Noen justeringer før LS

Jeg tok en kjapp tur hjem til Degernes for å prøve ut etpar ting på Blytjernbanen. Jeg reiser til Bergen i bryllup imorgen og kommer hjem på søndag. Dette er derfor siste mulighet for de større justeringene før jeg vender børsepipa mot Landsskytterstevnet i Sandnes.

Planen min var å teste større hullkorn i børsa for å se om det kunne gi meg et bedre siktebilde og mindre "blurry" blink på liggende. Selv trodde jeg at jeg kanskje hadde rundt 3.8 i hullkornstørrelse, men ble ganske så overrasket da jeg leste av 3,3! Nå har jeg riktignok det korteste løpet og har øyet relativt nærme siktet, men den størrelsen der hadde jeg aldri i livet tippet! Jeg hadde derfor god tro på at det ville bli merkbart bedre med et større hullkorn.. Jeg gikk gradene og endte opp på 3.8 - nå var blinken veldig mye mer utydelig. Det fungerte rett og slett ikke! Jeg satte derfor i 3.4 og fikk umiddelbart en et mye kraftigere og tydeligere siktebilde - tydelig blink og tydelig hullkornring. Nei, det er nok ingen tvil - det er den størrelsen som fungerer best for meg. Nå ble det riktignok et hakk større hullkorn, men det er fortsatt lite i forhold til "alle andre". Men hvis det er noe jeg har lært meg i løpet av disse årene som skytter, så er det at alle er forskjellige og hver og en må finne det som passer for han eller hun! Jeg gav større hullkorn en sjangse, men konstaterer med at dette er best for meg.

Det andre som stod på listen var å teste ut et annet løp som vi har hatt liggende. En Sauer-pipe som vi ikke har fått til å gå. Pappa har imidlertid prøvd ut noe på dette løpet og jeg fikk tak i 7 grams kuler som vi skulle prøve ut. Jeg har en ekstra Sauer liggende som jeg brukte på felten, men siden jeg har sluttet med det kan vi prøve ut litt ting med den uten at det går ut over noe.

Jeg var ikke strålende fornøyd med benkskytingen vi gjorde før forrige helg. Samlingene var ok, men ikke noe mer. I tillegg måtte vi lade skudda hardere for å få de til å samle, noe som igjen gav meg mer rekyl. Faktisk var rekylen så "slem" at den gjorde vondt i skulderen. Det er ingen heldig følelse. Men med lettere skudd kunne vi nå lade litt snillere..

Kort fortalt så prøvde vi de forskjellige ladevektene vi hadde med, og denne gangen fikk vi en positiv overraskelse. Anbefalt ladevekt for 7 grams kule er 40,6g og de skudda satt meget pent samlet. Også 41g gikk veldig bra! Selv prøvde jeg også skudda for å kjenne på rekylen og den var mye mer behagelig! Da var det ikke vanskelig for meg å bestemme meg for å satse på det sorte Sauer-løpet med 7 grams kule og 40,6g lading. Jeg har en mye bedre følelse for dette "oppsettet" enn det jeg brukte forrige helg! Da er ikke dette noe jeg kommer til å ha i bakhodet når jeg går inn på LS-standplassen ved 11-tiden på onsdag. Da er det ikke annet å gjøre enn å holde fokus på arbeidsoppgavene, riktig skive og prøve å ha det gøy. Summen blir det den blir og jeg må være fornøyd så lenge jeg har gjort jobben min!

Testresultatene:

8 grams kule i Sauer-løpet, ikke helt gull.
7 grams kule - dette var mye bedre!
Testet 7 grams kule med 40,6 grein krutt og rekylen var veldig mye bedre enn med de gamle skudda!
De fire første skudda er liggende, mens skudd nummer 5 er stående :)

Vi testet også de lette kulene i det røde S&L-løpet som jeg har skutt med ellers i denne sesongen, uten at det var noe større hell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar