19. november 2012 - Ny løpepers!

November er fullspekket med skyting. Jeg deltar ikke på langt nær alle stevnene som blir approbert, men de jeg har tid og lyst til. Men allikevel har det blitt mindre fysisk aktivitet på meg de siste to ukene og det liker ikke kroppen eller humøret spesielt bra. Så i dag ville jeg ta en god økt på mølla.

Oppvarmingen bestod av gåing i oppoverbakke - ca 6% stigning, 6,2 km/h. Ved å gå oppover får jeg varmet opp/brukt beina godt før jeg skal løpe. Deretter nullet jeg ut displayet og tastet inn 45 minutter, 1 % stigning og 10,1 km/h.. Det er lenge siden jeg har løpt lengre enn 30 minutter fordi jeg ikke har hatt tid til det i det siste. I tillegg har jeg drevet mer med intervalltrening. Derfor tenkte jeg at jeg hadde "mer enn nok" med å fullføre 45 minutter i god fart..

Det er som med skyting som med løping - det er viktig å ha fokus på teknikken, puste med magen og slappe av i skuldrene. For å unngå hold/sting (min verste fiende) jobbet jeg veldig med dette. Begynte jeg å stresse kunne det fort bli tungt - men jeg var veldig flink til å holde fokuset hele veien. Og da jeg nærmet meg 35 minutter var fortsatt formen fin.. Tanken om 10 km hadde ligget og surret i bakhodet, men nå bestemte jeg meg for å legge på 15 minutter på den totale tiden - altså 1 time.. Nå var målet å klare 10 km på under en time. Det har jeg ikke klart før - hverken inne eller ute. Som regel har jeg fått hold/sting før jeg har kommet i nærheten. Men nå var altså formen fin og fokuset på topp. Mot slutten satte jeg opp farten ytterligere. For det var ikke tvil om at jeg endelig kom til å klare det - men hvilken tid ville det bli?

Jeg spurtet den siste distansen og idet det stod 10 km på skjermen viste klokken 59:16! Morro! Og for å sette det litt opp mot hva jeg har gjort før - persen på båndet var litt over 1 time og 4 minutter - men UTEN noen form for stigning. Nå har jeg altså klart å komme meg på riktig side av klokka med tiden 59:16 og det med 1% stigning! Grunnen til at jeg legger løper med litt stigning er for å få litt motstand  og "simulere" utendørsløping. Så dette er stor stas og stor forbedring! En barriere er brutt, og forhåpentligvis stopper det ikke der :)




Men på den andre siden var det kanskje ikke så rart at jeg løp inn til ny pers i dag..? Jeg hadde jo tross alt på meg min fine treningstrøye med Degernes Skytterlag på! :D Topp stemning!


Neste post på programmet er en tur opp til NIH imorgen - det blir stas. Og så er det tid for Onsdagsserien igjen dagen etter, hvor halvmatch står på programmet. Da får jeg en virkelig utfordring på tidspress :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar