12. mai 2014 - Trening i Alfhallen

Vanligvis trener jeg på tirsdag, men siden min fine mann hadde bursdag 13 så ble det mandag i stedetfor. Jeg hadde pakket med både luftbørsa og Saueren, men det var luften som fikk hele oppmerksomheten denne gangen.

Jeg fikk endelig prøvd ut den nye kroken på børsa, og alt i alt er jeg veldig fornøyd med valget. Jeg fikk imidlertid ikke helt testet den sånn som jeg ville for det ble fokus på generell innstilling av våpenet, stillingen og skyteteknisk. Det gikk opp noen lys denne kvelden for å si det sånn! Takket være Håkon Sørli lærte jeg mye - så mye at det var nesten litt vanskelig å fordøye. Men jeg fikk svar på mange utfordringer, og våpenet begynner å passe veldig bra til meg. Det jeg ikke er så komfortabel med er den brede beinstillingen, men konklusjonen etter treningen er at jeg ikke nødvedigvis trenger å stå så bredt. Ser man på de internasjonale skytterne er tendensen at beinstillingen ikke lenger er så voldsomt bred. Jeg føler selv at jeg står stødigere om beina ikke stikker for mye på utsiden av skuldrene.

En annen og litt mer komplisert ting er måten jeg skyter luft på - dvs - måten jeg går inn i blinken på. Med luftskyting bør man gå ovenifra og ned - og så trekker man av på rund blink. Jeg derimot går inn i blinken fra hvilken som helst retning, puster ned og opp i blinken og sikter ofte leeeenge. Spesielt det å sikte lenge er en typisk DFS-ting å gjøre. Men det er definitivt bedre og mer å hente på å gå inn ovenfra og "ta" blinken - i alle skytegrener.  Jeg har med andre ord en jobb å gjøre, men det er absolutt en viktig og spennende ting å jobbe med videre :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar