10. januar 2012 - Rydder tanker...

Jeg er glad i å ha vaner - det gjør at jeg også har større sjanse for å gjennomføre trening og andre viktige ting hvis jeg har en ukeplan. Hver mandag det har vært mulig, har jeg pleid å trene oppe hos Oslo Østre. Men i går falt det noe hvitt i fra himmelen - noe som er så uvanlig her i Oslo at kaos oppstod på veiene. Jeg brukte 1 time og 45 minutter på bussturen fra Fornebu til St. Jørgens vei.. det er er dobbelt så lang tid som det pleier å ta! I tillegg var det ikke noe poeng i å ta bilen opp til Oslo Østre for køen stod godt fra Hasle Torg..

Jeg bestemte meg derfor å heller ta hjemmetrening i kveld siden jeg allikevel skulle jobbe mer med knestillingen min og andre justeringer her og der. Resten av mandagskvelden gikk med på Fitness Xpress og avslapping.

Og så kom tirsdagen. Jeg ble litt lenger på jobb, og var sliten da jeg kom hjem. Bestemte meg for å ta noen knekkebrød, slappe av litt på sofaen og så gjennomføre "skytetreningen". Jeg kom til sofaen og der ble jeg.. Var rett og slett sliten, samtidig som jeg begynte å tenke på knestillingen. Jeg har lenge sagt at jeg skal klekke ut en plan ang. skytingen min. Men nå har det bare ballet seg på - og jeg har bare så utrolig mange spørsmål og tanker i hodet at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne engang. Føler det er mange veier å velge mellom, men at jeg er helt ute av stand til å vite hvor jeg skal gå. Hva er viktig, hva er mindre viktig på kne?

Det verste for meg har hele tiden vært pulsen i børsa. Den er nesten helt utelukkende grunnen til at jeg ikke er fornøyd med stillingen. I tillegg tror jeg at rekylopptaket ikke er optimalt siden alle sier at kroppen min er veldig krådd mot skiva - og jeg skulle gjerne hatt en mer stabil og avspent stilling. Mitt mål er å kunne mestre stress og dårlig tid på kne - spesielt utendørs med kaliber 6.5..

Som designer er jeg veldig glad i å gjøre research - eller - dvs, jeg MÅ gjøre research, masse research for å være sikker på at det jeg ender opp med å designe er den beste løsningen. Og dette gjelder for alt annet jeg gjør også. Jeg må alltid vite at det jeg skal kjøpe/gjennomføre er det beste for meg - nesten, er ikke bra nok og kan i verste fall gjøre at jeg går å irriterer meg over det i lange tider fremover. Perfeksjonist, kan mange si - og det blir ofte forbundet med noe positivt. Akkurat for min del er det heller en besettelse som krever mye tid og tanker hos meg. I verste fall gjør det at jeg faller over i en likegyldighet i forhold til ting som jeg ser på som uoversiktlig og vanskelig å gjennomføre. Jeg ender da opp med å ikke gjøre noe, slik som i kveld.

Så det ble med tanken. Mange tanker. Jeg kjenner at jeg er lei av at alt skal være så omfattende og komplisert når det kommer til skytetreningen min. Det er hele tiden utfordringer i forhold til tid - at jeg skulle ønske jeg hadde mer fritid til å gjennomføre skytetrening flere ganger i uka, samt fysisk trening - uten å slite meg ut helt. Jeg tilhører heller ikke et skytterlag i nærheten, så jeg har heller ikke tilgang til treningslokaler når jeg vil, eller mye input fra andre erfarne skyttere. Ja, det er delvis min egen skyld for jeg kan jo "bare" skifte lag. Men cluet er nettopp det at jeg avventer dette fordi jeg vet jeg ikke kommer til å bo der jeg bor nå i mange år fremover. Dessuten er subsidieringen av skudd fantastisk bra i Degernes - og jeg er et vanedyr. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan ønske meg en enklere og mer normal "skytterhverdag" sånn som alle andre har... hmf, alle de andre... det er utrolig hvor flink man er til å sammenligne seg med "alle andre".

Etter kveldens lange tenkerunde og prat med min mann har jeg kommet frem til hva det er jeg skal gjøre i 2012. Det overordnede målet er å oppnå noe. Alle vil jo det! I fjor hadde jeg bryllupet som det store "målet", hvis man kan kalle det det. I tillegg hadde jeg Oslo Maraton, som jeg til slutt ikke fikk deltatt på pga bryllupsreisen. Det var jo litt synd, men det gav meg allikevel motivasjon til å trene bra! Og det er nettopp det jeg ønsker i år og - å ha noen mål som jeg skal nå. Sånt driver meg videre! Derfor skal jeg melde meg på et løp også i år. Jeg skal klare å gjennomføre 10km med jogging. Og for å oppnå det må jeg bli flinkere til å gjøre styrkeøvelser, og øke langkjøringen min fra 5 km. Skytemessig skal jeg selvfølgelig begynne på nytt med knestillingen min, og jeg skal igjen søke hjelp hos en jeg stoler på ;o)

Sånn - beslutning tatt! Puh, det føles godt å få luftet seg litt en gang i blant og organisere tankene litt. Så nå er jeg klar for å ta fatt på utfordringene!

Ha en flott dag/kveld :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar