16. mars 2010 - Mitt første luftstevne.. eller nærmere bestemt, mine første skudd med luft..

Vanligvis er det trening hver tirsdag for miniatyrskytterne på Oslo Østre, men idag var det istedet satt opp luftstevne og derfor ingen trening. Det passa litt dårlig for meg, siden det er kretsmesterskap imorra, klubbmesterskap på torsdag og snart NM.. Men Ola visste råd og mente det var like greit å "hoppe i det" og heller bare delta på luftstevnet. Han ordnet transport til meg opp til banen, og hjalp meg med instilling av luftbørsa! Tuuuusen takk Ola!!

Idag har jeg altså deltatt på mitt første 10m luftstevne.. eller rettere sagt, det er første gang jeg gjennomfører 40 skudd på stående med luftbørse! Så da er det vel heller ikke så rart at jeg antakelig satte rekord i lengde på skytetid.. har ikke peiling hvor lang tid det ble til slutt, men jeg trodde at man fikk hvor mye tid man ville på prøveskuddene, og at man hadde 1 time og 15 min på den tellende skytingen.. Viste seg heller å være at samlet skytetid var 1 time og 15 min.. Men heldigvis var de ikke så nøye på det i mitt tilfelle denne gangen. Det gikk jo en del tid på instilling av det lånte våpenet, og det å finne stillingen osv. Ble også maaaange prøveskudd for å skru meg inn fra første skuddet som lå i 3´ern!

Så da jeg endelig skulle trykke igang tellende serie var jeg ganske så sliten allerede.. Prøvde å tenke 1 og 1 skudd, med et minimål på 20 skudd. Derfor begynte det ganske bra med 96 og 98 (med en 8´er), og første delmål var nådd.. og etter det forsvant fokuset og den lille roen jeg hadde! Det ble rett og slett 10 skudd som jeg ikke husker så mye fra. Prøvde å refokusere på de ti siste, men ikke så mye mer å hente der heller. Er jo kanskje ikke så rart at det buttet mot slutten heller, etter alle de "prøveskudda" som jeg skjøt! Avsluttet derfor med 93 og 94, noe som gav sluttsummen 381. Måla jeg hadde satt meg før jeg begynte var å ikke skyte skudd bare for å få de ut, men heller jobbe med hvert eneste skudd - og så skulle jeg ha det morro! Jeg hadde også regnet litt på hva jeg ville ha som poengsummål - og ville at i hvert fall halvparten av skudda jeg skjøt skulle være 10´ere - som er lik 380 poeng.. så derfor kan jeg gledelig meddele at jeg nådde alle måla jeg hadde satt meg for ikveld! Wuhuu!


Skive nr 7.. spennende!


Artig børse - lett og god i grepet, men hadde vært litt bedre om ikke grepet var "ru" for hånda sklei liksom av..


De ørtåførti prøveskudda jeg skjøt før tellende - starta som sagt i 3´ern..


Det er ikke vanlig å få skytelappen sin, men siden det var mine første skudd, så spurte jeg pent og fikk en utskrift! Skikkelig artig å ha, synes jeg ;o)

Dette gav definitivt mersmak - det var virkelig krevende, men veldig artig! Som den DFS-skytteren jeg er, så var nærvene tilstede og jeg klarte ikke helt å slappe av i kroppen. Derfor føler jeg at jeg har kapasitet til å skyte mye bedre, med mer trening og ikke minst, med et våpen som er stilt inn sånn at det er virkelig optimalt for meg..

Vinner jeg i lotto, så skal jeg investere i en luftbørse.. må bare begynne å spille lotto da, hehe..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar