12. januar 2012 - Trening hos Oslo Østre

Jaggu ble det ikke trening hos Oslo Østre tordag! Jeg hadde egentlig andre planer denne kvelden, men da dette endret seg kom jeg til å huske at det er trening på OØ også på torsdager - perfekt - siden jeg gikk glipp av treningen på mandag.

Jeg kom igang litt over klokken seks - etter å ha slått meg til ro med at jeg ikke hadde med meg skytegenseren min... Jaja, fikk gå med den tynne genesren jeg hadde på meg - ville i værste fall bli litt sår på albuen.

Formen var i hvert fall fin, og jeg var ganske fokusert når jeg kom igang. Jeg hadde også med meg en del info om oppbygging av knestilling som jeg hadde samlet fra nett og andre steder. Fokuset skulle være på kne, og heller ha noen avbrekk med stående for å variere litt.

Jeg prøvde mye denne kvelden - også ting som jeg husker jeg gjorde da jeg var yngre og ved andre anledninger som det har gått ganske bra. Jeg tok også litt fyll ut av den overproppa pølla mi for å få tyngdepunktet litt lenger bak. Dette følte jeg hjalp en del, men fortsatt var pulsen i børsa. Hadde det ikke vært for den forb**** pulsen i børsa, så hadde jeg ikke hatt noen problemer med å slappe av og skyte bra. Men den ødelegger for alt.. Så da var det å prøve ut det meste - også det jeg har prøvd før - feks. å flytte remfestet lenger ned slik at ikke remma skal gå over hovedpulsåra i armen. Men det eneste jeg fikk ut av det var at remma og ble altfor lav - og fortsatt like mye puls. Så plasserte jeg, som i gamle dager, remma godt under hånda, litt forbi håndleddet igrunn. Da fikk jeg mer støtte under hånda, samtidig som remtrykket ble fordelt mer utover. Pulsen ble betydelig redusert i siktet. Litt må man regne med å ha, så kanskje dette er en løsning. Men det eneste "problemet" nå er at jeg forsatt ikke får sentrert våpenet i hånda - dvs tommelen og pekefingeren har ikke lik høyde på hver sin siden av børsa. Nå er tommelen mye lenger ned, og hvor avgjørende er det for lik avlevering av skudda?

En annen ting jeg også gjorde var å flytte pølla litt mer under leggen istedetfor rett under hælen. Jeg sitter forsatt på hælen, men nå gav det meg mer støtte slik at jeg unngitt å helle så mye mot høyre.. Denne stillingen utviklet jeg da jeg tråkket over høsten 2010 og ikke kunne ha all tyngde på hælen/ankelleddet. Og da skjøt jeg veldig bra.. Men har dette noen negativ innvirkning på noe annet i forbindelse med lik avlevering av skudda?

Og fortsatt skakker jeg på hodet for å nå ned til kinnstøtta - både på kne og stående. Jeg kan ikke bygge kinnstøtta noe mer opp for da ser jeg ikke gjennom siktet. Det optimale hadde vært om jeg kunne bygd opp siktet også slik at jeg kunne fått vannrett vinkel på hodet. Og hvorfor er det en fordel - jo fordi det er i øra at balansenerven sitter..



Sånn ser det altså ut per dags dato. Her ser man tydelig at hånda er feil fordelt under børsa, og at jeg skakker på hodet.. Men det føles bedre enn på lenge da ;)

Ja, jeg har fortsatt mange spørsmål, men det er vel kanskje derfor jeg fortsetter med dette - det er fortsatt mye å lære, og da har jeg også mulighet for å utvikle meg videre!

På stående jobbet jeg veldig bra, og var jeg nøye med nullstillingen og arbeidsoppgavene. Det gikk egentlig så bra at jeg til slutt skjøt 50 med fem sentrum, og det tror jeg er første gangen! Jeg skjøt en serie på 3x5 skudd på stående hvor jeg starta med 50 poeng, forsatte med 48 pga av litt lurv i stillingen, og avsluttet altså med 50 poeng med fem sentrum. Jeg skjøt med åpen skive, så jeg visste hva jeg fikk for hvert skudd jeg skjøt. Derfor var det litt ekstra krevende å skyte det siste skuddet for da var det kun innertier som gjaldt. Det var litt ekstra puls i børsa, men jeg stolte på at hvis jeg kontrollerte trykket under føttene og var hard på avtrekkeren så ville det siste skuddet sitte - og det gjorde det. Veldig gøy!


Ka-pow! Der satt den på stående; fem sentrum!


15-skudd på stående, 148 poeng.

Jeg synes kveldens trening var den beste på lenge - det var krevende, men skikkelig tilfredsstillende! Jeg følte jeg fikk prøvd mye på kne, samtidig som fokuset også var veldig bra på stående. Nå ser jeg veldig frem mot neste trening, og så blir det å skyte onsdagsserien 18. januar :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar