2. februar 2010 - 15m trening i Degernes..

Idag tok jeg turen bort i 15m-hallen til Degernes, for å prøve ut noen av gårsdagens råd om beinplassering osv. Siden det egentlig var ungdommenes treningsdag, så ventet jeg til kl var 8 med å dra bort. Da var det kun søskenbarnet mitt, Eileen og juniorskytter´n Audun som var der. Begge to var relativt opptatte med å ta imot instruksjoner fra Espen Glosli, og det var flott å se engasjementet fra alle mann!


"Utsikten" bort til skivene..


Mitt "treningsområde", godt det ikke var fullt på standplass, hehe..

For min egen del ble jeg nok litt distrahert av det som skjedde rundt meg - er jo slik en "enstøing" på mine egne treninger, så dette var jeg ikke vant med.. men burde bli mer vant til det! Uansett begynte jeg på kne - ganske ok. Må bare passe på å ha fokus, for jeg kan fort bli litt utålmodig og da kommer 9´erne! Så det ble en del 49 serier, men også et par på 50. Det som er viktig for meg fremover er nok å kombinere scattskyting med tørrtrening hvor fokuset er på balanse, og det å være avslappet/gode avtrekk - så vil det nok bli mer stabilt etterhvert! Tålmodighet!

Kjempefin samling og 50 poeng på kne (#,7 - X,4 - #,7 - X,5 - #,8), men iphonen var ikke like samarbeidsvillig..

På stående er også tålmodighet et viktig stikkord! Prøvde det å ha beina lenger fra hverandre, men gurimalla da stod jeg ustøtt!! Følte meg som bambi på glattisen.. Finner ingen naturlig avslapping og ro i hverken bein eller bekken, så da gikk jeg heller nesten tilbake til det gamle "mellomrommet" - plusset bare på ca 5cm.. Det funka bra.

Det nye mellomrommet - litt lite synlig her, men jeg har det merket av på "stående-fotplasseringslappen"

Men ville også se nærmere på albueplasseringen min, for å prøve å unngå og bøye meg for mye bakover. Sliter da en del med kontakten mellom albuen og hoften, noe som også gir utslag på kinnkontakten.. Nei, det skal visst ikke være enkelt. Ikke det at det poengsummessig gikk så dårlig - lå på ca 47-48 på hver serie, men utålodigheten har begynt å melde seg. Jeg har nemlig fått for meg det at jeg bør skyte 49-50 samlinger på trening på stående for å være sikker på at stillingen holder i stressede situasjoner, som feks på stevner. Siden det går mye bedre på kne, så ønsker jeg selvfølgelig at stående skal bli mer stabilt - men da blir jeg heller mer unøyaktig.. Merket at jeg ikke hadde fokuset på arbeidsoppgaver/avspenning, men heller poengsummene! FY! Og da flytter seriene seg - alltid på høyre side.. hva er grunnen til det? Tar gjerne imot tips!

Etter den gode kneserien, var det tid for stående, samlingen er ganske bra, MEN den er ett knepp skjev..


Etter en urolig kneserie på 48 poeng, skjøt jeg denne 45 serien på stående (10´ern til slutt var en utdrager) - enda mer skjev!! iiiik! Det er nesten så jeg begynner å vurdere å skru i hvert fall 1 knepp til ventre på stående fra nå av.. men er det så lurt? Dette er vel også første gang jeg trener etter "programmet", og tendensen er den samme som på stevne. Er ikke lett å hoppe opp og ned i stilling, og få de til å stemme med hverandre! Siste kne ble også en lurvete og urolig 48 serie - tror lufta gikk ut etter ståendeserien..

Ville også avslutte kveldens trening med 10 fokuserte ståendeskudd.. men det gikk ikke etter planen. Siden vi ikke har flust med biler i familien, så ble jeg hentet og da var det ikke spesielt populært at de 10 siste skudda skulle skytes.. de 5 første gikk bra, men så ble jeg for påvirket av de ytre faktorene.. og da var det "over og ut" i 8´ern! Det skal altså ikke så mye til for å vippe meg av pinnen..!

Når jeg kom hjem, så tenkte jeg fortsatt på de 5 siste tulleskudda - de gav meg en dårlig følelse.. Derfor bestemte jeg meg for å avslutte "verdig" med litt tørrtrening med balansefokus. Stod på rommet uten sko på, og kjente på følelsen av likevekt/tyngde. Tilfeldigvis hadde jeg også vinduet bak meg, slik at jeg kunne sjekke ut stillingen bakfra - om jeg lente meg for mye bakover, eller om det så bra ut - og jaggu, det så bra ut! Stod ikke så lenge å tørrtrena, for jeg var allerede sliten etter de 143 skudda på 15m, men følte det var godt å få roet seg ned og fokusere på de riktige og nyttige arbeidsoppgavene! Jeg sammenlignet også etterpå fotavtrykkene jeg lagde i teppet jeg stod på, mot "stående-fotplasseringslappen" og det stemte veldig bra med hva jeg kom frem til på 15m idag..

Jeg merker mer og mer at det er veldig nytting med tørrtrening hvis blinken og poengsummene får for mye fokus! Sier ikke at man blir "verdensmester" med en gang, men det kan være en god måte å få tanker og kropp på rett vei igjen ;o)

Jeg fortsetter i hvert fall uken med to 15m stevner imorra. Fokuset skal ligge på nullpunkt, avspenning og gode avtrekk, så får det heller bare gå som det går - det gjør det uansett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar