30. juni 2011 - Stevne hos Oslo Østre

Hastverk er lastverk? Det ble nok i overkant knapt med tid på de fleste fronter i dag..

Det var en del ekstra ting som måtte på plass på jobben i dag, siden dette i terorien var siste arbeidsdag før ferien min begynner. Derfor kom jeg meg litt seint avgårde fra Fornebu, noe som gjorde at jeg kun fikk hivd i meg et tørt rundstykke før jeg måtte kaste meg inn bilen opp til Oslo Østre. Været som hadde vært så fint før på dagen, snudde til ganske så mye regn og det var klamt i lufta. Jeg hadde relativt god tid til å kle på meg, men det ble allikevel en ektra tur frem og tilbake fra garderoben for å hente sluttstykket som jeg hadde glemt. Ikke fikk jeg satt det inn heller, men heldigvis var Ole-Kristian Bryhn såpass våken at han så at jeg måtte "låse opp sluttstykket" - og heldigvis hadde han en smart dings slik at det gikk i en fei. Ække så greit å ikke kunne så mye om sitt eget våpen.. på tide å lære litt kanskje..?

Etter litt om og men var det klart for å starte skytingen. Det er heller ingen hemmelighet at jeg ikke er så stor fan av de gamle Sius-skivene til Østre - mest fordi jeg rett og slett ikke klarer å få en følelse av at jeg treffer en skive når jeg ser kryssa på den svarte monitoren. I tillegg klarte jeg nok en gang å glemme å sette igang min egen klokke under prøveskudda, så jeg måtte ta det på feelingen.. Det skakke være lett nei. Nevner også at det var ganske så grått, og jeg sleit en del med synet. Jeg hadde heller ikke skivenr. over skiva mi, så det resulterte i ett skudd i feil skive under prøveskudda.. Snakk om mye drama på bare ti minutter! Heldigvis klarte jeg å holde fokuset under den tellende liggendeskytingen min, og det ble 50 med fire sentrum.

På stående hadde jeg nok en gang glemt å sette igang klokka.. Så jeg vil vel tippe at jeg etter kanskje 30 sekunder fikk satt den på og lagt den fra meg på gulvet..og så måtte jeg jo opp igjen da og begynne på nytt. Ingen god start, og pulsen ville ikke bort. Godfølelsen merket jeg absolutt ingenting av. Og hvis jeg skal analysere skytingen min ut i fra gjennomføringen av arbeidsoppgavene mine så var de så godt som fraværende. Anvisningen viste egentlig det jeg fryktet - 46 poeng med en 8er - fire av skudda lå til venstre - igjen!

Ja, det var ikke annet å gjøre enn å riste det av seg, og ikke minst sette klokka klar! Jeg dristet meg til å prøve en litt lavere stilling med en slakkere rem. Pulsen var definitivt mindre synlig i siktet, men pga litt dårlig skulderkontakt ble det nok litt mer vanskelig å slappe av. Jeg merket at det rykket litt i kroppen og at jeg hadde "lyst" til å reagere på smellet. Derfor måtte jeg jobbe bra for å unngå de helt store utdragerne. Når det gjelder arbeidsoppgavene/triggerne var disse også ganske fraværende her.. Avtrekket husker jeg at jeg hadde litt fokus på, men det var flytende. Allikevel ble det 50 poeng på kne, så det var jo bra!

Prøveskudda foran grunnlaget tok jeg som vanlig på stående. Målet var å finne en god og stabil stilling, og bygge opp litt "selvtillit" foran grunnlaget. Men det gikk ikke helt som planlagt. Det ville liksom ikke funke..

Nuvel, grunnlaget ble ropt igang og jeg statet klokka og la den relativt pent ned på gulvet - og så var det å finne roen og stillingen igjen.. Ikke bra oppladning det der.. Prøvde å bruke ordene "ro" og "sekk", og følte at det første skuddet ble timet godt. Skudd nr to var veldig vanskelig, for det var litt mye puls og kom meg aldri helt "ned" i kroppen. Skudd nr tre hadde igrunn det samme problemet..

På kne gjorde jeg som jeg pleier og brukte god tid på å puste før jeg sendte avgårde det første skuddet. Det var puls i siktet, men allikevel mindre enn før pga av den litt mindre spente remma. Men på skudd nr to kjente jeg virkelig effekten av det at jeg fortsatt hadde litt dårlig skulderkontakt - det smalt ikke når jeg trodde det skulle smelle - og når det først smalt så hadde jeg allerede øya igjen.. ai ai ai - hvor gikk det skuddet? Så viktig for meg er det altså at jeg har supergod skulderkontakt! Skudd nr tre derimot gikk bedre siden jeg ikke hadde lyst til å reagere sånn igjen.

Da var det de fire liggendeskudda igjen. Vanligvis går dette uproblematisk, men akkurat i dag fant jeg ikke stillingen med en gang. Flytta mye frem og tilbake på armen, og på et punkte havnet den i på kanten av matta på standplassen. SÅ mye styr, og tiden gikk samtidig som jeg da ikke fikk tid til å roe ned pulsen slik jeg pleier. Måtte allikevel kjøre på og fokuset var på riktig skive og rundt blink - ferdig ca fire sekunder før stans.

Spent er jeg alltid før anvisning, og dette var intet unntak. Jeg datt raskt ned på landjorda da jeg fikk anvist to åttere på de to første ståendeskudda - oppe til venstre!! Ååå - var det med denne "venstreskytingen" min på stående for tiden. Kan ikke skjønne annet enn at det må være en spenningsfeil som jeg foreløpig ikke kjenner.. bajs! Siste skudd ble en tier - javel. På kne derimot kom det tre tiere - positivt! Kjenner jeg endelig øyner håp for i dag ble det da ingen tap på kne - kryss i taket!! Første skuddet på liggende ble en høy nier, noe som skjer hvis jeg ikke får roet meg ned nok og pulsen får overtaket. Resten ble tiere, og 95 poeng på grunnlaget ble fasiten.

Med 241 poeng og så mye surring på standplass bestemte jeg at nok var nok, og pakket sammen før omgangen. Ingen god vane dette her, men hvis det ikke skjer noe helt sært imorra så blir det omgang på meg da! Ferdig med den saken.


241 med hele tre åttere på stående! Forbedringspotensiale ja ;o)

Jeg trenger ikke bruke mye tankekraft for å analysere dagens skyting ut i fra gjennomføringen av arbeisoppgaver. Jeg kan telle på en hånd hvor mange av skudda jeg gjorde det på, så her er det masse forbedringspotensiale! Det gir meg også en giv til å virkelig jobbe med det, siden jeg er mye dårligere på det enn jeg trodde. Jo, arbeidsoppgavene er jo der - spesielt riktig skive. Men jeg må fokusere på alle trinna ALLTID! Bare på den måten kan jeg bli jevnere og bedre.

Imorgen tar jeg høyst sannsynlig turen ut til Skytterkollen for å få meg stevnet der. Håpet er også at jeg skal få til en liten ståendeøkt enten det er med eller uten Scatten - trenger å justere litt rem og slikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar