9. mars 2010 - Trening OØMSL

Etter et par uker uten noe særlig med trening var det godt å endelig ta noen skudd igjen. Jeg var litt småbekymret for at pausen min hadde vært for lang, men sånn ble det pga blant annet sykdom. Sist gang jeg trente slet jeg veldig med balansen og synet. Denne gangen hadde jeg en fordel og det var at jeg ikke har sittet så mye foran macen i det siste, og derfor hadde jeg heller ikke så slitne øyne. DET merket jeg godt!

Begynte økten på kne hvor jeg rask så et problem - mange av skudda gikk til venstre.. og da var nok hovedproblemet høyre skulder - at jeg rykker til og/eller anspenner meg litt. Prøvde å være bevist på problemet og virkelig slappe av, men det ville liksom ikke bli bra. Følte ellers at stillingen var veldig god - fin balanse. Tok derfor en liten pause og "omgrupperte" meg. Bestemte meg for å ikke være så "stram" i stillingen, men heller ha mindre press fra børsa i skuldra, og det samme gjaldt kinnet. Med en gang var det stor forskjell å tyde - bedre samling, bedre flyt og mer selvsikker.


30 skudd kne - noen lurveskudd, men inte så dumt..

Etter 50-60 skudd på kne, var det på tide med stående. Kom faktisk til å tenke at jeg egentlig burde ha hovedfokuset på stående fremover med tanke på NM i april, hvor det kun skal skytes stående.


I likhet med kne, så hadde jeg heller ikke skutt stående på 2 uker men hadde forrige trening frisk i minne - dårlig syn og balanse deluxe! Valgte derfor å bare stille meg opp med den aller første benplasseringen jeg hadde, som var ca7cm bredere - og det føltes egentlig kjempebra! For første gang på en evighet stod jeg ikke å tippa frem og tilbake! En skikkelig god følelse, rett og slett!

Hadde jeg bare hatt 100% fokus vært like mye avslappet kunne det blitt enda bedre, men det er egentlig bare snakk om å få til to skyteøkter i uka frem mot NM. Tenker derfor Oslo Østre på tirsdager og Scatt´en på torsdager - men må også prøve å få inn fysiske treningsøkter oppi det hele.


De 10 første ståendeskudda etter 2 ukers pause..


10 skudd til i samme skive - ble et veldig ufokusert skudd, en 8´er.. Men allikevel ikke så veldig ille til å ikke være helt 100% på..


Så 10 nye ståendeskudd - skjedde noe merkelig egentlig. Følte jeg stod veldig godt, men så på 0-punktet at jeg sikta egentlig litt under. Derfor tror jeg det ble sånn som det ble, med spredning i høyden. Uansett tror jeg at det ikke blir et stort problem å løse siden fordi jeg alltid er mer bekymret for sidespredning som er vanskeligere å løse.


Gikk ut av stillingen igjen, og tok 10 nye skudd. Denne gangen skulle jeg være mer på, og kun trekke av når jeg var "midt i". Begynte ganske bra med de første 5 skudda, som ligger ganske samlet. Men da jeg bytta magasin, og la opp stillingen igjen flyttet treffpunktet seg markant, og det ble ikke akkurat en heidundranes avslutning..

Tok en ny pause for å se om jeg kanskje kunne greie å få samlet kropp og hode. Men istedetfor videre skyting med Sauer´n, ble det istedet noen skudd med en av lagets luftbørser! Ola var så snill og tok seg tid til å vise meg litt hvordan man skyter på 10m med luftbørse - og skal si det var en annerledes opplevelse! For det første var våpenet kjempelett i forhold til Sauer´n - og ikke minst avtrekket. Hvor ble det av trykkpunktet? hehe.. Har jo prøvd luft før, for maaange år siden, men hadde helt glemt av hvordan det føltes. Uansett var det ganske artig å komme seg i stilling uten rem - det var faktisk ikke noe savn, og fikk veldig god kinnkontakt og støtte fra formen på våpenet. Stod rett og slett stødig og godt, med våpenet som liksom bare ble "en del av meg" - virkelig en god følelse. Det som var litt merkelig var det å lade børsa med venstrehånden, og hele tiden skulle ha våpenet i skuldra og ikke minst ta det opp og ned for hvert eneste skudd.. Mitt største problem var uanset å få skrudd inn børsa - begynte nemlig med 3 skudd i 5´ern - og med tysk merking på opp/ned og høyre/venstre, greide jeg å surre meg ut i intet en goood stund før jeg endelig kom meg inn mot slutten. Men da ble det egentlig bare tid til 3 "seriøse" skudd som ble akopagnert av en litt stressa "jeg-må-få-ut-noen-skudd-midten-etter-å-ha-brukt-evigheter-på-å-skru-meg-inn" følelse i kroppen - not good! Hehe, ble et par niere og en tier da ;o)

Dette gav uansett mersmak! Tenker at detta må være fantastisk flott trening med tanke på DFS skyting også. Derfor har jeg nå lagt til enda en ting på Maren´s ønskeliste:
1. Ny ABS skytedress
2. Skytebriller
3. Luftbørse...

Så hvis det er noen sjeler der ute som kanskje har lyst til å sponse meg med en liten krone eller lignende, så for guds skyld ta kontakt, hihi! ;o)

Evaluering av kveldens trening:
Jeg synes vel at det var en noe ujevn med allikevel positivt ladet skyting. Spesielt var det gøy å føle den kjempegode balansen i kroppen. Må bare fortsette å jobbe videre med ståendeskytingen, fra 0-punkt til etterholdingen, og ikke minst trene med Scatt´en i tillegg. Det føltes uansett godt å ta i børsa igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar