14. juli 2012 - Stevne i Moss/Våler og Skiptvet

I dag tok jeg turen til Moss/Våler og Skiptvet for å skyte etpar banestevner. Det er veldig bra at det finnes lag der ute som på tross av ferie arrangerer stevner. Merket med en gang at det var en stund siden sist jeg hadde skutt. I tillegg har jeg jo også en stor og en liten utfordring - skytterdressen min har blitt for stor og liggendestillingen min er "under ombygging". Så ting er vel som de pleier å være nå som LS nærmer seg.. ;)

Sola skinte, men vinden var litt lur på Moss/Våler sin 300-meterbane. Jeg er ikke vant til å ha så mye klær under jakka, så det var litt varmt for å si det sånn. Prøveskudda begynte bra, men ble veldig lurvete mot slutten uten at jeg helt kunne skjønne det. Gjennomføringen av liggendeserien var ok - ikke den beste følelsen, men heller ingen tydelige store utdragere. Derfor var det litt spesielt å få anvist tre niere og en åtter hvor alt satt høyt. Men igjen, så kan det rett og slett ha vært for dårlig skulderkontakt..

Det var jo en litt kjip start på skytingen, men for meg var det vel så viktig å omstille meg og fortsette å gi alt - tenke arbeidsoppgaver, triggere, nullstille seg for hver serie. På stående var jeg veldig flink til å slappe av, og timingen var ganske bra. Jeg var ikke redd for å dra ut noen skudd og tok bra avtrekk. Dette på tross av at jeg kjente at buksene mine ikke støttet opp rundt hoftene/rompa - en litt ekkel følelse, men som jeg måtte "overse". Jeg så forøvrig at jeg hadde et mindre bra skudd, men jeg var veldig fornøyd da også monitoren viste det samme - 49 poeng.

På kne ville jeg fortsette den gode jobbingen. Men jeg merket fort at skudda ikke satt i kroppen og jeg ble litt anspent og følte jeg ble litt "skvetten" under serien. Igjen var jeg litt høy og det snek seg ut to niere - men allikevel var samlingen ganske bra.

Grunnlaget skulle i hvert fall gå bra, og det må jeg også si at det gjorde. Det fløt så utrolig bra på stående - jeg brukte triggerne, klarte å spenne av raskt og det smalt når jeg var i midten. På kne rykket jeg veldig til på det første skuddet - ånei, en åtter tenkte jeg - og derfra måtte jeg roe meg ned enda etpar hakk. De to neste skudda følte/så jeg gikk greit. På liggende skjøv jeg remfestet foran enda mer fremover slik at jeg skulle få børsa godt inn i skuldra og skyte raske, gode skudd. Det så bra ut.

Fasiten på grunnlaget ble tre tiere på stående - akkurat slik jeg hadde sett det. En 9.0 (puh) oppe til høyre på det første kneskuddet, en tier og en litt sur nier til venstre. Og på liggende kom det fire tiere - så da var jeg i grunn veldig fornøyd! Det var godt å se at gjennomføringen stod i stil med poengsummen!

Omgangen ville jeg gjerne ha med meg for å få trening på liggende. Jeg strammet godt til slik at jeg forhåpentligvis ikke skulle miste kontakten med børsa gjennom serien. Og på de fem første skudda så det utrolig pent ut! Så var det magasinskifte, og da kjente jeg også at kontakten mellom børsa og skuldra ble dårligere. Ikke hadde jeg tid til å fikse på det heller, så det ante meg at jeg ikke kom til å se noen 100-serie på skjermen.. Ganske riktig, det 6. og det 9. skuddet ble begge 9.6, og tilsammen 98 poeng. Men mange av de andre skudda satt veldig pent!
240 - 338 poeng

Turen gikk videre til Skiptvets 200-meterbane. Både på Moss/Våler-banen og på Skiptvet står skivene litt i oppoverbakke, noe som gjøre det litt mer utfordrende. Man blir litt høyere i stillingene enn vanlig og det føles litt mer ustødig.

Før jeg gikk inn på standplass la jeg på et ekstra innlegg bakpå kolben. Jeg fikk ikke tid til å teste det ut før jeg skulle skyte, men disse to stevnene så jeg mer på som en trening enn ren konkurranse. Det eneste er at jeg ikke har lyst til å ende opp men en hel drøss bakpå slik jeg hadde før. Det har jeg definitivt ikke behov for i de andre stillingene. Nå skulle jeg altså prøve med tre innlegg..

Jeg merket at jeg fikk litt bedre skulderkontakt med litt mer bakpå børsa. Og jeg var nøye med både triggerne og det å ha et godt grep. Samlingen var det definitivt ikke så mye å si på, og det reddet meg også inn til en 50-serie for skudda satt faretruende høyt oppe i blinken!

På stående merket jeg med en gang det ekstra innlegget bak. Det rare var at det føltes som om kinnstøtta kom for høyt opp så jeg måtte tvinge hodet litt ned for å se blinken. På de tre første skudda gjorde jeg alt riktig, men det så ut som om jeg hadde en liten venstretendens på stillingen min. Jeg korrigerte dette før de to gjenstående skudda, men litt for mye, for nå ble jeg urolig ut til høyre.. Anvisningen startet med tre tiere med venstretendens, og avsluttet med to niere til høyre.. hmm, litt surt, men hadde vært surt om jeg ikke hadde justert og tapt på det!

På kne ville jeg nå jobbe enda mer med avspenningen i kroppen. Jeg husker ikke så mye av serien, bortsett fra at jeg lot meg fortyrre litt av sidemannen min. Det ble 48 poeng, og jeg fortjente vel ikke så mye mer heller.

Igjen var jeg veldig klar for gjøre det bra på grunnlaget. Jeg hadde troen og roen. De fem prøveskudda på stående var veldig stang ut rundt hele blinken, og nok en gang slet jeg meg at jeg ikke så rett gjennom siktet. Dette gjorde meg nok litt urolig, men det så ikke så ille ut. Jeg var fortsatt ikke redd for å skyte dårlig, og det gjorde at jeg slappet av mer. På kne var det mye bedre enn på det forrige grunnlaget, og på liggende utnyttet jeg tiden veldig godt.

Jeg startet med en 9.8 til høyre og en uforklarlig 9.0 rett under og en 9.8 til venstre på stående. Det vakke så kult. Jeg fortsatte med en 9.6 til venstre på kne og derfra levde jeg på kanten - heldigvis på tierkanten. Også liggende lå nede til høyre. Samlingen var det derfor ikke noe å si på, bare litt synd at det ikke var mer sentrert.

Tilsammen hadde jeg nå 242, og igjen skulle jeg få trent på omgang. Prøveskudda var kun på ett minutt, og det blir litt lite når jeg er vant til å gjøre visse forberedelser før omgangen - klikking, småjusteringer, synke inn i stillingen, skruing osv. Mange klager på at 3 minutter er for lang tid, men når børsa i tillegg har blitt så varm kan det da ikke være så forferdelig ille å vente to minutter ekstra! Klikk en omgang før du begynner omgangen din feks! Jaja, nok om det. Gjennomføringen på omgangen min stod desverre ikke til fullt hus - igjen ble det mye rot etter omlading..

Jeg fikk spørsmål av standplasskommandøren om jeg hadde hatt noen utdragere.. Ja, svarte jo jeg, for det var jo ingen god serie. Men da det etterhvert dukket opp to høye 6ere i skiva mi stusset jeg litt ekstra. Greit jeg ikke hadde en super omgang, men man ser en sekser - og i hvert fall hvis man har to! Jeg ba de sjekke trykkverdiene på skiva og de var ikke bra. Derfor fikk jeg selvføgelig skyte omgangen på nytt. (Sånn i ettertid lurer jeg bittelitt på om det ene ståendeskuddet mitt som angivelig havnet i 9.0, kanskje også hadde en litt dårlig trykkverdi siden jeg ikke så det..)

Selvføgelig var trykkverdiene i skiva ikke bra og jeg fikk skyte omgangen på nytt. Og denne gangen hadde jeg til og med bedre plass til beina også - det var digg. I tillegg fikk jeg 3 minutter med prøveskudd, men jeg hadde kun seks skudd igjen til rådhet så de måtte jeg bruke med omhu.. De fem første skudda fløt som bare det! Etter omladningen satte jeg børsa inn i skuldra igjen, men fikk den ikke like bra på plass - var litt mye stoff i veien.. Tiden ble også knapp, så jeg så at det ikke var særlig "rent" i siktet. Isj, litt synd siden starten hadde vært så god! Anvisningen viste seks innertiere på rad, og så kom det en nier ut til venstre og resten var litt her og der tiere. Så det var definitivt en god liggendeserie!

242 - 341 poeng
(Omgangen fikk de ikke skrevet ut slik at jeg kunne se hvor
jeg traff, så derfor er den en hel haug med 10.0 og en 9.0)

Dagens to stevner var definitivt en nyttig gjennomkjøring for meg. Jeg gjør mye bra, og jeg har veldig fine samlinger - bedre enn nesten noen gang utendørs. Jeg er ikke redd for å skyte dårlig, er flink til å bruke triggerne slik de skal brukes, fokuserer på pusten for å roe meg ned og slapper godt av -  så det er en veldig god følelse!  :)

Jeg prøvde den gamle Dagfinrud-buksa mi etter at jeg hadde skutt, og den passer ganske bra. Kunne jeg bare få ordnet meg en god jakke i tillegg, så kan jeg få den støtten jeg trenger for å virkelig føle meg sikker hele veien gjennom skytingen. Det krever en del positiv tankekraft for å få utstyret til å fungere nå for tiden. Og så må jeg bare jobbe videre med liggende og se videre på dette med innlegget bakpå børsa og i kinnstøtta.

Det ordner seg for snille piker heter det så fint - jeg håper virkelig det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar