26. februar 2010 - Med scatt´en på tur til Degernes..

Har tenkt på det en stund at jeg hadde lyst til å ta med skytesimulatoren min en tur til 15m i Degernes, for å la de som ville prøve den. Scatt´en har blitt min beste treningskamerat - den er brutalt ærlig, og forteller meg akkurat hva jeg gjør både før, imens og etter avlevering av hvert skudd. Derfor bestemte jeg datoen, og lot "jungeltelegrafen" gjøre resten av arbeidet..

Må si at oppmøtet var ganske perfekt, for tiden går veldig fort når man har det gøy, og det kan vel sies for denne kvelden. Både foreldre og skyttere fulgte ivrig med mens de for første gang fikk se hvordan de avleverer sine skudd! Grønn strek er "forarbeidet man gjør", gul strek er like før avtrekket, blå strek er avtrekket, og rød strek er etterholding.

Første kvinne ut var eldre rekrutten Eileen Dahl, som for tiden er lagets beste skytter - og det fikk vi igjen bekreftet i kveld! Hu og hei for en kontroll den jenta har - selv om det sitter 5 personer rundt og følger med hver bevegelse hun gjør!!! Helt utrolig - på de 10 siste skudda var 8 av 10 med 100% holding, dvs at hun kun holdt børsa inni blinken i den "kritiske avleveringsfasen" = gul og blå strek..


Eileen liggende - så rolig som man kan holde igrunn - den eneste bevegelsen som kunne skimtes såvidt var pulsen hennes..


Etter en liten pause tok hun også to kneskudd, uten skytebukse og sko - ganske bra det og.. (treffpunktet er ikke viktig fordi vi ikke stilte det inn..)


Til slutt avsluttet Eileen med noen skudd på liggende, hvor det aller siste var "perfekt"!


Her ser vi skytingen til Beate Borge som skyter i klasse 3. Hun har nydelige samlinger og et flott "holdeområde" på knestående. Ble ca 5 skudd på stående (ikke stilt inn i midten), men hun var ikke helt fornøyd stillingsmessig.


Lagets eneste kneskytter, Audun Haglund tok også turen for å se hva han gjør når han avleverer skuddene sine. Han skjøt igrunn veldig fine samlinger, men den grønne delen av streken viste ofte at han brukte en del tid på å "vandre" fra venstre og inn til blinken, hvor han da avfyrte skuddet relativt raskt.. Veldig merkelig.. Derfor kan det være lurt for han og fokusere mye mer på 0-punktet, og bruke mer tid på avleveringen og ikke minst etterholdingen av hvert skudd (over ser man et av skudda han gjorde nettopp dette på..)


På kne har Audun har litt mer problemer, etter store justeringer på sin gamle stilling. Jeg så med en gang at problemet lå i plasseringen av kolben i skulderen og kinnkontakten. Det var da å flytte kolbekappa helt ned, plassere den høyt og riktig i skuldra - det gjorde at han fikk hele kolben høyere opp og mere/bedre kinnkontakt - og det gav han mulighet til å slappe av ordentlig på kinnstøtta, noe som forgreiner seg gjennom hele kroppen! Det så med en gang mye bedre ut, og han følte det sjøl også..

Til slutt bad jeg han klikke en del skudd mens han satt alene på standplass. Jeg vet så inderlig godt hvor vanskelig det er å slappe av helt, når man er vant til å skyte "dårlig" og ikke sitte optimalt.. derfor kan det være godt å bare ha seg selv å tenke på når man skal venne seg av med dette - og han følte at det ble bedre og bedre.. Nå gjelder det bare for Audun å fortsette med fokus på riktig plassering av kolben i skulderen, balanse, avspenning og avlevering/gjennomføring av ett og ett skudd..



Rekrutten Merita Larsen har nettopp sluttet med anlegg og fått seg skytejakke. Derfor var det først og fremst viktig å få grunnstillingen på plass. Børsa satt ikke i skuldra, og hver gang hun skulle lade, tippa børsa fremover og ut av skuldra! Jeg fikk justert en del slik at det ble en god del bedre, men det er nå veldig viktig at hun fortsetter å skyte mye slik at hun blir mer utholden og videreutvikler seg - for hun har potensiale! Med ny jakke og rem er det mye som kan være vondt og tungt, men da er det viktig å bite tenna sammen, være sta og stå på - og det kommer nok! Jeg så tydelig at når hun hadde fokuset og viljen, så holdt hun og gjennomføre kjempebra!

Vips, så var kvelden over og skytterne var fornøyde. Det var veldig morsomt å se hvordan hver skytter gjennomfører sine "skudd", og håper og tror at de fikk utbytte av kvelden selv også. Tror nok jeg skal gjennomføre noe slikt i fremtiden også, sånn at de kan sammenligne, og at også andre kan få prøve Scatt´en..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar