15-skudden + det ene ståendeskuddet på grunnlaget.

Etter disse to Norgescupstevnene er følelsen fortsatt den samme - mye er bra, og spesielt på stående, men jeg trenger virkelig å bygge opp selvtilliten på kne! Får jeg det på plass vil definitivt grunnlagsskytingen min bli bedre også! Hvis jeg skal ta plukk og mix versjonen av dagens to stevner vil jeg gjerne ha; 50 serien på liggende, 48 serien på stående, 50 serien på kne og grunnlaget som jeg fikk 100 poeng på - det blir 248 poeng tilsammen det! ;o) Jeg er uansett veldig motivert for videre trening og utvikling - LS går som det går uansett!