15. juli 2011 - Trening på Blytjernbanen

Jeg startet dagen med en lang biltur med pappa. Først til Drøbak og Megalink for å levere en skiveheis og Scatten min. Heldigvis var de veldig behjelpelige og forståelsesfulle når det gjalt skytesimulatoren. Så på tross av at han som har ansvaret for det var på ferie, så gav de meg en helt ny Scatt som jeg kan trene på frem mot LS - det er service!

Videre tok vi turen inn til Oslo for å lempe av feltbørsa og den gamle dressen min slik at jeg ikke må hale med meg to børser og to svære rullebager på toget imorra. Puh!

Etter litt mat og en powernap fikk jeg endelig tatt turen ut på Blytjernbanen for å endelig trene litt bane.. Men helt ærlig så var lysten nesten på bunn. Denne uka har bestått av en eller annen form for skyting hver dag, og mye annet. Må si at dette ikke føles ut som en ferie lenger, men som arbeid. Og det er ikke bra! I tillegg visste jeg jo at jeg måtte lade ca 300 skudd etter jeg hadde skutt. Så dette er kanskje den tyngste treningen jeg har hatt på en god stund. Jeg tenkte at bare jeg kom igang, så ville også treningslysten komme men denne gangen var det ikke helt tilfelle. Tror rett og slett det skal bli godt med en tur opp på hytta til min samboer fra søndag til onsdag - regn eller ikke regn!

Men på tross av at lysten kanskje ikke var den største ikveld, så klarte jeg allikevel å holde fokuset oppe og jobbe bra. Mot slutten ble det hele riktig så bra og ikke minst gøy! Og været skal man egentlig heller ikke klage på. Vindstille med et superlett slør/dis av regn, som gav en meget god treningstemperatur. Husker mang en sommer hvor bare tanken av å kle på seg alle de klærne fikk en til å svette! Så sånn sett var det optimale forhold.

Jeg skrev ned noen punkter på stående som jeg fikk veldig god nytte av:
* Ikke vri overkroppen på stående.
* Venstrearmen og hånda har jeg nå trukket så langt inn til kroppen som mulig. Dette gav meg en mer kompakt og roligere stilling.
* Venstre albue plasseres littegrann til høyre for hoftebeinet slik at trykket går gjennom hofta og videre ned i beinet. Ble med en gang mer stødig.

Ellers må jeg huske å skru kneppa og tenke avspenning og avtrekk - være på!


Absolutt mye bra og ta med videre på stående. Jobba bra med triggerne, men merker jeg har mye å gå på i forhold til avtrekk. Og det er her Scatten kommer inn!

På kne gikk det også i dag veldig bra! Det er noe helt annet nå med de nye justeringene på stillingen og treningen på Scatten. Jeg må bare passe på å huske å flytte remma og remfestet. Hvis ikke så blir det for stramt og forknytt. Også her er det avgjørende at jeg går inn for å bruke triggerne avspenning og avtrekk - og ikke være redd for å begynne på nytt hvis jeg ikke er klar til å trekke av.


Endelig begynner jeg å få fine samlinger på kne også. Jeg ser faktisk hvor jeg treffer - imotsetning til hva jeg gjorde før! Positivt! Scatt + triggere hjelper!

Dro fra Blytjernbanen med en mye bedre følelse enn da jeg kom! Jeg er veldig glad for at jeg pusha meg selv til å ta denne økten. Imorgen er det dessuten stevne i Skiptvet. Dette må jeg bare ta som en gyllen mulighet til å trene mer på triggerne mine, samt gjennomføring av remjusteringer og skruing. Dog, jeg gleder meg nok litt mer til Dokka-helgen om en uke. Det skal bli gøy og ikke minst, spennende!

Jeg avsluttet dagen/kvelden med lading av tilsammen 300 skudd. Det er nok ikke det morsomste noen gjør, så derfor er det greit å kunne ha litt underholdning sånn på si ;o) Og for å ikke bli for distrahert, så satt jeg på noen episoder med The Office som jeg har sett før. Da trenger jeg ikke følge så veldig med, men det er forsatt like festlig - anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar