29. april 2014 - Trening i Alfhallen

Luftbørsa fikk mest fokus under treningen på tirsdag. Jeg fikk masse hjelp av Håkon Sørli, samtidig som jeg også fikk prøve Anschutz-kroken hans. Den er ganske annerledes fra det som er vanlig, men jeg har såvidt prøvd den før og synes den var veldig god. Dette fikk jeg også bekreftet i kveld, samtidig som jeg og fikk stilt inn våpenet enda bedre enn før. Nå føles det ikke som om kroken har lyst til å "stikke av"! Børsa sitter i skuldra, noe som gjør at jeg kan slappe godt av i skuldrene. Før ble jeg raskt anspent og hadde problemer med å holde rolig og trekke av riktig.


I tillegg skal jeg nå prøve å stå mye bredere enn før. Siden jeg bruker tommestokk er det lett å holde oversikt over hvor bredt det er snakk om. Så nå går jeg fra ca. 60 cm bredt til ca. 74-75 cm. Egentlig skal jeg også ha ganske parallelle føtter, men dette er så og si umulig for meg hvis jeg skal slappe av i hofta. Så jeg må dreie litt på høyrefoten for å låse hoftene. Det er uvant å stå så bredt - litt mer vinglete, men det føles riktig mtp vektfordeling og "rekylopptak". Man venner seg til det med trening, og det er viktig for meg at jeg står mest mulig riktig for selvtillitens skyld. Vet man at det man gjør er riktig, så er det lettere å tro på det man driver med - selv når det går litt tungt.
Jeg merker også at jeg har en utfordring med å holde skuldrene parallelle med hoftene. Derfor må jeg bli mer bevisst på det når jeg bygger stillingen. Og nå har jeg jo også lært hvordan en "ekte" luftskytter bygger opp stillingen - og lader ;)

I tillegg skader det ikke å få inn mer balansetrening og styrketrening. Flaks for meg at det er BootCamp-start på jobben denne uken!

Det ble en mye lengre økt med luftbørsa enn jeg hadde tenkt, så derfor ble det litt færre skudd på 50-meteren. Planen var å skyte mye ligg, kne og stå for å forberede meg til helgens to stevner hjemme i Rakkestad.

Jeg skjøt på med simulert 200-meterskive på 50-meter. Det ble til slutt 60 "prøveskudd" i samme skive i forskjellige stillinger for å teste. Spesielt liggende er en utfordring for å si det mildt. Ingen har ennå "knekt" koden for hvorfor jeg klarer å få brilla inn i siktet selv om jeg ligger rett bak børsa. Og ja - siktet er flyttet frem til "max"..Til slutt klikket jeg videre til seriene og skjøt på tid. Her ble det veldig mye bra, spesielt på 15-skudden. Da har jeg god tid og, men brukte allikevel kort tid på alle seriene - det smalt på rund blink. På grunnlaget var jeg bestemt på å ikke stresse med noe - alle bevegelser skulle være relativt rolige. Jeg fikk kommando og "press" fra Kjell om at han hadde skutt 247 poeng.. Viktig å få litt ekstra press på trening! Jeg synes at gjennomføringen var ok. Var fornøyd med at jeg aldri stresset, men det smalt ikke alltid på rund blink. Som vanlig hadde jeg ingen store formeninger om poengsummen. Til slutt viste skjermen 247 poeng og husfreden i Alfhallen var reddet.. ;)

simulert 200-meterskive, 50-50-49-98 = 247 poeng
Omgangstrening ble det ikke tid til, så det får jeg ta på stevenene til helgen. Det er nesten omgangen jeg er mest spent på siden børsa har en lei tendens til å "stikke av" fra skuldra når det går fort.

2 kommentarer:

 1. Krok på luftbørsa?
  Det er kun på frigevær og sportsrifle det er lov.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er vel kanskje jeg som kaller det en krok, når det egentlig er en "vanlig" kolbekappe? Er i hvert fall samme bakdelen som Håkon Sørlie har, så da regner jeg med at den er godt innenfor alle regler :) Men bra du korrigere meg Hans Bakken :)

   Slett