18. mars 2010 - Klubbmesterskap, og en flott 15m-sesongavslutning!

Etter nedturen på gårsdagens kretsmesterskap gjorde jeg det jeg hadde planlagt, og det var å dra bort litt før klubbmesterskapet skulle begynne for å finne ut av ståendeproblemet..

Jeg brynte først med å "sammenligne" ståendestillingen min med luftbørsa vs Sauer´n. Sauer´n er lengre, tyngre og siktet stod også relativt langt ifra øyet. Kjente også at problemet lå i høyre bein med den børsa - jeg får hovedvekten på det benet, noe som gjør at det står i spenn og blir fort slitent og dermed begynner å skjelve. Så målet ble da å få tyngen mer på ventre ben, samtidig som jeg ville nærmere siktet. Begynte derfor med å fjerne enda en kolbeforlenger bakpå børsa (nå har jeg bare 1 igjen!), samtidig som jeg flytta siktet to hakk lenger bak. Problemet ble da skinnstøtta - jeg ligger litt for langt frem på stående og får kontakt med nesten bare halve kinnet - resten er foran. Prøvde litt forskjellige ting for å kompansere for dette, men ikke helt optimalt. Og fortsatt hadde jeg store problemer med høyrebenet som nå stod i helspenn! Men plutselig datt det ned i meg at jeg for et par uker siden hadde forandret til en mye bredere benstilling.. hmmm.. Da var det bare en ting å gjøre, og det var å gå tilbake til den smalere benplasseringen, og vips - der var stillingen god igjen!

Fikk ikke så mye tid til å teste den nye (men gamle) stillingen, men følelsen var jo tross alt mye bedre! Til og med på kne fikk jeg heller ikke skutt meg inn på prøveskudda fordi jeg var så opptatt av stående. Men jeg husket at jeg hadde en tendens til venstre dagen før, så derfor tok jeg et halvt knepp til høyre. Første kneserien viste at det var et meget godt valg fordi alt satt der det skulle - 50 med 3 innertiere. Så var det stående. Siden jeg ikke hadde rukket å opparbeide meg en "stole på-følelse" når det gjaldt ståendestillingen, så slet jeg forsatt med litt rykninger i kroppen, men bestemte meg for å jobbe meg gjennom usikkerheten og bare gjøre det beste ut av det. Det ble en helt ok serie på 47 - det viktige var uansett å unngå 8´ern og utover!

Videre fulgte jeg opp med enda en 50 serie på kne - skikkelig morro at det så ut til å funke! Så var det klart for siste serien på stående.. jeg dekket til samlet poengsum på monitoren for at jeg ikke skulle bli "minnet på" om at jeg hadde 147... Målet var igjen å unngå de store utdragerne og ikke minst - ha det gøy! Det er jo tross alt det å skyte bra som er gøy, og foreløpig gikk det jo bra! Fokuset og følelsen var bra, men på det 3. og 4. skuddet hadde jeg noen rykninger i kroppen som jeg var usikker på. Prøvde dessuten å holde tempoet litt oppe slik at jeg skulle holde tiden. Derfor hadde jeg god tid på det siste skuddet, og tenkte at denne gangen skulle det ikke "kastes bort". Jeg stod lenge å jobba, og fikk betalt. Aller siste serie på kne var jeg igjen ekstra nøye på null-punktet, for jeg ville ikke ha en skjev og ødeleggende serie. Jobbet bra gjennom de 4 første skudda, men da jeg skulle lade om til det siste skuddet så ville det ikke inn.. så da var det å ta ned børsa og få det ut og inn med et nytt.. ble en del knoting og gjorde dårlige forsøk, men fikk det inn til slutt.. da var det selvfølgelig viktig for meg å ikke stresse ut det siste skuddet, og prøvde heller å passe på nullstillingen en gang til og avlevere det på samme måte som de andre - og det gjorde jeg..

Anvisningen var spennende! Spesielt når jeg fikk anvist de to dårlige skudda på stående som akkurat hang i 9´ern! Og deretter tier på tier på tier på tier... og så det siste plundreskuddet på kne - som også ble en tier!! JA, jeg hadde greid det!! Tangering av innendørs pers og årsbeste! HURRA!

Og det som også var veldig artig med det hele var kampen det ble om klubbmestertittelen! Det var derfor ekstra morro å ta "gullet", for tett på fuglte Vanja med 244 og nr 3 ble Bjørn Vidar med 242 - vannvittig sterk skyting!


Skytelappen, med flotte serier på kne (tilsammen 150poeng med 9innertiere!).. noen lurveskudd på stående, men nå har jeg skjønt hva som var problemet, og kan derfor bare jobbe videre med det - og da tror jeg at samlingene vil bli mye bedre! JEiiii!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar