11. mars 2010 - hjemmetrening med Scatt´en..

Aaaah, endelig fikk jeg trent med Scatt´en min igjen! Det har jeg faktisk gått å tenkt på lenge at jeg ville gjøre, men det har liksom ikke helt passa sånn. Og ikke minst, jeg skulle også prøve min nye lysdings som jeg kjøpte på IKEA for noen uker siden! Hver gang jeg skulle trene måtte jeg dra frem "up light"-gulvlampa - noe som ikke var særlig praktisk siden jeg setter "skiva" ute på balkongen. Derfor investerte jeg i "klemmespot´en JANSJØ" (under), som er superlett å feste fordi den har en bred og god festeklype - og ikke minst, en fleksibel lampearm og er derfor ultrajusterbar! Genialt - og det funka som fy - mye mer praktisk!


Jepp, jeg måtte ta bilde av "klemmespot´en" min... nice!


Gir veldig godt lys!

Så var det klart for selve treningen.. Prøvde denne gangen først og fremst å jobbe inn hodet helt fra begynnelsen av.. Har ikke vært helt fokusert i det siste, så det ville jeg ha mer under kontroll. Var også veldig nøye på likevekt/balanse i kroppen. På tirsdag var nelig dette veldig bra, men hodet var ikke helt på plass. Merket at jeg måtte kjempe en del for å opprettholde balansen.. jo mer jeg stod der, jo mer sliten ble jeg og dermed kom jeg ut av det. Derfor ble det en del "prøveskudd" - hele 36 skudd faktisk.. Men ville ikke begynne "tellende" før jeg hadde kontrollen på både balansen og nullstillingen. Nå skal jeg vel også legge til at det å stappe i seg en halv boks med diverse nøtter fra den lille nøttefabrikken før man skal skyte, IKKE er noe sjakktrekk.. Fokusert ståendeskyting med en full og småkvalm mage gjør ikke konsentrasjonen noe bedre!


Det begynte bra, men så ble det liksom mer og mer uro (nøtte-uro!).. derfor tok jeg en goood pause - tenkte litt og la en plan. Å igjen ha fokus på balanse, 0-punkt og avspenning de-luxe! Denne gangen fant jeg det jeg lette etter, nemlig 0-L-A! En veldig god følelse! Da var jeg klar for å starte "matchen"..


De 30 "tellende" skudda. Første rekke til høyre (nedover) er alle 9´erne jeg kjente, og som var helt min feil - andre rekke er de beste skudda (10,8-10,7-10,6) - bare for å sammenligne.. Skuddet i hovedskiven var det siste skuddet jeg leverte..

Starta kjempebra med en 10,8 og 10,7. Masse fokus, rolig og i balanse.. kjente litt tendenser med "spenning" og reaksjon på at jeg var iferd med å ta avtrekket, men bare avfeide det - og tok et kontrollert avtrekk! Sånn skal det føles.. men så kom de små "nærvene" sammen med to dårlige avtrekk som ble to 9´ere.. Men jeg fortsatte å jobbe på, og søkte på hvert enkelt skudd den samme følelsen som på de to første skudda..

Jeg jobbet virkelig hardt der jeg stod, og tillot meg ikke å trekke av skudd bare for å få de ut! 7 niere ble det totalt - 5 av de var min egen feil, de andre 2 var 9,9 som jeg tror mest kom fordi jeg ikke var 100% "innskutt". Alt i alt må jeg si meg veldig fornøyd, fordi jeg jobbet så bra, og det gav meg gode samlinger.

Det er så viktig at jeg har den tålmodigheten og forståelsen for at man virkelig MÅ jobbe for hvert eneste skudd, og at ingenting kommer gratis! For det er tross alt min egen feil når jeg skyter et dårlig skudd - og det dårlige skuddet kunne jo egentlig vært "avverget" hvis jeg bare hadde vært mer fokusert og ikke gitt meg så lett! Derfor er det min hovedarbeidsoppgave fremover - å nå roen og balansen, og virkelig være i nuet!


Etter de 30 tellende skudda var jeg utslitt fysisk, men mest mentalt. Skal si jeg får noe å bryne meg på med 45 skudd stående på NM i april.. hu og hei! Derfor blir det nok dårlig med kneskyting fremover.

By the way: får også antakelig mulighet til å låne en luftbørse for en periode, så treningene fremover tror jeg skal bli riktig så bra og morsomme ;o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar